Obavijesti

Sport

Komentari 178

Generacija iz '97. ruši Mamića: Zdravko sada stvarno odlazi?!

Generacija iz '97. ruši Mamića: Zdravko sada stvarno odlazi?!
8

Dario Šimić, Silvio Marić, Igor Bišćan i Tomo Šokota u “koaliciji protiv Mamića”, možda i Robert Prosinečki. Zdravko sada po prvi put ima dostojnu opoziciju...

VIDEO

Najavljivao je odlazak iz Dinama valjda “milijun” puta, ali posljednji emotivan govor Zdravka Mamića o odlasku doista je zvučao ozbiljno. A ovoga puta, čini se, imat će i prilično jaku opoziciju.

Četvorica bivših Dinamovih igrača, Dario Šimić (38), Silvio Marić (38), Tomo Šokota (36) i Igor Bišćan (35) ujedinili su se u grupaciju koja namjerava naslijediti Zdravka Mamića na čelu kluba iz Maksimira. Uz njih je i Robert Prosinečki, ali zasad samo kao moralna podrška.

- Nas nekoliko igrača je u kontaktu, ali dogovorili smo se da ne iznosimo detalje. Sve će se znati početkom sljedećeg tjedna - rekao je Igor Bišćan za Večernji list.

Seriju svojih najava odlaska iz Dinama Zdravko Mamić započeo je sad već davne 2004. godine...

- Znate onu pjesmu ‘Došao je i taj dan...’ Ali danas nije umro Partizan nego je umro Zdravko Mamić. Uglavnom, da ne duljim, odlazim iz Dinama i iz nogometa - rekao je tad Mamić, ali deset godina poslije i dalje je apsolutni šef kluba.

Još je nekoliko puta izjavljivao da mu je dosta, kako odlazi, da bi na kraju - ostajao. No treba reći i da niti jednom nije imao pravu “oporbu”, nekoga tko bi bio spreman zamijeniti ga. Do sada. Skupina igrača koja je Dinamo predvodila u Ligi prvaka krajem devedesetih, čini se, misli ozbiljno. Namjera im je zatražiti raspisivanje izbora i omogućiti članovima kluba da izaberu novo vodstvo.

- Ode li Zdravko, odlazim i ja. Ako ostanem, navijačke grupacije koje su protiv njega bile bi uvjerene kako i dalje preko mene upravlja klubom, pa to ne bi imalo smisla - kazao je trener i brat Zoran Mamić.

Ostvari li Zdravko Mamić doista svoje najave, otići će, to je potpuno jasno, i predsjednik Mirko Barišić. Dakle, kompletna upravljačka garnitura. Nasljednici su, tvrde, spremni i sposobni preuzeti kormilo u Maksimiru. U ponedjeljak će vjerojatno organizirati konferenciju za novinare, valjda i predstaviti svoj plan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci