Obavijesti

Sport

Komentari 18

Gol Mandže nedovoljan protiv Borussije D., Perišić asistirao

Gol Mandže nedovoljan protiv Borussije D., Perišić asistirao
8

Borussija Dortmund pregazila je Wolfsburg 3-1 u 29. kolu njemačke Bundeslige. S četiri je komada i Suttgart ispratio Mainz. Bayern je s 2-1 slavio protiv Augsburga

VIDEO

Borussia Dortmund lako se obračunala  s Wolfsburgom. Vodeća momčad njemačkog prvenstva u 29. kolu uvjerljivo je pobijedila domaćine 3-1. Jedini gol za 'vukove' postigao je Mario Mandžukić. Bio je to 12. prvenstveni pogodak hrvatskog reprezentativca.

Drugi hrvatski igrač, ali u redovima Dortmunda, Ivan Perišić pronašao je konačno mjesto u početnih 11. Perišić koji je povjerenje treneru uzvratio sjajnom asistenciju nije startao od prve minute od ogleda sa Stuttgartom u listopadu. Prvi gol Borussia je postigla u 22. minuti preko Lewandowskog i to upravo na asistenciju hrvatskog igrača.

U 49. minuti je Gündogan nakon nespretne reakcije domaće obrane povisio na 2-0. U 61. minuti, Mario Mandžukić je nakon odličnog centaršuta Dejagaha s desne strane pogodio glavom s pet metara i vratio domaćinu nadu.

U 90. minuti, Robert Lewandowski je iz kontre postavio konačnih 1-3 za pobjedu aktualnih prvaka koji uvjerljivo jure prema njegovoj obrani.

S dva gola Maria Gomeza Bayern je upisao novu pobjedu protiv Augsburga. Prvi je Gomez zabio nakon svega 25 sekundi igre, a drugi je postigao u 60. minuti. Napadač bavarske momčadi prvi je strijelac prvenstva s 25 postignutih golova.

Boris Vukčević donio je pobjedu svom Hoffenheimu u susretu protiv Kaiserslauterna Krasimira Balakova. Gosti su stigli u vodstvo u 26. minuti prvog poluvremena preko Salihovića, a na 2-0 rezultat je postavio Vukčević. U 41. minuti smanjio je Bugera no nije uspio izbjeći novi poraz svoje momčadi.

Vukčević je odigrao cijelu utakmicu za Hoffenheim, dok je Srđan Lakić protiv svog bivšeg kluba igrao za Hoffenheim od 85. minute.

Nürnberg je nakon prvog poluvremena vodio kod Freiburga s 2-0, ali je domaćin do kraja dvama golovima ipak uspio spasiti jedan bod važan u borbi za ostanak. Ivan Santini ušao je u igru u momčadi Freiburga u 79. minuti.

Ibišević je bio dvostruki strijelac u visokoj pobjedi  Stuttgarta od 4-1 protiv Mainza.

I na poslijetku, Köln i Werder su odigrali 1-1, a u toj je utakmici Mato Jajalo ušao u igru za domaćine u drugom poluvremenu, te u 75. minuti dobio žuti karton.

Bundesliga, 29. kolo:

Wolfsburg – Borussia Dortmund 1-3(Mandžukić 61 / Lewandowski 22, 90, Gündogan 49)

Bayern – Augsburg 2-1 (Gomez 1, 60 / Koo 23)

Freiburg – Nürnberg 2-2 (Caligiuri 53, Makiadi 79 / Didavi 8, Pekhart 45+2)

Kaiserslautern – Hoffenheim 1-2 (Bugera 86 / Salihović 26 – 11, Vukčević 71)

Stuttgart – Mainz 4-1 (Hajnal 8, Ibišević 49, 85, Kuzmanović 65 / Ivanschitz 3)

Köln – Werder 1-1 (Jemal 39 / Rosenberg 24)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače