Obavijesti

Sport

Komentari 8

Golčina R. van der Vaarta za pobjedu: Badelj igrao 90 min.

Golčina R. van der Vaarta za pobjedu: Badelj igrao 90 min.
2

Važnu je pobjedu u borbi za Europu ostvario i HSV koji je pred svojim navijačima nadigrao Borussiju Mönchengladbach s 1-0. Gol je zabio Rafael van der Vaart

VIDEO

Nogometaši Bayer Leverkusena vratili su se, barem privremeno, na drugo mjesto njemačke Bundeslige nakon što su u 22. kolu, na svojoj BayAreni, svladali Augsburg s 2-1...

Novu je veliku utakmicu za “apotekare” odigrao Stefan Kießling koji je najprije u 26. minuti iskoristio dodavanje Gonzala Castra i glavom zabio za 1-0, da bi u 75. minuti asistirao Larsu Benderu za udvostručenje vodstva. Sjajni 29-godišnji napadač sada na kontu ima 15 pogodaka i osam asistencija i s našim Marijem Mandžukićem dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca. Spomenimo još da su gosti ublažili poraz u 89. minuti pogotkom Sasche Möldersa.

Važnu je pobjedu u borbi za Europu ostvario i HSV koji je pred svojim navijačima nadigrao Borussiju Mönchengladbach s 1-0. Jedini je strijelac u 24. minuti bio nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart koji je pogodio sjajnim udarcem ljevicom s 28 metara. Naš Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za HSV i u 61. minuti je dobio žuti karton, dok Ive Iličevića nije bilo u kadru.

Isti broj bodova kao i HSV (34) ima i Freiburg koji je ove subote slavio na gostovanju kod Werdera s 3-2. Domaćima nisu bila dovoljna dva pogotka posuđenog Bayernovog napadača Nilsa Petersena (ukupno 11 ove sezone), gosti su slavili zahvaljujući Maxu Kruseu, Danielu Caligiuriju (penal) i Christianu Günteru koji je u 70. minuti zabio odlučujući gol. Mateo Pavlović je cijelu utakmicu pratio s Werderove klupe za rezerve, dok je Ivan Santini zaigrao za Freiburg od 88. minute.

Mainz je dvaput vodio protiv Schalkea pogocima Andreasa Ivanschitza i Zdeneka Pospecha, ali je dvoboj završio neodlučenim ishodom (2-2). Dvostruki je strijelac za goste iz Gelsenkirchena bio Michel Bastos koji je ove zime došao na posudbu iz Lyona. Ivana Klasnića nije bilo u sastavu Mainza.

U dvoboju momčadi koje se nalaze pri dnu ljestvice Fortuna je u Düsseldorfu pobijedila Greuther Fürth s 1-0, a spomenimo da je mladi hrvatski reprezentativac Ivan Paurević ušao za domaće u igru u sudačkoj nadoknadi.

Hat-trick Reusa za pobjedu Borussije

 S tri je pogotka 23-godišnji njemački krilni nogometaš Marco Reus predvodio nogometaše Borussije Dortmund do pobjede 3-0 protiv Eintrachta u derbiju 22. kola Bundeslige...

Očekivalo se da će gosti iz Frankfurta, kao četvrtoplasirana momčad prvenstva, pružiti snažniji otpor aktualnim prvacima, ali poslije samo deset minuta igre rezultat je bio 2-0 i priča je praktički bila završena. U izostanku Roberta Lewandowskog, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona u prošlom kolu, ulogu strijelca je preuzeo Reus.

U osmoj minuti ga je sjajno proigrao Mario Götze, Reus je sam izbio pred gostujućeg vratara Kevina Trappa i lakoćom ga matirao. Samo dvije minute kasnije Reus je nakon dodavanja Matsa Hummelsa povećao vodstvo na 2-0.

Situacija se za "crno-žute" donekle zakomplicirala u 31. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Julian Schieber. Zanimljivo, Jürgen Klopp je zbog crvenih kartona privremeno ostao bez jedina dva klasičnih napadača koja ima u sastavu.

Protiv Eintrachta to nije došlo do izražaja jer je na visini zadatka bio Reus koji je u 65. minuti nakon nove asistencije Götzea zabio svoj 13. pogodak sezone. Devet minuta nakon toga je s igračem manje ostala i momčad iz Frankfurta kojoj je zbog dva žuta kartona isključen Takashi Inui.

Hrvatski napadač Srđan Lakić igrao je za Eintracht do 77. minute, a u 64. je promašio veliku priliku.

Borussia se ovom pobjedom vratila na drugo mjesto ljestvice, a za vodećim Bayernom zaostaje ogromnih 15 bodova.

Bundesiga, 22. kolo:

  • Borussia Dortmund - Eintracht 3-0 (Reus 8, 10, 65)
  • Bayer Leverkusen - Augsburg 2-1 (Kießling 26, Bender 75 / Mölders 89)
  • Werder - Freiburg 2-3 (Petersen 39, 64 / Kruse 36, Caligiuri 55 - 11m, Günter 70)
  • Mainz - Schalke 2-2 (Ivanschitz 27, Pospech 63 / Bastos 41)
  • HSV - Borussia (M) 1-0 (Van der Vaart 24)
  • Fortuna Düsseldorf - Greuther Fürth 1-0 (Bellinghausen 18)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače