Obavijesti

Sport

Komentari 19

Gdje su sad Turci? S Eura '08. nam prijete "samo" šestorica

Gdje su sad Turci? S Eura '08. nam prijete "samo" šestorica
1

Od 14 igrača iz Beča 2008. šestorica su na popisu za Hrvatsku. Nema strijelca Semiha i asistenta Rüstüa. Nihat ne može pronaći klub, a Asik je završio karijeru...

VIDEO

Na hrvatskoj klupi još je vladala euforija nakon Klasnićeva gola. Golman Rüstü Recber ispucao je loptu. Primio ju je Semih Sentürk, opalio iz okreta i pogodio. Stavio je potom prst na usta s porukom: “Tišina, Hrvati!”

Tri godine poslije Hrvatska i Turska ponovno se susreću, u dodatnim kvalifikacijama za Euro, a na popisu izbornika Hiddinka nema ni strijelca Sentürka ni asistenta Rüstüa.

- Znam da ga pamtite, ali Semih je na klupi čak i u svom Fenerbahčeu. Neće igrati važnu ulogu protiv Hrvatske - rekao je Galip Özturk, novinar turskog Sabaha, i prije nego što je Hiddink objavio popis bez Sentürka.

Od 14 igrača koji su igrali protiv Hrvatske, u kadru za okršaje u petak i utorak samo je njih šest - Hakan Balta, Mehmet Topal, Kazim Kazim, Sabri, Hamit Altintop i Arda Turan.

- Neće biti lako, ali možemo proći Hrvatsku. Izbacili smo je 2008. godina, a od tada se njhova momčad nije previše promijenila - kaže Hiddinkov pomoćnik Oguz Çetin.

No promijenila se Turska. Nema Nihata Kahvecija, Tuncaya Sanlija, Emrea Asika, Ugura Borala... A nema ni Fatiha Terima, izbornika za kojim svi žale. Na njegovome mjestu danas je skupi i omraženi Guus Hiddink.

- Otkad je otišao Terim, nestao je karakter ove momčadi. Reprezentaciji više ne vjeruju ni navijači - kaže kolega Galip Özturk.

Tuncayu isto kao Klasniću

Proljetos je igrao s Mandžukićem u Wolfsburgu, a sad je s Klasnićem u Boltonu. Nema ga na Hiddinkovu popisu. On i Killer mogli bi zajedno gledati utakmicu na televiziji...

Nitko više ne želi Kahvecija

Nihat Kahveci na Euru je bio jedan od najboljih igrača Turske, no s 31 godinom više ne može pronaći klub. Bešiktaš ga se odrekao u svibnju i od tada je slobodan igrač.

Klinac iz Beča sad je rekorder

U kobnom četvrtfinalu Eura Arda Turan bio je talentirani 21-godišnjak. Ovog ljeta otišao je u Atletico za 12 milijuna eura, što je rekordan transfer nekog turskog nogometaša.

Srušio Barcu, a Guus ga neće

Izabrao sam Kazan jer ovdje živi puno muslimana, rekao je Karadeniz Gökdeniz potpisujući za Rubin. Zabio je za Ruse kad su slavili 2-1 na Nou Campu, ali sad nije na popisu.

Grubijan Asik je u mirovini

Tijekom karijere Emre Asik dobio je 108 žutih i 13 crvenih kartona. Umirovio se u ljeto 2010. godine, danas mu je 37 i kaže da će sigurno biti na tribinama u Istanbulu.

Prva zvijezda ne igra u Realu

Hamit Altintop bio je velika želja Josea Mourinha ovog ljeta. Došao je s velikim ambicijama na Santiago Bernabeu, ali ove sezone odigrao je samo dvije utakmice za Real.

Kazim je sad u Galatasarayu

Colin Kazim Kazim odrastao je u Engleskoj, no već četiri godine igra za Tursku. Dugo je bio u Feneru, lani u Toulouseu, a ovog ljeta postao je igrač Galatasaraya.

Mehmet Topal je na Mestalli

U ljeto 2010. otišao je iz Galatasaraya u Valenciju za 5,5 milijuna eura. Ulazi s klupe, sakupio je sedam nastupa ove sezone, a izborniku Hiddinku jedan je od stožernih igrača.

Terim je opet u Galatasarayu

Za Fatihom Terimom Turci i dalje žale. Bio je izbornik do 2009., a na početku ove sezone treći put je postao trener velikoga Galatasaraya.

Barem Sentürk neće sad zabiti

Zadnji gol za Tursku zabio je prije više od godinu dana. U Fenerbahčeu je od početka karijere, no i u klubu je uglavnom rezerva.

Ni s 38 Rüstü ne odustaje

Od reprezentacije se Rüstü Recber oprostio nakon Eura 2008., ali i s 38 godina još je aktivan. Čuva mrežu Bešiktaša od 2007.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku