Obavijesti

Sport

Komentari 36

Godinu dana bez poraza: Titula se kuje na neosvojivoj Rujevici

Godinu dana bez poraza: Titula se kuje na neosvojivoj Rujevici
1

KAKVA SERIJA Riječani su posljednji put izgubili na današnji dan prošle godine. U polufinalu Kupa pobijedio ih je Slaven Belupo 3-0 u Koprivnici. U subotu dočekuju Dinamo na Rujevici

VIDEO

U veljači se navršilo točno godinu dana od posljednjeg poraza Rijeke u HNL-u. Danas se navršava točno godinu dana od posljednjeg riječkog poraza u natjecateljskim utakmicama uopće.

Tog 5. travnja 2016., Rijeka je u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa izgubila od Slaven Belupa u Koprivnici 3-0. Ejupi, Ozobić i Pokrivač zabili su za “farmaceute”.

- Nama se u toj utakmici baš sve poklopilo - rekao nam je Željko Kopić, trener Slaven Belupa, koji je posljednji sa svojim igračima osjetio slast pobjede protiv družine s Kvarnera.

- Rijeci nikad nije lako igrati s nama. Nemam ja neku posebnu formulu - kaže Kopić.

Nedavno je rekao kako su šanse u borbi za naslov 50-50.

- I dalje to tvrdim. U subotnjem derbiju nema favorita. Rijeka će imati vjetar u leđa s punih tribina Rujevice, ali Dinamo se digao. Igraju Zagrepčani sve bolje i zbog toga imaju dobre šanse - dodao je Kopić.

I Rijeka i Dinamo do kraja prvenstva trebaju doći u Koprivnicu.

- Sigurno će im gostovanje kod nas biti jedno od najtežih ispita - poručio je trener Belupa.

Trupe Matjaža Keka u ovih su godinu dana odigrale 40 utakmica u HNL-u, Kupu i Europskoj ligi. Dobila je Rijeka 30 utakmica, deset je završilo remijem.

Samo jedna 'mrlja'

Veličanstvena riječka serija. Sjajno plovi njihov brod na čelu s kormilarom Kekom. Zasad je jedina “mrlja” ove sezone rano ispadanje iz Europe. No nisu tamo Riječani ispali od nekakvih liliputanaca nego od vrlo dobre momčadi - Istanbula.

Ta je momčad druga u turskom prvenstvu, bori se za naslov prvaka, a drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka, i to ispred velikana Galatasaraya i Fenerbahčea.

Od Istanbula je Rijeka ispala na golove u gostima. Dakle, i u tim je utakmicama bila odlična, igrala je dobro i nedostajalo je samo malo sreće za prolazak dalje.

Neosvojiva Rujevica

HNL i Kup posebna su priča. Sve je dosad u sezoni odrađeno gotovo savršeno, preostaje samo završiti posao. Prva meč-lopta je na Rujevici, gdje Rijeka još nije izgubila utakmicu. Stadion je otvoren u kolovozu 2015. godine i postao je prava utvrda.

- Poslali smo jasnu poruku. Ne trebamo se bojati Dinama - rekao je nakon uvjerljive pobjede u Vinkovcima Matjaž Kek.

Svjestan je Slovenac velike prilike koju ima njegova momčad. Kvarner sanja povijesni naslov. Iskusni Kek već tjednima i mjesecima pokušava stišati euforiju, ali jasno je da Kvaner i Rijeka nekoliko dana prije utakmice desetljeća ključaju.

- Ma kakav mirus titule, to još ne osjeti. Od mene nećete dobiti odgovore na takva pitanja. Jedino se osjeti miris naše iduće utakmice - rekao nam je nedavno u intervjuu Matjaž Kek.

Ako Rijeka dobije, pobjeći će na plus sedam i prvenstvo će praktički biti odlučeno. Remi bi im donio luksuz da si mogu dopustiti i poraz u Maksimiru u posljednjem kolu u slučaju da dobije sve utakmice do kraja. 

Derbi opet sudi Zebec

Nitko ne razmišlja o porazu, koji bi mogao biti poguban za Riječane. Oni nemaju iskustvo u borbi za naslov prvaka. Ovo je za većinu igrača posve nova situacija i pitanje je kako će reagirati pod pritiskom. Dinamo je tu ipak u velikoj prednosti.

Utakmicu će suditi Mario Zebec iz Cestice.

Sudac kojeg je nedavno na Poljudu u Jadranskom derbiju napado huligan. Bit će ovo Zebecu treći derbi koji će voditi u razmaku od tri i pol mjeseca. Podsjetimo, sudio je i utakmicu Hajduk - Dinamo u prosincu na Poljudu.

Nedavno ga je Samir Toplak prozvao jer je bio nezadovoljan suđenjem na utakmici Dinamo - Inter. Samo da ne bude sudačkih repova nakon ovog derbija.

Posljednji trener koji je srušio Rijeku otkriva tajnu: Za sve je kriv - teren!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića