Obavijesti

Sport

Komentari 2

Golubar: U Kanadi sam nakon ozljede umalo dobio sepsu...'

Golubar: U Kanadi sam nakon ozljede umalo dobio sepsu...'
1

Bilo je ledeno, no opet ne tako hladno da se to ne može izdržati. Praktički sam cijeli dan bio u klubu i trenirao, opisuje svoju kanadsku avanturu hrvatski veznjak Josip Golubar kojem je bakterija napala koljeno

VIDEO

Josip Golubar (34), varaždinski nogometaš vratio se iz Kanade, odnosno Winnipega u svoj rodni grad. U nogometni klub iz grada od 750.000 stanovnika otišao je početkom veljače prošle godine.

Odradio je pripreme sa svojom novom ekipom, potom su pripreme nastavili u Dominikanskoj Republici, da bi popularni Joka spremno dočekao start Kanadske Premijer lige. Kad je stigao u Winnipeg iz Varaždina dočekale su ga temperature čak 35 stupnjeva ispod ništice.

- Bilo je ledeno, no opet ne tako hladno da se to ne može izdržati. Praktički sam cijeli dan bio u klubu i trenirao - priča nam Golubar koji je bio standardan član svoje momčadi na početku prvenstva.

Nažalost, u susretu trećeg kola krivo je doskočio na lijevu nogu i popucali su križni ligamenti. Uslijedila je operacija, no cijela stvar se zakomplicirala - bakterija je uzrokovala infekciju u koljenu.

varteks

Za mjesec dana primjenom antibiotika cijela stvar se riješila i Golubar je započeo s rehabilitacijom. Zatim, opet šok - koljeno je naticalo i opet je za sve bila kriva bakterija.

- To mi je bilo strašno. Ista bakterija može uništiti koljeno i na kraju uzrokovati sepsu - dodaje Golubar.

Na kraju je sve dobro završilo i 34-godišnjak se vratio u Varaždin gdje se trenutno sprema za nastavak karijere. Ono što nosi iz Kanade je vrijedno nogometno iskustvo.

- Kanadska liga je slabija od 1. HNL, no prati na jednom višem nivou. Svaku utakmicu rasprostre se velika kanadska zastava i svira himna. Na kraju susreta rade se reportaže, intervjui. Kao da je svaka utakmica utakmica Lige prvaka. Tamo je to veliki biznis - objašnjava Golubar.

Sport broj 1 u Kanadi je hokej. U Winnipegu je najpopularnija NHL momčad Winnipeg Jats.

- To je ludnica u gradu. U travnju su Jats ušli u doigravanje. Zatvorila se centralna ulica u gradu. U dvorani je 16.000 gledatelja, a ispred još više. Svi su obučeni u bijelo - čudo od spektakla - opisao je Golubar iz kojeg su četiri teške operacije.

Dva puta je operirao koljena i dva puta kosti stopala.

- Sve je samo u glavi. Moraš raditi više nego oni nogometaši koje ne muče ozljede. Svaki put sam bio uporan, nisam propustio ni jednu terapiju i uspio se vratiti - rekao je nogometaš koji je prošao sve mlađe uzrasne kategorije u Varteksu, kasnije igrao za Nedeljanec, nekoliko austrijskih niželigaša, da bi 2009. godine dobio priliku u tadašnjem prvoligašu Varaždinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by josip golubar (@20joka) on

Kasnije je igrao za Split, slovenske klubove Zavrč i Olimpiju, Lučko pa opet u trećeligašu i drugoligašu Varaždinu. Najbolje partije u svojoj karijeri pružao je u slovenskom Zavrču.

S klubom udaljenim 35 kilometara od Varaždina igrao je prvu i drugu slovensku ligu. Bio najbolji strijelac u 2. SNL i jedan najboljih igrača u najvišem rangu slovenskog nogometa u premijernoj sezoni.

- Pobjeđivali smo Olimpiju i Maribor. Ne pobjeđivali, već se s njima poigravali. Tada su u Zavrču igrali Kresinger, Šafarić, Jertec, Brlečić… Jedna obiteljska atmosfera i sve smo „mljeli“. To je bio najbolji period moje karijere, malo je nedostajalo da igramo europska natjecanja - rekao je Golubar.

Zavrč danas igra četvrti rang slovenskog nogometa, a razlog tome je što je bivši predsjednik kluba Miran Vuk 2017. godine imao zastoj srca i završio je u komi. On je držao godinama sve konce u svojim rukama i pružao izdašnu financijsku potporu.

- Žao mi je zbog čovjeka jer bio izniman nogometni entuzijast. Velika šteta - rekao je Golubar koji se nada da bi mogao biti spreman za proljetni dio sezone.

- Naporno radim da tijelo doveden u formu i da budem spreman za proljetni dio sezone. Koje će to klub biti, vidjet ćemo - zaključio je Golubar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja