Obavijesti

Sport

Komentari 45

Goluža vodi 18 igrača na EP, dvojica otpadaju tek u Danskoj

Goluža vodi 18 igrača na EP, dvojica otpadaju tek u Danskoj
6

Nikoga neću otpisati, dan prije utakmice odredit ću 16 igrača, koji će konkurirati. Mogu obećati da će igrati vruća srca i hladne glave, rekao je izbornik Goluža

VIDEO

Hrvatski izbornik Slavko Goluža danas objavio je koje će igrače voditi u Kopenhagen na Europsko prvenstvo. Iako se očekivalo da će izbornik danas skratiti popis i objaviti imena 16 igrača koji će igrati u prvom krugu Europskog prvenstva, u Dansku će putovati svih 18 preostalih igrača. Posljednju dvojicu otpisat će prije prve utakmice u ponedjeljak, 13. siječnja. Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Bjelorusije.

Očekuje se da će prije prve utakmice otpasti jedan golman iz terceta Alilović, Losert, Ivić, a na popisu neće biti još jedan vanjski igrač. Tu će Goluža vjerojatno birati između Sliškovića, Mandalinića, Valčića i Vukovića

I nakon objave 16 imena Goluža tijekom prvenstva može promijeniti najviše tri igrača, no to moraju biti igrači s prvotnog popisa na kojem je 28 igrača. 

Izbornik se oglasio nakon objave putnika.

- Super sam zadovoljan pripremama, trenirali smo dvaput dnevno, uzvježbavali neke nove stvari za EP. Na Euro idemo uvijek sa ciljem, svi očekuju medalju, a ja mogu obećati da će igrati vruća srca i hladne glave - rekao je Goluža i dodao: 

- Nikoga neću otpisati, dan prije utakmice odredit ću 16 igrača, koji će konkurirati.

Jedan od nezamjenjivih karika reprezentacije je i iskusni Igor Vori.

- Spremni smo, na ovo Europsko prvenstvo idemo s velikim željama. Vjerujem u svoje suigrače u stožer, dobro znamo put kojim treba ići - rekao je Vori, koji je zadnji u momčadi iz zlatne generacije 2003.:

- Pa nisam ja jedini. Tu je i Venio Losert, on je stariji. Istina Blaženko i ja bili smo najmlađi iz te generacije, logično je da smo potrajali.

Naš pivot osvrnuo se i o neodlasku Laca na Euro.

- Svima je teško to što nije s nama. Znam da bi on dao sve da može biti tu, no moramo biti realni, Lac je ove sezone imao dosta problema u klubu i s ozljedama. Stvarno je velika šteta što ga neće biti na ovom Europskom prvenstvu - rekao je Vori, koji je ponudio recept svoje dugovječnosti.

- Imao sam dosad puno sreće da nisam imao težih ozljeda, ali iz godine u godinu me mlađi suigrači 'guraju'. To mi je dodatni motiv da se više trudim. Tu sam dok me god zdravlje služi i dok me izbornik želi.

Najbolji rukometaš Europe Domagoj Duvnjak također je nestrpljiv da počne igrati na Euru.

- Jedva čekamo da počne, da pokažemo da smo prava reprezentacija koja puca na najviše - rekao je Dule, koji će biti naš vođa u Danskoj:

- Rukomet je momčadski sport, ne igra tu samo Duvnjak ili Vori, svi smo na terenu s jednim ciljem. Osjećam se dobro, zdrav sam, samo neka tako i ostane. Od nas se uvijek očekuje da se borimo za medalju, već smo naviknuli na to. 

Popis za EP u Danskoj

  • Golmani: Ivić, Losert, Alilović
  • Lijeva krila: Štrlek, Ninčević
  • Desna krila: Čupić, Horvat
  • Lijevi vanjski: Slišković, Mandalinić, Bičanić, Gojun
  • Desni vanjski: Kopljar, Buntić
  • Srednji vanjski: Duvnjak, Valčić, Vuković
  • Pivoti: Vori, Musa
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze