Obavijesti

Sport

Komentari 3

Goluža ostaje na klupi Zagreba: Razgovarali smo s kandidatima, ali Slavko je bio najbolja opcija

Goluža ostaje na klupi Zagreba: Razgovarali smo s kandidatima, ali Slavko je bio najbolja opcija

Jedina istina je da smo htjeli detaljno porazgovarati sa svim kandidatima i u miru, bez žurbe, odlučiti koji trener će biti pravo rješenje za naš klub, rekao je sportski direktor Bičanić

VIDEO

Slavko Goluža ostaje na klupi Zagreba. Makar su postojali razgovori s mogućim nasljednicima, u Zagrebu su odlučii da neće mijenjati trenera, tjedan dana uoči početka priprema.

- Sretan sam da smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo i da ću imati priliku i dalje voditi ovu sjajnu ekipu. Ovoga ljeta nam stiže pet novih igrača koje će trebati uklopiti u postojeći kostur momčadi i tako napraviti jednu nadogradnju u odnosu na prošlu sezonu. Trebamo vidjeti i kakvo je stanje s Klaricom, Srnom i Sirotićem uoči početka priprema, ali vjerujem i nadam se da će svi biti zdravi za početak nove sezone. Otišlo je šest, sedam igrača, došli su ovi novi i sigurno je da će biti i nekih preinaka u formaciji prvenstveno obrambenog segmenta igre, ali o tome više u dogledno vrijeme - rekao je Goluža po potpisu jednogodišnjeg ugovora.

- Što se tiče očekivanja od sezone, ona su dobro znana. Dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi prvaka. Skupina je teška, ali mi ćemo svoju šansu za prikupljanje bodova tražiti u svakoj utakmici, neovisno o tome stoji li na drugoj strani Kiel ili PSG. Hvala upravi kluba na ukazanom povjerenju. 

Zagreb: Utakmica EHF Lige prvaka PPD Zagreb - SC Magdeburg

Ima, doduše, promjena u stručnom stožeru, prvi Golužin pomoćnik bit će Andrija Nikolić, izbornik juniora koji odlazi iz Gorice.

- Puno je bilo špekulacija u medijima vezano za trenersku poziciju, a jedina istina je da smo htjeli detaljno porazgovarati sa svim kandidatima i u miru, bez žurbe, odlučiti koji trener će biti pravo rješenje za naš klub. Nakon detaljne analize prošle sezone, u kojoj je bilo puno dobrih rezultata, ali i nekih loših poput domaće utakmice Lige prvaka s PSG-om te prvenstvenih dvoboja s Nexeom u Našicama, na kraju smo odlučili da je u ovome trenutku za klub najbolja opcija ostanak trenera Goluže - objasnio je sportski direktor Damir Bičanić.

- Odluka da nam se vrati Andrija Nikolić kao pomoćni trener logična je zato što on poznaje sustav iznutra te je upoznat s načinom rada, a proteklih je godina skupio vrijedno iskustvo na klupi Gorice te je istovremeno i stekao "Master coach" licencu. Smatramo da trener Nikolić svojim znanjem i iskustvom može puno pomoći ekipi i glavnom treneru. Dosadašnji pomoćnik Slaven Radić preuzima bitnu ulogu kao trener juniorske ekipe i koordinator svih mlađih dobnih uzrasta i biti će zadužen za razvoj mladih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...