Sport

Komentari 29

Golman koji čita poslanice i citira Bibliju čeka Nizozemce

Golman koji čita poslanice i citira Bibliju čeka Nizozemce

Prije svake utakmice kleknem na gol-crtu, raširim ruke i molim se Bogu. Molim da mi na gol postavi dva anđela, rekao je sjajni Keylor Navas, golman Kostarike...

Ako bih i dalje samo pokušavao ugoditi ljudima, ne bih bio sluga Kristov. To je dio Poslanice Galaćanima i to je omiljeni dio Novog zavjeta najboljem golmanu Svjetskog prvenstva Keyloru Navasu.

Čudesni je Navas svojim obranama Kostarikance doveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Vjera mu je jedna od najvažnijih stvari u životu.

- Prije svake utakmice kleknem na gol-crtu, raširim ruke i molim se Bogu. Molim da mi na gol postavi dva anđela - rekao je sjajni Keylor Navas i dodao:

- Nastavit ću to raditi i dalje i, ako me ljudi budu ismijavali.

Kostarika je izbacila favorizirane Talijane i Engleze, zatim je srušila i Grke, pa se Navas logično zapitao.

- Pa zašto ne bismo mogli pobijediti Nizozemsku? Mi se nikog ne bojimo. I prije prvenstva sam rekao kako ćemo proći dalje i svi su me čudno gledali.

Golman Levantea neće još dugo biti stanovnik Valencije, a čelnici njegova kluba već zadovoljno trljaju ruke. Prije dvije godine Levante je Navasa iz Albacetea doveo za 150.000 eura, a sad će ga prodati za desetak milijuna eura. Liverpool, Arsenal, Atletico, to su samo neki od klubova koji žele dovesti sjajnog Navasa.

U 15 utakmica Primere prošle sezone nije primio ni gol, bio je golman s najviše obrana u ligi, ali danas mu prijeti najefikasnija momčad SP-a.

Van Persie nije briljirao protiv Meksika, ali ne može dvaput zaredom biti loš. Tu su i Robben i Sneijder. Nizozemska ima sjajnu navalu i na putu prema polufinalu može ih zaustaviti samo Navas. Već je sad jedna od najboljih priča, junak kojemu su iznad svega obitelj, vjera i domovina.

Najčitaniji članci