Obavijesti

Sport

Komentari 70

Giroud je "razbio" Olympiakos, Gent i Dinamo Kijev prošli dalje

Giroud je "razbio" Olympiakos, Gent i Dinamo Kijev prošli dalje
12

Odigrane su sve utakmice posljednjeg kola LP-a. Iznenađenja je kao i svake godine bilo i ovaj put, a to su ispadanje Porta i Valencije, a prolaz Genta i Dinamo Kijeva

VIDEO

Sve je poznato! Nakon što su Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Real Madrid, PSG, Wolfsburg i PSV jučer prošli u osminu finala Lige prvaka , danas su to učinili Barcelona, Bayern, Arsenal, Roma, Chelsea, Gent, Dinamo Kijev i Zenit. Šesnaest najboljih borit će se 16. i 17. te 23. i 24. veljače u prvoj utakmici, a zatim 8. i 9. te 15. i 16. ožujka za plasman u četvrtfinale LP-a.

Izvlačenje parova za 1/8 finala LP-a održat će se u utorak, 14. prosinca.

Giroud hat-trickom zapečatio sudbinu Grka

Pa da krenemo po redu. Arsenal u zadnjih pet utakmica u Grčkoj nije znao za pobjedu. Grčki klubovi su "crna mačka" za momčad Arsenea Wengera, ali večeras su došli i više nego spremni za prolaz u osminu LP-a. 'Topnici' nisu ispali iz grupne faze Lige prvaka otkad je uveden novi format natjecanja 2003. godine, a sad su na krilima raspoloženog Oliviera Girouda došli do toliko vrijedne pobjede protiv Olympiakosa i prošli dalje.

Giroud je za Arsenal zabio u 29. minuti, odmah na otvaranju drugog poluvremena u 49. minuti., a zatim i 18 minuta kasnije za 3-0. Arsenal je unatoč trima porazima u grupnoj fazi prošao dalje.

Porto ispao, Dinamo kijev prošao u osminu finala

Velika senzacija dogodila se u grupi G! U Londonu se igrala utakmica biti ili ne biti. Porto je na Stamford Bridge došao kao potpuno izjednačen na tablici s Chelseajem (oba kluba su imala po 10 bodova). Igrala se utakmica za prolaz jer, realno, za očekivati je bila pobjeda Dinama u Kijevu protiv Maccabija .

I dogodila se, Dinamo je pobijedio Maccabi 1-0 i tako gurnuo iz Lige prvaka Porto, koji je izgubio od Chelseaja 2-0. Nogometaši Dinama proslavili su pobjedu hrvačkim zahvatom nad svojim suigračem. Mourinho je uspio još malo sačuvati mjesto na klupi 'plavaca', ali je zapaprio svojem klubu kojeg je odveo do naslova Lige prvaka 2004. godine.

Gent zaustavio Zenit i prošao dalje

Još veća senzacija dogodila se u grupi H gdje je Gent nadigrao Zenit 2-1 i prošao dalje! Zenit je do ove utakmice imao sve pobjede i nije uspio ostvariti stopostotni učinak u grupnoj fazi. Belgijci nisu ni morali ovisiti o drugoj utakmici, onoj Valencije i Lyona .

Valencia je na Mestalli dočekala Lyon, a Gary Neville je imao službeni debi na klupi 'šišmiša'. Sve je krenulo odlično za Valenciju kada su zabili gol u prvih 15 minuta utakmice. No gol je poništen i ubrzo je stigla kazna. Lyon je zabio za 1-0 u 37. minuti, a do kraja utakmice Lacazette je povećao na 2-0.

Bolan poraz za Valenciju, koja je na ljetnom prijelaznom roku potrošila više od 100 milijuna eura na pojačanja.

Bayer umrtvio Barcelonu, briljantna asistencija Rakitića

Barcelona se pošteno namučila s Bayerom u Leverkusenu iako se na početku prvog poluvremena, kada je na briljantnu asistenciju Ivana Rakitića zabio Lionel Messi , činilo da će stroj Luisa Enriquea lako protiv njemačkog predstavnika. No Bayer je taj koji je dominirao i bio bolji protivnik cijelu utakmicu.

Messi je zabio za 1-0 u 20. minuti (svoj deseti u sezoni), ali samo tri minute poslije Chicharito zabija svoj peti gol u Ligi prvaka te 12. u 11 utakmica za Bayer. Barcelona je na teren istrčala u mješovitom sastavu pošto je već ranije osigurala prolaz. Završilo je remijem 1-1.

VIDEO

Jedina utakmica večeras na kojoj nije bilo golova je ona u Rimu gdje je Roma dočekala BATE Borisov . Iako je momčad Rudija Garcije bila bolji protivnik, sama sreća ih je pomazila i pogurala ih u osminu finala LP-a. Svašta se moglo dogoditi da je Bayer uspio pobijediti Barcelonu, ali remijem je ostao na trećem mjestu i Roma je sa šest bodova prošla dalje. Veliki korak za talijansku Seriju A, pošto kiksevima Engleza Talijani rastu sve više i više na Fifinoj rang ljestvici.

Rezultati posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka:

Grupa E

  • Bayer - Barcelona 1-1
  • Roma - BATE 0-0

Grupa F

  • Dinamo - Bayern 0-2
  • Olympiakos - Arsenal 0-3

Grupa G

  • Dinamo Kijev - Maccabi 1-0
  • Chelsea - Porto 2-0

Grupa H

  • Valencia - Lyon 0-2
  • Gent - Zenit 2-1

Momčadi koje su prošle u osminu finala Lige prvaka

Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Barcelona, Bayern, Arsenal, Roma, Chelsea, Gent, Dinamo Kijev i Zenit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu