Obavijesti

Sport

Komentari 7

Godina velikih transfera, ali i odlazaka legendi u mirovinu...

Godina velikih transfera, ali i odlazaka legendi u mirovinu...
5

Jedna od legendi, koja je ove sezone odigrala svoju posljednju utakmicu, je i Petar Metličić. U mirovinu idu Didier Dinart, Eduard Kokšarov, Carlos Perez, Dejan Perić

VIDEO

Klupska rukometna sezona 2012./13. došla je do svog kraja. Sezona je to koju ćemo pamtiti po prvom naslovu europskog prvaka za HSV, nekim zvučnim transferima, ali i odlasku nekoliko rukometnih legendi u mirovinu.

Jedna od legendi, koja je ove sezone odigrala svoju posljednju utakmicu, je i bivši kapetan Hrvatske Petar Metličić. Pero u mirovinu odlazi u 38. godini života, a posljednju utakmicu u karijeri odigrao je u dresu Montpelliera. Mi ćemo ga definitivno pamtiti kao vođu zlatne generacije, koja je 2003. godine u Portugalu osvojila svjetski naslov, a godinu dana kasnije u Ateni se popela i na olimpijski tron.

Karijeru je okončao i legendarni Francuz Didier Dinart. Za kraj je osvojio naslov s bogatim PSG-om. Jedan od najboljih obrambenih igrača svih vremena u karijeri je osvojio tri Lige prvaka, te nebrojeno puno naslova s Francuzima.

Treće veliko ime koje je završilo karijeru je Rus Eduard Kokšarov. Legendarno lijevo krilo posljednje dvije godine je igrao za Čehovske Medvjede. Posebno se pamti njegovo uspješno razdoblje u Celju, a od trofeja svakako treba izdvojiti olimpijski naslov iz 2000. godine.

Imena koja svakako još treba izdvojiti, a u čijim majstorijama više nećemo uživati u službenim utakmicama su Mađar kubanskog podrijetla, Carlos Perez (42), legendarni srpski golman Dejan Perić (43), Nenad Puljezević (39) te bivši zagrebaš Petar Kapisoda.

Godina velikih transfera

Osim odlazaka legendi u mirovinu, ovu ćemo godinu pamtiti i po nekoliko velikih transfera. Tu kao da se Barcelona i PSG natječu tko će složiti jaču momčad za sljedeću sezonu. Barca je nedavno osigurala usluge dvojice superstara - Nikole Karabatića i Kirila Lazarova.

PSG također nije štedio. Oni su već u siječnju osigurali usluge Igora Vorija, Gabora Csaszara, Daniela Narcissea, a na dobrom putu da im se priključi je i Thierry Omeyer.

Veszprem isto slaže dobru momčad, a u svoje redove već su doveli Carlosa Ruesgu i Momira Ilića. Njemački prvak Kiel odlučio je pomladiti momčad pa su doveli Rasmusa Laugea i Johana Sjöstranda.

Još neki hrvatski igrači, osim Vorija, mijenjat će sredinu. Ivan Ninčević karijeru će nastaviti u Dinamu iz Minska, a put Bjelorusije će i golman Ivan Pešić, ali on će u Meškov. Novi klub traži i Mate Šunjić, koji je napustio Našice.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li klub promijeniti i Jakov Gojun, kojeg bi u svojim redovima rado vidio PSG. Tražen je i Domagoj Duvnjak koji ima samo još godinu dana ugovora s HSV-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija