Obavijesti

Sport

Komentari 57

Goluža je otpisao Gopčevog zeta: Moramo biti prava klapa

Treba spomenuti da je ovo već treće veliko natjecanje u samo godinu dana, a mi smo jedina momčad koja se s oba prethodna vratila s medaljom, rekao je Goluža

VIDEO

Na konferenciji za medije u jednom zagrebačkom hotelu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio konačni popis putnika za Svjetsko prvenstvo koje počinje 12. siječnja u Španjolskoj.

Nakon što je već prije otpisan Ivano Balić, a dok je Denis Buntić otpao zbog ozljede, većih iznenađenja nije moglo biti, a među 17 igrača nije se našlo mjesta Josipa Valčića, Nikolu Špelića i Marina Šegu. Priliku je dobio mladi 21-godišnji Filip Ivić.

- Cilj je bio fizički podići momčad, ali i tempirati formu. Neki su zbog toga radili i po posebnom programu. Lacković je u srijedu ujutro odradio skoro normalan trening, a Horvat se oporavlja od ozljede gležnja - rekao je Goluža i dodao:

- Očekivanja su velika, kao i uvijek. Navikli smo navijače na vrhunske rezultate i nitko ne bi bio sretniji od nas da i iz Španjolske donesemo medalju. Iako, treba spomenuti da je ovo već treće veliko natjecanje u samo godinu dana, a mi smo jedina momčad koja se s oba prethodna vratila s medaljom. Da bi uzeli i treću, moramo biti prava klapa, ali i imati pravi pristup i dozu sreće. Ne možemo biti motiviraniji nego što jesmo, pogotovo kad znamo da ljudi žive za ovu momčad, da strepe s nama.

Na SP iz generacije Portugala 2003. ostala su još samo dvojica - Igor Vori i Blaženko Lacković.

- Ovo kratko vrijeme koje smo proveli zajedno iskoristili smo koliko god smo mogli. Otpao je Bunta, nekih problema imao je i Horvat, no bitno je da u završnim danima priprema nismo imali takvih problema. Norveška i 38 primljenih golova možda ne izgledaju lijepo, ali to nikoga ne treba brinuti. Naime, na dan utakmice odradili smo 'opak' trening i zato je takva partija čak i očekivana - rekao je Vori.

Lac se oporavlja od ozljede prsta.

- Prvi put sam normalno trenirao, osjetio loptu, no ima još dovoljno vremena. Naravno da u ovom trenutku još nije to to, ipak sam bio na operaciji u studenom, ali pozitivan sam. Dizat ću se iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ću dokazati da mogu pomoći - skromno je rekao Lac.

Popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj:

  • golmani: Alilović, Ivić
  • krila: Čupić, Horvat, Štrlek, L. Šprem
  • kružni: Vori, Musa, Marić
  • desni vanjski: Kopljar, Stepančić
  • srednji vanjski: Duvnjak, Vuković
  • lijevi vanjski: Lacković, Gojun, Mandalinić, Bičanić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti