Obavijesti

Sport

Komentari 216

Hajduk se mučio protiv Mađara, a onda je ušao Livaja i riješio utakmicu s dva gola i asistom...

Hajduk se mučio protiv Mađara, a onda je ušao Livaja i riješio utakmicu s dva gola i asistom...

Bijeli su u Ljubljani pobijedili MTK 3-1. Gubili su do 64., a onda je prvijenac zabio Leon Dajaku na asistenciju Livaje, koji je do kraja zabio još dvaput. No njega neće biti u Superkupu

VIDEO

Nakon remija sa Širokim Brijegom i Spartakom iz Trnave te poraza od Olimpije, Hajduk je u srijedu igrao četvrti pripremni ogled u kojem je pobijedio jedan od najuspješnijih mađarskih klubova MTK 3-1. Ovo je prva pobjeda Hajduka u ljetnim pripremama, no unatoč tome Ivan Leko nije u potpunosti nezadovoljan onim što je njegova momčad do sada pokazala.

VIDEO

- Sportaš si i boli te kad izgubiš, ali ako se treba izgubiti ili proći dječačke pogreške, neka se događaju na ovakvim utakmicama, a ne u ozbiljnim utakmicama koje dolaze. Mi smo nastavili gradili na onome što smo napravili na kraju prošle sezone, dodali smo dva nova igrača, nadamo se dolasku još pokojeg, da popunimo broj i imamo bolji balans u momčadi - kazao je Leko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na teren je Leko poslao momčad bez Marka Livaje, odnosno postavu koja bi trebala startati u prvom ogledu sezone, u Superkupu protiv Dinama, koji je na rasporedu za deset dana. Na golu je tako bio Lučić, na mjestu bekova Sigur i Melnjak, stoperski par Ferro i Šarlija, u veznom redu Pukštas, Krovinović i Benrahou, na krilima Dolček i Sahiti te u vršku napada Mlakar.

POGLEDAJTE SASTAVE:

Hajduk je pritiskao, ali su do prve prilike došli Mađari, s ruba kaznenog prostora šutirao je Nemeth, ali njegov udarac nije bio posebno snažan i lako ga je zaustavio golman Ivan Lučić. Uzvratio je Hajduk preko Dolčeka, koji je kombinirao s Mlakarom u kaznenom prostoru MTK, a onda šutirao tik pored vratnice. Igralo se obostrano otvoreno, s puno prilika, nakon desetak minuta zaprijetio je izdaleka Stieber, dobro je šutirao s nekakvih 25 metara, ali Lučić je njegov šut izbacio u korner. Odmah je na sličan način uzvratio i Melnjak čiji je šut, također izdaleka, mađarski golman Demjen izbacio van granica igrališta.

Nakon pola sata igre poveo je MTK, zabio je kapetan Mychala Kata nakon što je razmijenio dupli pas s Nemethom i izbliza matirao nemoćnog Lučića. Hajdukova obrana naivno je ispala, a pokušaj bloka Ferra ostao je samo pokušaj. Imao je pred kraj prvog dijela Ferrol lijepu priliku glavom, bio je sam na pet metara, no centaršut Benrahoua nije uspio poslati u mrežu. Opasno je zaprijetio i MTK, Stieber je opalio otprilike s istog mjesta s kojeg je pokušao i nešto ranije, ovoga puta svladao je Lučića, ali lopta nije završila u mreži, nego se od stative odbila u polje.

U drugom poluvremenu Leko je uveo petoricu novih igrača, Silić je bio na golu, na bokovima Capan i Melnjak, stoperi Ćubelić i Ferro, u veznom redu Pukštas, Krovinović i Lauš, na krilima Dolček i Dajaku i u vrhu napada Mlakar. Nakon sat vremena igre izašli su i preostali igrači koji su započeli u postavi, a u posljednjih pola sata ušli su Livaja, Brajković, Hrgović, Kalik, Prpić i Grgić.

I čim je ušao Livaja Hajduka je proigrao. Vrlo brzo su poravnali preko Dajakua, koji je izbliza pospremio u praznu mrežu asistenciju Livaje, koji je oslobodio pratnje i centrirao u peterac. Još je jednom Livaja zaprijetio, nakon solo prodora i duplog pasa s Brajkovićem, izbio je iskosa pred gol mađarske momčadi i šutirao, ali je prisebni Demjen dobro zatvorio kut i izbio loptu u korner. Šou Livaja nastavio se i nakon toga, servirao je još jednu priliku Dajakuu, ali je ovoga puta prinova šutirala preko gola  No vrlo brzo je Livaja riješio pitanje pobjednika, najprije je zabio nakon što ga je pronašao Brajković dugom loptom na lijevom krilu, a on nakon solo prodora povaljao suparnika i zabio za 2-1, da bi stavio točku na "i" izbliza, na lijepu asistenciju mladog Hrgovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku