Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gerrard: Već mi je dosta 'seljakanja' po pozicijama

Gerrard: Već mi je dosta 'seljakanja' po pozicijama
1

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard posalo je jasnu poruku engleskom izborniku Fabiju Capellu: ubuduće želi igrati isključivo u sredini terena

VIDEO

Uvijek tihi i skromni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard napokon je proključao od frustracija. Ne želi više, kaže, da ga seljakaju po terenu. Jasnu je poruku u intervjuu danom nedjeljnom Timesu 28-godišnji veznjak poslao i klupskom menadžeru Rafi Benitezu, i izborniku Fabiju Capellu.
- Moja igra pati zato jer mi treneri stalno mijenjaju pozicije u igri. Ja sam središnji vezni igrač i odsad u svim velikim utakmicama želim igrati isključivo na tom mjestu. Samo tako mogu dokazati da sam jedan od najboljih veznih igrača na svijetu – inzistira Gerrard, kojega su i Benitez i Capello već iskušavali na desnoj i na lijevoj strani veznog reda.
- Na mojoj najboljoj poziciji za Englesku sam u 68 nastupa igrao svega pet puta. Što sam mogao napraviti? Radim na svim treninzima dajući sve od sebe, nastojim se dokazivati iz dana u dan. Svaki engleski izbornik zna što o svemu mislim i što želim igrati, no opet mi biraju druge pozicije. Ne mogu ništa nego igrati ono što se od mene traži.
Nakon toga Gerrard je otvoreno progovorio da misli da ga njegova raznovrsnost i talent zapravo previše koštaju, zato što on može ono što drugi igrači ne mogu.
- Plaćam cijenu zato što sam sposoban odraditi pristojno posao na svakom dijelu terena, zato što se enormno fizički trošim u oba pravca. Drugim igračima treneri to ne rade zato što znaju da oni to ne mogu. No, moj učinak zato nije pravi. Ne mogu na lijevom krilu igrati kao Kaka ili Robinho. Dam sve od sebe, sto posto, a odradim samo prosječan posao.
Gerrard zbog operacije prepona nije igrao za Englesku protiv Andore, neće niti protiv Hrvatske u Zagrebu, kao ni protiv Manchester Uniteda u velikom derbiju 13. rujna na Anfieldu. Možda bi se mogao vratiti uoči dvoboja protiv Marseillea na Velodromeu u prvom kolu Lige prvaka 16. rujna.
- Možda bih i mogao zaigrati u toj utakmici, no rekao sam treneru da prije prvog nastupa svakako želim proći više treninga kako bih se vratio u dobroj formi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače