Obavijesti

Sport

Komentari 124

Zadar nestvarnom predstavom razbio Split 37 razlike u krcatom Višnjiku i osvojio četvrti naslov!

Zadar nestvarnom predstavom razbio Split 37 razlike u krcatom Višnjiku i osvojio četvrti naslov!
15

Košarkaši Zadra pomeli su Split u finalnoj seriji 3-0 i klasičnom 'metlom' vratili titulu u dom Krešimira Ćosića. Pred 9000 navijača briljirao je Luka Božić, koji je ostvario triple-double i ponio titulu MVP-a finala

VIDEO

Rasprodana dvorana, predivan dekor i nevjerojatna atmosfera navijača koji su neumorno navijali i pjevali cijelu utakmicu obilježili su nestvarnu pobjedu Zadra nad Splitom u trećoj, ujedno i posljednjoj, utakmici finalne serije za hrvatskog prvaka. Zadrani su slavili 99-62 i s ukupnih 3-0 u seriji četvrti put osvojili naslov HT Premijer lige.

Zadar: Zadar s 37 razlike svladao Split i osvojio naslov prvaka

Nakon dvije gostujuće pobjede Zadar je u nedjelju slavio i na svom parketu u dvorani "Krešimir Ćosić". Splitu je ovo bilo već osmo izgubljeno finale. No, po tom pitanju i dalje rekorderi ostaju košarkaši Zadra koji su čak dvanaest puta u povijesti gubili finalnu seriju.

Bila je ovo ujedno repriza finala od prije dvije sezone, a i tada je Zadar bio bolji od Splita. Splićani ostaju na jednom naslovu HT Premijer lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sjajnu predstavu za Zadrane pružio je Luka Božić koji je ostvario 'triple-double' učinak, a nakon utakmice dobio nagradu za MVP-a finala. Postigao je 16 poena uz 13 skokova i 11 asistencija. Imao je Božić i tri ukradene lopte. Dario Drežnjak je ubacio 19 koševa, Arijan Lakić je dodao 13 uz pet skokova, a Marko Ramljak 10 poena i pet skokova.

Kod Splita je Tonko Vuko ubacio 11 poena, a Boris Tišma osam uz šest skokova i tri asistencije.

Pokretanje videa...

KK Zadar prvak Hrvatske 04:46

Prva četvrtina (Zadar - Split 27-17)

Zadar je dobro otvorio utakmicu. Obranio je prvi napad Splita, a onda je Lakić pogodio tricu. Tricom je uzvratio Vuko s druge strane da bi Davis Jr. prvo napravio monstruoznu blokadu pa i sam zabio za tri.

Domaćin se u dvorani Krešimira Ćosića brzo odvojio i do polovice prve četvrtine udvostručio vodstvo (12-6), no Splićani su pokazali zube, uzvratili mini serijom 4-0 i vratili se na 12-10. Dominik Mavra predvodio je napade gostiju i zaradio posebne zvižduke navijača. Upravo je Mavra bio kapetan Zadrana prije nego je prešao u Split.

Kada je trenutni kapetan Zadra Marko Ramljak ubacio tricu 2:11 do kraja prve dionice, Zadar je pobjegao na plus osam (23-15). Bio je to trenutak u kojem je Srđan Subotić morao reagirati i pozvati time-out. Taktika nije upalila i Sullivan je promašio tricu, a Luka Božić zabio je za plus 10. Runjić je smanjio da bi Lakić pogodio za 27-17 na kraju prve četvrtine.

Zadar: Treća utakmica finala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Splita

Druga četvrtina (Zadar - Split 51-26)

I nakon prve dvije utakmice na Gripama bilo je jasno da će Split teško smoći snage za napraviti čudo u Višnjiku. Zadar je u drugu četvrtinu ušao s četiri poena i pobjegao na plus 14. Splićani su uzvratili, na kratko zbili redove, a uslijedila je serija promašaja. Shorteru je lopta iscurila iz obruča na polaganju, Davis Jr. nije iskoristio zicer pa je Mavra izborio dva slobodna bacanja i pogodio jedno (31-20).

Mekić je, potom, fantastično izbacio Mavru iz težišta pa nakon "step backa" pogodio krasnu tricu. Uslijedio je Mekićev show, u tren oka stigao je do svojeg devetog poena, a Zadar je otišao na plus 16 (36-20). Splićani su morali reagirati i Subotić je još jednom pozvao time-out. Ponovno su 'žuti' odigrali akciju na Sullivana, no Drežnjak ga je blokirao dvaput zaredom. Pjesma na krcatim tribinama Višnjika je pojačala, devet tisuća ljudi u isti glas zapjevalo je "Za dobra stara vremena", a Drežnjak je nošen fantastičnom atmosferom pogodio tricu. Svoj 10. poen je dao Ramljak u idućem napadu za plus 21.

Zada: Navijači na trećoj utakmici finala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Splita

Split je smanjio preko Nelsona koji je pogodio oba slobodna bacanja da bi Božić s dva i Žganec s novom tricom povećali prednost (46-22). Nevjerojatnu drugu četvrtinu odigrali su košarkaši Zadra u kojoj su postigli 24 poena, a Splićane ostavili na samo devet i poluvrijeme zaključili s plus 25 (51-26).

Treća četvrtina (Zadar - Split 69-36)

Gdje su stali u prvom, košarkaši Zadra nastavili su u drugom poluvremenu. Pogodili su tricu, a Shorter je tek u 22. minuti postigao svoj prvi koš na utakmici (54-28). Uslijedila su po dva ubačaja sa svake strane, Zadar je pogodio koš i dodatno slobodno, no utakmica je ipak izgledala drugačije u nastavku. Split je zaigrao bolju obranu, no ritam im je razbio Drežnjak s pet vezanih poena i Zadar je pobjegao na plus 34 (64-30).

Zadar: Zadar s 37 razlike svladao Split i osvojio naslov prvaka

Dugo je stajao taj rezultat, čak nekoliko minuta, Split nije mogao zabiti ni najjednostavniji zicer, ali zato je zabijao Zadar. Drežnjak je pogodio tešku tricu. Split je uzvratio košem nakon dugo vremena. Tricu je zabio Runjić, a odmah potom i Tišma. Split je konačno vezao poene, šest zaredom (67-36). Božić je do kraja četvrtine pogodio dva bacanja, Ukić promašio tricu, kao i Drežnjak, a treća dionica završila je novim promašajem Ukića iz teške pozicije s istekom vremena. Zadar je imao prednost od plus 33.

Četvrta četvrtina (Zadar - Split 99-62)

Zadrani su posljednju dionicu otvorili novom tricom pa dodali i koš za dva. Drežnjak je briljirao u tim trenucima i kada je pogodio tricu, Zadar je pobjegao na plus 44 (82-38). Danijel Jusup je tada povukao prvi sastav s parketa i ubacio rezervne igrače pa se Split donekle vratio. Vezao je 13 poena, no samo je uspio ublažiti zaostatak.

Posljednju četvrtinu obilježio je Luka Božić. Kada je asistirao za Klaricu, stigao je do desete asistencije i triple-doublea. Ostvario je učinak od 16 poena, 13 skokova i 10 asistencija u tom trenutku, a dvije minute do kraja Jusup ga je izvadio iz igre kako bi dobio zaslužene ovacije. Do kraja je još jednom asistirao.

Zadar: Zadar s 37 razlike svladao Split i osvojio naslov prvaka

Zadar je ponovno proigrao, pogodio nekoliko poena, pogađao je i Split kada je već sve bilo gotovo, a gotovo minutu do kraja više se nije ni igralo. Čekalo se da istekne vrijeme i Zadar je slavio s ogromnih 99-62.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida