Obavijesti

Sport

Komentari 41

Liverpool i Arsenal utrpali 10! 'Redsi' slavili u drami penala

Liverpool i Arsenal utrpali 10! 'Redsi' slavili u drami penala
1

Perjanicu nogometne večeri usred tjedna odnosi utakmica Carabao kupa između 'redsa' i 'topnika'. U utakmici prepunoj što lijepih što s(p)retnih golova završilo je 5-5, a Liverpool je prošao nakon drame penala

VIDEO

Tko se od svih utakmica ponuđenih u srijedu navečer odlučio za osminu finala Carabao kupa i ogled Liverpoola i Arsenala, nije pogriješio. Prava ljepotica na Anfieldu završila je remijem i to s nevjerojatnih 5-5 (2-3), a nakon drame penala i obrane Kellehera, odnosno promašaja Ceballosa, dalje je prošao Liverpool (10-9)!

Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal

PENALI

Sudac Mariner je bacio novčić te je odlučeno kako će Arsenal pucati prvi penal.

  • Arsenal 1-0 - Loptu je uzeo Bellerin i sigurno ju spremio u gol
  • L'pool 1-1 - Odgovornost je opet preuzeo Milner i zabio za 1-1
  • Arsenal 2-1 - Guendouzi je pucao dovoljno precizno i poslao loptu pokraj Kellehera
  • L'pool 2-2 - Siguran je i Adam Lallana, napeto je na Anfieldu
  • Arsenal 3-2 - Martinelli je i s bijele točke siguran kao i iz igre!
  • L'pool 3-3 - Zabio je Brewster!
  • Arsenal 3-3- Evo Kellehera! Pucao je Ceballos u desnu golmanovu stranu, ali nije ušlo!
  • L'pool 4-3 - Ide i Origi!
  • Arsenal 4-4 - Zabio je i Maitland Niles, sve je u nogama Jonesa ili rukama Martineza!
  • L'pool 5-4 - GOTOVO JE! Siguran je Jones, Liverpool je u četvrtfinalu!

A sve je krenulo dobro za Liverpool. Već je u četvrtoj minuti za njih zabio igrač Arsenala. Zlobnici bi rekli, naravno, Shkodran Mustafi. Prošao je Oxlade Chamberlain po desnom boku, ubacio prema petercu, a Mustafi je desnom nogom promašio loptu u klizećem startu da bi ju lijevom poslao u svoj gol.

Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal

Drugi gol bio je jednako zabavan kao i prvi. Nakon 'flipera' u domaćem šesnaestercu pucao je Saka, a natrčali Torreira iz blizine samo poslao odbijanac u gol u 19. minuti. Sedam minuta kasnije brzo su izveli slobodnjak gosti, Maitland-Niles je prošao po desnoj strani i iz drugog pokušaja ubacio u peterac, a nakon novog 'flipera' Martinelli je zakucao loptu u gol.

Isti je igrač zabio za 3-1 nakon pogreške domaće obrane. Uzeo im je loptu Saka i odlično uposlio Martinellija koji je zabio za povećanje vodstva. No, u 43. minuti spretno je penal iznudio Elliot nakon i ne baš pregrubog starta Martinellija u Martinezovom šesnaestercu. Loptu je uzeo Milner i hladno zabio za 2-3 na odmoru.

Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal

Devet minuta nakon početka drugog dijela još jedna pogreška u domaćoj obrani dovela je do gola. Milner je preslabo vratio za Kellehera, loptu je uzeo Maitland Niles, a Özil efektno spasio od gol-auta i petom asistirao za 4-2. Imali su 'topnici' sigurno prednost koju nisu uspjeli dugo zadržati. 

Samo četiri minute kasnije je Oxlade Chamberlain potegnuo s dvadesetak metara od gola i efektno probio Martineza, da bi još četiri minute kasnije, u 62. Origi također doslovno probio Kellehera za izjednačenje na Anfieldu. Ali ni tu nije bio kraj nevjerojatnim golovima u Liverpoolu. Nisu si večeras mnogo mogli pomoći golmani, bilo je tu puno nes(p)retnih golova.

Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal

Ali i golčina. Jednu takvu jednostavno je zabio Willock u 70. minuti za novo vodstvo gostiju (5-4). Uzeo je loptu 'topnik' na četrdeset metara od gola, sam protrčao do dvadeset i efektno pogodio kontra rašlje. Krenuli su tada u opću ofenzivu domaći i uspjeli zabiti u sučevoj nadoknadi.

Naravno, bila je to još jedna golčina! Loptu je uzeo Divock Origi i jednostavno slomio otpor Emeryjeve momčadi za 5-5! Bilo je to dobitno rješenje jer je lutrija penala otišla na stranu domaćina koji su tako prošli u četvrtfinale Carabao kupa!

Carabao Cup - Fourth Round - Liverpool v Arsenal

United srušio Chelsea na Stamford Bridgeu

U drugom derbiju u osmini finala Carabao Cupa, 'crveni vragovi' su u gostima srušili Chelsea s 2-1 (1-0). Izabranici Olea Gunnara Solskjaera bili su bolji u prvom dijelu, dok su do pobjede došli majstorijom Marcusa Rashforda iz slobodnog udarca. 

Za vodstvo Manchestera zabio je Rashford iz penala nakon što je Alonso u šesnaestercu srušio natrčalog Jamesa. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavak su bolje krenuli domaći koji su preuzeli inicijativu i naplatili trud u 61. minuti. Batshuayi se sam sjurio od centra i prekrasno pogodio za izjednačenje.

Carabao Cup - Fourth Round - Chelsea v Manchester United

No, to nije bio najljepši potez večeri. Marcus Rashford je u 73. minuti na 25 metara od gola namjestio loptu za slobodni udarac i zatim snažno i precizno pogodio desne rašlje Willyja Caballera koji je samo mogao zapljeskati majstoriji mladog engleskog napadača nakon što ga je dobro protegnuo.

Pokušali su do kraja utakmice doći do penala 'bluesi', ali što promašajima, što obranama Romera, put u četvrtfinale ostao je u vlasništvu Manchester Uniteda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija