Obavijesti

Sport

Komentari 2

Gojo ipak u sastavu za Davis Cup, Marin Čilić igrat će drugi

Gojo ipak u sastavu za Davis Cup, Marin Čilić igrat će drugi
10

U zagrebačkoj palači Dverce održan je ždrijeb parova za susret Hrvatske i Indije u kvalifikacijama za završni turnir Davis Cupa. U paru bi Pavić i Škugor trebali na legendarni dvojac Bopanna/Paes

VIDEO

Borna Gojo (277. na ATP ljestvici) dobio je prednost ispred Nine Serdarušića (297.) i otvorit će susret Hrvatske i Indije mečom protiv Ramkumara Ramanathana (182.) u kvalifikacijama za završni turnir Davis Cupa u petak u 15 sati u dvorani 2 Doma sportova, odlučio je ždrijeb održan u palači Dverce.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Iza njih na teren će naš prvi reket Marin Čilić (37.) i indijski drugi Prajnesh Gunneswaran (132.). Marin lovi 40. pobjedu u ovom kultnom natjecanju.

- Najponosniji sam što smo kroz dugi niz godina imali sjajne rezultate, prošlo je puno igrača kroz reprezentaciju, a ja sam imao priliku igrati sa svima. Uživao sam igrati za reprezentaciju, nikad mi to nije bilo teško. Igrao sam punog srca i jako ponosan, bilo nam je fantastično uvijek. Nadam se da ćemo se i u subotu veseliti, rekordi za mene nisu toliko bitni - rekao je Čilić koji je upravo u Domu sportova, ali u glavnoj dvorani, 2006. godine na ugašenom PBZ Indoorsu ostvario prvu ATP pobjedu.

- Dobio sam Andrejeva, toga se sjećam. Sjajno je što igramo doma, nakon 2018., nije atraktivan protivnik kao SAD, Argentina i Francuska, ali može se uživati u tenisu, igra se na dva seta, bolje i atraktivnije za gledatelje jer će biti bitnijih poena.

U subotu je, također od 15 sati, na rasporedu dvoboj parova za koji su prijavljeni Mate Pavić i Franko Škugor protiv legendi Rohana Bopanne i Leandera Paesa iako je sve to podložno promjeni do sat vremena prije početka meča.

Po potrebi će se iza parova odigrati još dva meča, prvi reket protiv prvog i drugi protiv drugog. Nadamo se da neće biti potrebno i da ćemo opravdati ulogu favorita u tri meča.

- Nije me iznenadio sastav Indije. Nema Nagala, njihovog prvog reketa koji nije u formi, i da sam ja njihov izbornik, isto bih ovako odabrao. "Vidjet ćemo kako će u petak proći prva dva singla pa ćemo onda razgovarati o taktici za parove - rekao je izbornik Hrvatske Vedran Martić.

Prijenos konferencije za novinare hrvatske reprezentacije nakon izvlačenja rasporeda mečeva za susret s Indijom u kvalifikacijama za završnicu Davis Cupa. 👍🎾🇭🇷 #HTS #DavisCup #DavisCupMadridFinals #DavisCupQualifiers #IdemoHrvatska #CroatiaFullOfLife #CroatiaFullOfExcellentPlayers #GradZagreb #DomSportova #Zagreb #DavisCupZagreb #Sixt #HEP #HrvatskiTelekom

Objavljuje Hrvatski teniski savez u Četvrtak, 5. ožujka 2020.

Osim Ćorića ostali smo i bez Ivana Dodiga koji je trebao biti oslonac u parovima.

- Ivan je došao s tom ozljedom, pokušali smo je sanirati. No imam četiri vrhunska igrača, Nikola Mektić je imao ozljedu noge također uz virozu, tako da je i on imao problema zbog kojih je Franko Škugor uvršten u momčad.

Martić je, kao i u Madridu, odlučio da Borna Gojo dobije prednost nad Ninom Serdarušićem.

- Ma, kad se igra za Hrvatsku, ništa nije problem. Uvijek se izađe na teren i da sve od sebe, što god treba ja ću napraviti - rekao je mladi Splićanin.

- Sad će mi biti lakše nego prvi put kad sam imao vatreno krštenje u Madridu i otvarao Davis Cup, a onda u drugom meču odmah igrao s Nadalom. Ali nema pritiska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu