Obavijesti

Sport

Komentari 4

Georgi Terziev: Volio bih ostati na Poljudu ako me Hajduk želi

Georgi Terziev: Volio bih ostati na Poljudu ako me Hajduk želi
1

Odštete za igrače na posudbi unaprijed su definirane - za Terzieva i Barryja 500.000, za Ćosića 250.000, dok za Savvasa treba izdvojiti 50.000 eura. Pregovori za Terzijeva i Barryja već su počeli

VIDEO

Momčad je mlada, potentna, napravili smo solidne temelje ovoga proljeća i vjerujem da se na ljeto možemo ravnopravno uključiti u borbu za Europsku ligu, a onda i za prvo mjesto u prvenstvu. Ako me Hajduk želi, rado bih ostao i bio dio te momčadi, kazao je Georgi Terziev, jedan od četvorice igrača koje je Hajduk doveo na posudbu i ima opciju zadržati ih pod unaprijed dogovorenim uvjetima.

Na prvi pogled čini se kako je situacija posve jasna i jednostavna, odštete za igrače dovedene na posudbe unaprijed su definirane - za Terzieva i Hamzu Barryja Hajduk mora platiti 500.000, za Marka Ćosića 250.000, dok za Savvasa Gentsogloua treba izdvojiti 50.000 eura. Na potezu je Hajduk, a što je odlučio sportski direktor Mario Branco službeno još nije poznato. Neslužbene informacije govore da su Splićani zainteresirani za svu četvoricu igrača, ali pod određenim uvjetima i s različitim namjerama.

Mario Branco već je započeo pregovore o otkupu ugovora Terzijeva i Barryja, no Hajduk želi smanjiti odštetne zahtjeve na pola, bilo da ih smanje njihovi klubovi, bilo da dio troška otkupa na sebe preuzmu igrači, što bi im se kasnije refundiralo prilikom odlasku s Poljuda. Hajduk želi zadržati obojicu, jer se radi o mladim i potentnim igračima, pogotovo Terzijevu, koji ima pedigre reprezentativca Bugarske, što svakako ima posebnu težinu u nekoj budućoj prodaji. 

Jednako tako, zadržali bi i Savvasa, ne toliko zbog igračkog umijeća, koliko zbog liderskih kvaliteta. Iskustvom i ozbiljnošću Grk se nametnuo kao autoritet u Carrillovoj svlačionici pa nije ni čudo da ponekad ponese i kapetansku traku. No ako ga odluče otkupiti, aktivirala bi se opcija trogodišnjeg ugovora, a Hajduku je puno prihvatljivija kraća opcija.

Najveći je misterij dogovor oko Marka Ćosića, koji je dugo bio standardan, no što se bližio rok otkupa njegovog ugovora, a to je bio 30. travnja, do kad je trebalo platiti 80% odštete, to je on više padao u drugi plan. Budući da Hajduk nije platio odštetu, činilo se da ga nema namjeru ni zadržati, no nove informacije govore kako se dogovara još šest mjeseci posudbe, u kojem roku bi ga Hajduk ipak pokušao preprodati, te na njemu nešto zaraditi. Inter i agenti koji zastupaju Ćosića nisu hladni na takvu opciju, jer bi se Ćosić lakše i bolje prodao kao stoper Hajduka nego kao povratnik u zaprešićki Inter.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija