Obavijesti

Sport

Komentari 44

Gobac: Ivano Balić koštao nas je do sada čak tri milijuna eura

Gobac: Ivano Balić koštao nas je do sada čak tri milijuna eura
6

'Ne zanima me Balićeva prošlost, nju smo ionako već dovoljno platiti. Želim znati što nam može dati u budućnosti, koliko se možemo osloniti u idućim sezonama'

VIDEO

Ne zanima me Balićeva prošlost, nju smo ionako već dovoljno platiti. Želim znati što nam može dati u budućnosti, koliko se na njega možemo osloniti u sljedećim sezonama. Nije tu u pitanju samo Ivano, tu su i svi ostali igrači CO Zagreba. Želimo ulagati u budućnost, odlučan je Gobac. Pročitajte intervju tjedna.

24sata: Ostaje li Ivano Balić i sljedeće sezone u CO Zagrebu?

Obrvan je izvrstan trener, no radio je previše kompromisa, o smjeni trenera CO Zagreba

To još ne znamo. Baliću istječe ugovor, obavili smo razgovore i čekamo odgovor jer novih pregovora neće biti. Znamo kojim novcem raspolažemo, više od toga ne može dobiti. 

24sata: Je li Balić dao klubu ono što ste od njega očekivali?

To neka sude drugi, ja ne mogu biti objektivan. Istina je da nas je Ivano Balić koštao tri milijuna eura, sa stanom koji mi moramo platiti. Ali to nije Balićev problem nego nas koji smo s njim potpisali ugovor. Izigrali su nas tada, došao je prije OI-ja u Pekingu i SP-a u Hrvatskoj. Svi su nam obećavali sponzore, a na kraju nitko nije uskočio.

S financijerima iz katara razgovaramo o njihovu ulasku u klub, rukometaši privlače strani kapital

24sata: Kako komentirate poteze ministra Željka Jovanovića i njegov “rat” s Mamićem i HNS-om?

To je njihova stvar, ne želim u to ulaziti. Iskreno, nisam sretan zbog sukoba ministarstva i HNS-a, to nije dobro, to treba riješiti u zakonskim okvirima. Zanima me jedino što Jovanović radi za sportaše, a on je pokrenuo proces koji nitko prije njega nije niti pokušao provesti - zaštitio je izvrsnost. Koliko su samo sportaši pridonijeli ugledu Hrvatske. Treba pomoći olimpijcima, pronaći im mjesto u sportu, naravno shodno njihovu obrazovanju. U tim ga potezima potpuno podržavam.

24sata: Je li istina da je ministar bio u svlačionici rukometaša?

Dobro je što je grad spasio cibonu, oni su tu pomoć i zaslužili, Cibona je institucija sporta

Ministar Jovanović dolazio je na EP u Srbiji navijati za nas, pozdraviti osvajanje medalje. To je normalno, pa on je resorni ministar! U svlačionici hrvatske rukometne reprezentacije tijekom svih ovih godina bili su svi premijeri, svi resorni ministri, bez obzira na stranačku pripadnost. Pa nismo mi obična reprezentacija!

24sata: Očekujete li medalju s Olimpijskih igara u Londonu?

Mi smo svoj plan za ovu godinu ostvarili - uzeli smo medalju na EP-u u Srbiji. To ne znači da se nećemo boriti, ali naš je plan ostvaren.

24sata: Kakvi su planovi za izgradnju rukometnog doma?

Ne odustajemo, postoji želja jedne kompanije koja je vlasnik zemljišta uz Arenu Zagreb da ga da u javno-privatno partnerstvo, da ta dvorana od oko 3500 ljudi bude polivalnetna, za sport, kongrese... I još jedna manja dvorana gdje bi bili uredi HRS-a i kluba. Ta bi dvorana bila vezana s Arenom i nadam se da će doći do realizacije. 

Želimo da marko kopljar ostane, ali ako za njega dođe dobra ponuda..., nema “nedodirljivih” igrača

24sata: Pripremate li privatizaciju kluba i kako ide taj proces?

Očekujemo produljenje ugovora s Croatia osiguranjem, koje je naš generalni sponzor. Imamo tri varijante, nadam se da ćemo se dogovoriti. U isto vrijeme pregovaramo i sa sponzorima s Bliskog istoka o ulasku u klub. 

24sata: Koliko ste zadovoljni prvom sezonom regionalne Seha lige?

Apsolutno je ispunila sva naša očekivanja, čak i više nego što smo se nadali. U sljedećim sezonama će biti samo bolja i jača, koristit će svima u regiji. Pregovaramo i s Mađarima, a Slovenci su, barem za sada, odustali...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti