Obavijesti

Sport

Komentari 29

Gojak uoči Fenerbahčea: Ma da stiže i Barca, bio bih optimist...

Gojak uoči Fenerbahčea: Ma da stiže i Barca, bio bih optimist...
8

Svjesni smo svega što trebamo odraditi za pozitivan rezultat. Ako mi budemo prav,i onda niti protiv momčadi kakva je Fenerbahče neće biti problema, rekao je Dinamov veznjak Amer Gojak

VIDEO

Dinamo se sprema za otvaranje grupne faze Europske lige ((četvrtak protiv Fenerbahčea) i u Maksimiru vlada potpuna mobilizacija. Danas je u pogonu bio i modri marketing.

Dinamo je potpisao novi sponzorski ugovor, ovoga puta partnera našao u Auto Centru Jesenović.

Zagreb: GNK Dinamo predstavio novog sponzora

Igrači Dinama prvi su tako isprobali nova vozila spomenute kuće, vozili se u društvu predstavnika medija po maksimirskom stadionu. Točnije, nizali krugove oko glavnog igrališta gdje je nekada bila atletska staza, a danas vidljiva plava podloga...

- Znamo da je Fenerbahče kvalitetna momčad, pa i da nas u četvrtak očekuje jako zanimljiva utakmica. Svjesni smo njihove kvalitete, ali vjerujemo u našu snagu. Svjesni smo svega što trebamo odraditi za pozitivan rezultat protiv Turaka, a ako mi budemo pravi, onda niti protiv takve momčadi neće biti problema. Jasno, zanima nas samo pobjeda - rekao je u razgovoru za Goal Amer Gojak, pa nastavio:

- Očekujem izuzetno otvorenu utakmicu, znamo da se oni neće braniti u Maksimiru, ali nećemo ni mi. Igramo na svom travnjaku, pred domaćom publikom, baš zbog toga sam veliki optimist i vjerujem kako ćemo se mi na kraju veseliti.

Zagreb: GNK Dinamo predstavio novog sponzora

Vi ste vrlo brzo pronašli svoje mjesto u početnoj postavi Dinama...

- Dobro sam ušao u sezonu, od prvog dana priprema se osjećao baš kako treba. Zaobišle su me ozljede, odradio sam kompletne pripreme, sada tako trebam i nastaviti. Naš veliki dobitak je i trener Bjelica, zbog njega se svi vjerojatno i tako dobro osjećamo u tom novom sustavu igre. I za sada je sve kako treba, igramo dobro, rezultati nas prate.

Jeste li i sami svjesni kako sada igrate puno bolje nego prijašnjih godina?

- Naravno, osjećam to, puno sam bolji u odnosu na prošlu sezonu. Kažem, prošao sam kompletne pripreme, dok sam lani čak nosio gips tri tjedna, nisam ni prošao kompletne pripreme. Sada se dobro osjećam u ovoj momčadi, pogotovo i u ovom sustavu igre. Puno razgovaram s Bjelicom, pratim njegove smjernice, pokušavam odraditi sve njegove zahtjeve.

Možete li ovaj Dinamo usporediti s prošlogodišnjim?

- Rekao bih da smo dosta jači ove sezone, stiglo nam je 12 novih igrača, ti su se dečki odlično uklopili. Još imamo prostora za napredak, ali se trudimo i rastemo kao momčad. Vjerujem da je to 'ta' sezona, da ćemo konačno prezimiti u Europi. Ova momčad ima potencijala za takve rezultate, samo da nas malo i poprati sreća.

Zagreb: GNK Dinamo predstavio novog sponzora

Bliži se utakmica s Fenerbahčeom, čini se kako momčad diše prilično optimistično...

- Iskreno, ja sam uvijek optimist, jednostavno ne znam biti drugačiji. Uvijek idem na pobjedu, pa i ako s druge strane bude Barcelona. Spremni smo za dolazak Fenerbahčea, dat ćemo sve od sebe za ta tri boda. Pa neka bude i 1:0, svi ćemo biti zadovoljni.

U dresu Dinama odigrali ste već 13 europskih utakmica, u Ligi prvaka zaigrali protiv Lyona i Juventusa, no tada ste bili talentirani mladić od kojeg navijači u tim dvobojima nisu imali (pre)velika očekivanja. Sada ste ipak prvotimac, osjećate li pritisak uoči Fenerbahčea?

- Ma ne, nisam takav. OK, možda on sada i postoji, ali čim krene utakmica i prvi put dotaknem loptu, taj pritisak nestaje. I tu se više ničime ne zamaram, već samo dam gas i razmišljam kako pomoći momčadi, kako odvesti Dinamo do pozitivnog rezultata.

Koliko ste 'googlali' Fenerbahče vidjevši kako s njima otvarate Europsku ligu?

- Ma nisam ni trebao, o njima se doista gotovo sve zna. Vjerujte, svi znamo kakve oni imaju navijače, pa i kakve igrače u svom rosteru. To je ipak - Fenerbahče. Ali ne bi ja nikoga otpisao u toj skupini, pa ni Spartak Trnavu. I oni se trude, trče i bore se, a po rezultatima se može vidjeti kako znaju igrati nogomet. Samo treba biti miran i ponizan, davati maksimum, pa će vas Bog nagraditi.

Nastavite li u ovakvom stilu možda stigne i poziv Roberta Prosinečkog...

- Mislim da u Dinamu ima puno potencijala za BiH reprezentaciju, ali ti se pozivi dobivaju isključivo zaslugama na terenu. Treba biti pravi i u Europi, igrati na visokoj razini, a onda ni taj poziv neće izostati, siguran sam kako Robert Prosinečki sve prati" završio je Gojak.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste domaći celebrity?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti