Obavijesti

Sport

Komentari 82

Giga Vuković: Bodom protiv Dinama nećemo biti zadovoljni

Giga Vuković: Bodom protiv Dinama nećemo biti zadovoljni
1

Mislim da drugo mjesto neće doći u pitanje, a do prvoga ćemo teško. Dinamo je u prednosti, no i mi imamo svojih prednosti, 25 do 30 tisuća navijača, kaže Vuković

VIDEO

Osokoljeni pobjedom nad Slaven Belupom, no rastuženi zbog ozljeda stoperskog para Milović - Jonjić, u Hajduku čekaju najveću utakmicu hrvatskog nogometa, derbi s Dinamom. Uoči utakmice napadač Ivan Vuković najavio je kako želi nastaviti seriju dobrih rezultata i protiv Dinama. 

- Čitam u novinama kako se naša pobjeda nad Slaven Belupom ocjenjuje kao jedna od naših najboljih utakmica ove sezone i složio bih se. Bio je jako težak teren, no mi smo odigrali stvarno dobro i zasluženo smo slavili. Sretan sam zbog gola i asistencije, nadam se da će i u nastavku prvenstva biti još dobrih igara - kazao je Vuković i dodao kako je gol i pobjedu posvetio Miloviću i Jonjiću, koji su nastradali u Koprivnici. 

- Izgubili smo dva stopera, ali učinit ćemo sve da ih nadomjestimo. Ozljede su bile ružne, ali ne vjerujemo da je bilo namjere, dogodi se u žaru borbe. Mislim da je najbliži ulozi stopera Lima, koji može igrati na 20 pozicija. Vjerojatno će on biti taj, jer je i u Koprivnici uspješno odigrao na stoperu kad su njih dvojica izašli.  

Hajduk je od završetka priprema u seriji dobrih rezultata i igara. 

- Svi znaju koliko su pripreme kod našeg trenera teške, trebalo nam je vremena da uđemo u formu... Utakmice u Gabeli, protiv Olimpije i Slavena potvrda su da u dobroj formi očekujemo Dinamo. Bit će teško jer je Dinamo dobro odigrao protiv Rijeke. Pogotovo Čop, koji će nam biti najveća prijetnja. Ali tu su i Sammir, Beqiraj... Dinamo je dobra momčad, favoriti su za osvajanje prvenstva, no na Poljudu im neće biti lako. 

Navijači su u euforiji, pobjedom nad Dinamom primakli bi se na minimalnu bodovnu razliku. 

- Mi smo drugi, želimo tu i ostati jer su naši suparnici za drugo mjesto redom jako kvalitetni. Mislim da drugo mjesto neće doći u pitanje, a do prvoga ćemo teško. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe, probat ćemo ih dobiti i primaći im se.... Dinamo je u prednosti, no i mi imamo svojih prednosti. Prije svega onih 25 do 30 tisuća navijača koji nas nose. Dinamo nije navikao igrati u takvoj atmosferi i to bi mogla biti naša velika prednost. 

Najveće pitanje je kako bez stopera obraniti gol protiv najboljeg napada lige.  

- Svaka obrana počinje iz napada, od Maglice, mene, Caktaša, Andrijaševića... Ako ih napadnemo visoko, možda to bude ključ pobjede. Nadam se pobjedi, bodom danas ne bih bio zadovoljan. Tko zna, možda na kraju i budemo prezadovoljni bodom, ali sada ne. Svi očekujemo dobru utakmicu, puno navijača, dobru atmosferu i zato i najavljujemo da idemo po pobjedu. Ogroman je interes, svi traže ulaznice, pa i meni iz Crne Gore najavljuju dolazak navijači. 

Tri Hajdukova stopera u bolnici Dubrava

Jutros je kapetan Hajduka Mario Maloča posjetio kolege Gorana Milovića i Mateja Jonjić u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu. Potonja dvojica uspješno su operirana nakon teških ozljeda koje su zaradili tijekom utakmice sa Slaven Belupom, dok Maloča još uvijek čeka da mu zacijeli slomljeni palac. Maloča je rođeni Zagrepčanin, iz Dubrave i iskoristio je priliku da posjeti prijatelje i suigrače. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju