Obavijesti

Sport

Komentari 78

Glave gore, dečki: Idemo po tu broncu koja nam je kao zlato...

Glave gore, dečki: Idemo po tu broncu koja nam je kao zlato...
4

Triput smo igrali za broncu na velikim natjecanjima, triput protiv Grčke i sva tri puta smo dobili. Danas nas od 17.30 čeka Španjolska, dužnik iz prvog kola Eurobasketa

VIDEO

Od posljednje medalje hrvatskih košarkaša prošlo je 18 godina. Litva je bila prejaka u polufinalu i Repešini momci idu u borbu za broncu protiv Španjolske koja je izgubila od Francuza u drugom polufinalu.

U 17.30 sati, naši igrači pokušat će uzvratiti Španjolcima za težak poraz na startu Eurobasketa kad su nas dobili 28 razlike. Otvorili smo Euro sa Španjolcima, a protiv njih ćemo ga i zatvoriti.

- Ušli smo u polufinale, skinuli smo blokadu iz glave da smo gubitnici, ali samo ako osvojimo broncu vratit ćemo se kao pobjednici - rekao je Luka Žorić.

Hrvatska je iz petog pokušaja nakon 1995. godine prošla u polufinale Eurobasketa, sad ima šansu prvi put nakon 18 godina osvojiti medalju na velikim natjecanjima. 

Triput smo igrali za broncu na velikim natjecanjima, sva tri puta protiv Grčke i sva tri puta smo dobili...

Španjolci su potreseni porazom od Francuske, ali sigurno će biti spremni za utakmicu protiv nas. Calderon je upozorio suigrače na jednu bitnu stvar.

- Pazite, Hrvatima je bronca kao nama zlato - rekao je Jose Calderon.

I u pravu je. Naši će jurišati kao da se igra za zlato. Jer 18 godina čekanja medalje ostavilo je traga. 

Eurobasket 1993.

Dražen Petrović stradao je dva tjedna prije Eurobasketa u Njemačkoj. Naši igrači skupili su glave i odigrali turnir za kapetana. Do polufinala smo stigli bez poraza, a finale su nam uskratili Rusi

Za broncu smo se morali boriti sa sjajnom Grčkom koja je imala Panagiotisa Giannakisa. Ali mi smo imali Velimira Perasovića koji je Grcima utrpao 34 koša. Slavili smo 99-59.

Svjetsko prvenstvo 1994.

U Kanadi je bilo održano SP 1994. godine. Prvotno mjesto domaćina trebalo je biti u Beogradu, ali je zbog rata odlučeno da će Toronto biti domaćin. Priča je bila identična kao na Eurobasketu 1993. godine.

Hrvatska je s pet pobjeda prohujala do polufinala, ali tamo su opet Rusi bili prejaki. Utakmica za treće mjesto, ponovno Grčka.

Dino Rađa, Arijan Komazec i Toni Kukoč nosili su nas do pobjede i nove brončane medalje na velikim natjecanjima. Rađa je zabio 22 koša, Komazec 21, a Toni 14 koševa za 78-60 pobjedu. Sad smo već nabili komplekse Grcima...

Eurobasket 1995.

Euro u Grčkoj, treća bronca za Hrvatsku i opet protiv nesretne Grčke. Do polufinala smo se prošetali bez poraza. A onda su nas dočekali Litavci. Bili su prejaki i morali smo u borbu za treće mjesto.

A tamo nas je dočekao domaćin Grčka, ovaj put vođen fanatičnim navijačima. No ni to im nije pomoglo. Treći put smo ih dobili i uzeli brončanu medalju na Eurobasketu. Slavili smo 73-68.

Ukić: Ovu lijepu priču trebamo okončati na jednako lijep način

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković