Obavijesti

Sport

Komentari 1

Goran Čolak, čudesni Hrvat iz bazena, ide u morske dubine...

Goran Čolak, čudesni Hrvat iz bazena, ide u morske dubine...
1

Višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nastupom na Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju u Limassolu započinje prijelaz iz bazena u morske dubine...

VIDEO

Nakon iznimnih uspjeha koje je postigao u disciplinama ronjenja u bazenu i posljednjih visokih odličja osvojenih na Svjetskom bazenskom prvenstvu u Beogradu, naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nastupom na Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju na Cipru započinje prijelaz iz bazena u veliko plavetnilo morskih dubina s novim sportskim izazovima koje pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

Nakon AIDA Svjetskog bazenskog prvenstva održanog u Beogradu u lipnju, najbolji ronioci svijeta okreću se novom velikom sportskom izazovu - od 11. do 20. rujna održava se AIDA Svjetsko individualno prvenstvo u dubinskom ronjenju na dah u Limassolu na Cipru.

Uz Svjetsko bazensko prvenstvo posrijedi je najveći godišnji događaj u svijetu ronjenja na dah, a očekuje se nastup stotinjak natjecatelja iz svih dijelova svijeta.

Prvenstvo privlači najbolje sportaše iz 30-ak zemalja od Europe, preko Amerike do Australije i Azije. Cipar je izabran u međunarodnoj konkurenciji grčke Kalamate i Kariba, što govori o prestižnosti ove sportske manifestacije za koju se zadnjih dvadeset godina bore najveći ronilački centri svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Natjecanje će se održati na posebno dizajniranoj i opremljenoj teglenici od 500 m2 koju je financirao glavni sponzor događaja, offshore kompanija EDT. Natjecateljska lokacija udaljena je oko 2 km od limassolske obale, na mjestu na kojemu more doseže i do 150 metara dubine. Cipar se zbog idealnih vremenskih uvjeta te čistoga i toplog mora smatra idealnom destinacijom za održavanje ovakvoga velikog sportskog događaja koji privlači sve više pozornosti i publike i medija.

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nakon intenzivnih priprema u Rogoznici 10. ovog mjeseca putuje za Cipar gdje će nastupiti u sve tri natjecateljske discipline: CNF - ronjenju u dubinu bez peraja (14.9.), CWT - ronjenju u dubinu sa perajama (16.9.) te FIM - ronjenju u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu ili tzv. slobodnom poniranju (19.9.). Prvenstvo na Cipru prva je postaja njegova dugoročnog plana prelaska iz bazena na ronjenje u morske dubine, s najboljim rezultatima koji se očekuju na Svjetskom dubinskom prvenstvu 2017. godine.

Najavom nastupa u sve tri discipline Goran Čolak je ponovno pokazao da bez obzira na sve veću prisutnost "specijalaca" u pojedinim ronilačkim disciplinama, on ne odustaje od svojega svestranog pristupa: "Moj plan je biti u top 8 u svakoj disciplini", ističe Goran te dodaje kako je cijele pripreme bazirao tako da podjednako napreduje u sve tri discipline.

Pritom kao i uvijek dosad ima i dodatnu motivaciju za nastupe na Cipru: Pokušat će, naime, oboriti sva tri nacionalna rekorda. A na taj način postigao bi još jedan izuzetan uspjeh: preuzeo bi sve natjecateljske rekorde u ronjenju na dah u Hrvatskoj! Ovakve izazove pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

S obzirom da je u bazenu postigao sve što se uopće može postići i tako postao najuspješniji ronilac u bazenskim disciplinama svim vremena i svjetski rekorder, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i na Cipru možemo očekivati samo najbolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida