Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Gojun: Čak su igrač i trener Hajduka pričali o namještanju

Nakon Gojunovog priopćenja, izašao je i mail kojeg je navodno napisao bivši šef Akademije Hajduka. Na sve je reagirao je predsjednik Brbić koji kaže da je Brkljača bio jedini svjedok sastanka i da je sve demantirao...

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell/Ivo Čagalj/Pixsell
49 komentara

Uprava Hajduka je u petak izvanredno prekinula suradnju s Krešimirom Gojunom, koji je maknut s mjesta šefa Akademije 'Luka Kaliterna'. Cijeli događaj izazvao je pravi potres u Hajduku pa su krenula prebacivanja odgovornosti. 

KRŠENJE DISCIPLINE Šok u Hajduku: Šefu Akademije Gojunu uručili izvanredni otkaz

Službeno objašnjenje jest da 'je gospodin Gojun dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanovića, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL'.

O cijelom slučaju oglasio se i sam Krešimir Gojun službenim priopćenjem, a sad je Slobodna Dalmacija objavila mail u kojem je bivši šef Akademije Hajduka objasnio što se zapravo događalo uoči utakmice Hajduka B i Šibenika koja je završila 2-0 za Splićane.

Poštovani svi, obzirom da sam danas odbio potpisati izjavu koju su mi na potpis dali predsjednik uprave Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović, a odnosi se na događaje koji su prethodili utakmici Hajduk 2 - Šibenik, zamoljen sam od strane Predsjednika uprave da se pismenim putem očitujem na tu temu.

Ne mogu se sa 100 % sigurnošću sjetiti točnog datuma (mislim da je u pitanju 02.05.2019) Sportski direktor Saša Bjelanović me u poslijepodnevnim satima pozvao na razgovor u svoju kancelariju. Kada sam došao, u uredu su bili kordinator skautske službe Mario Brkljača i sportski direktor Saša Bjelanović.

Saša je odmah započeo razgovor na način kako bi bilo dobro da pomognemo Šibeniku da izbori direktan ulazak u 1.HNL, aludirajući da na utakmici s njima koja je slijedila 05.05 ne stavljamo ponajbolje igrače ( koji treniraju s prvom momčadi). Kategorički sam to odbio jer se kosi sa svim mojim principima i načelima zbog kojih sam u startu prihvatio funkciju u klubu. Smatrao sam da takvim postupkom možemo kompromitirati sve ono što HNK Hajduk predstavlja našim navijačima i općenito svima nama u državi.

Split: U 30. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Rijeka SASTANAK NA POLJUDU Brbić ostaje predsjednik? NO i Naš Hajduk ni riječi o smjeni...

Nakon toga, dana 03.05, dobivam SMS poruku od Team menadžera B momčadi da se Sportski direktor Saša Bjelanović raspituje u prostorijama Akademija ( koje vrlo rijetko posjećuje) o mogućem sastavu za utakmicu sa Šibenikom. Istu informaciju mi daje i trener B momčadi Mario Despotović i upozorava me da čak igrač spominje kako bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Reagirao sam na način da sam svima (treneru, Team menadžeru) zabranio da daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu, a trener Despotović igrača je pozvao na individualan sastanak i upozorio koliko štete mogu klubu izazvati izjave takve prirode. Isto tako o svemu navedenom obavijestio sam člana NO-a gospodina Martinića koji je inicirao razgovor upravo na tu temu. Istaknuo bih i razlog zbog kojega danas nisam htio potpisati izjavu jer smatram da se ne podudara sa gore navedenim. Naglasio bih da svoj posao želim nastaviti raditi odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba mora biti iznad svih nas. Direktor Akademije, Krešimir Gojun.

Njegove tvrdnje je prokomentirao za Slobodnu Dalmaciju i sam predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Nakon iznesenih tvrdnji gospodina Gojuna bilo je jasno da on i gospodin Bjelanović više zajednički ne mogu raditi. Ja sam za navedeni slučaj pitao gospodina Brkljaču koji mi je rekao da navodi gospodina Gojuna nisu točni i odluka je bila jasna. Jedina osoba koja je prisustvovala sastanku bio je gospodin Brkljača i kao takav je bio vjerodostojan svjedok, a sasvim je normalno da se sportski direktor interesira o sastavu druge momčadi, to je njegov posao. Imao sam situaciju dva protiv jedan i sam po sebi se nametao zaključak i rješenje problema - rekao je.

 

Kako god bilo, Gojun više nije šef Akademije, a vrijeme će nam donijeti pravu istinu o tome što je zapravo bilo tog dana. No ova situacija naštetila je Hajduku i unijela nepotreban nemir uoči početka nove sezone gdje se 'bili' pripremaju za kvalifikacije Europske lige i 1. HNL. Pitanje je i kako će utjecati Gojunova smjena na status trenera Hajduka Siniše Oreščanina koji je na Poljud stigao zajedno s njim...

 

Naši partneri pišu
Message