Obavijesti

Sport

Komentari 15

Goran Jurić: Ma kakav bod, u Manchesteru treba pobijediti

Goran Jurić: Ma kakav bod, u Manchesteru treba pobijediti
1

Prije 20 godina, 14. rujna 1999. godine, Dinamo je u Ligi prvaka išao u goste Manchester Unitedu i tada najboljoj europskoj momčadi uzeo bod: 'Ova momčad može ponoviti naš rezultat', kažu Jurić i Rukavina

Beckham, Giggs, Scholes, Yorke, Cole, Keane... Jedna od najboljih momčadi svih vremena te 1999. osvojila je trostruku krunu. Uzeli su sve. Dinamo je, baš kao sad, išao kao potpuni autsajder i izborio veliki bod.

Pokretanje videa ...

- Taj remi bio je veće iznenađenje nego što bi bilo da Dinamo danas osvoji bod. United je bio najbolja europska momčad - rekao je Goran Jurić, junak te utakmice.

Zapravo, teško je odabrati junaka te rujanske večeri na u Manchesteru. Dinamo je bio prva momčad u dvije godine koja je napustila Old Trafford bez primljenoga gola. Senzacija nad senzacijama.

- Za mene je to bila posebna utakmica, jedna od najdražih. Nositi se s takvim veličinama, na takvom stadionu... Što više možete tražiti? Fergusonova momčad bila je savršeni stroj, a mi smo krenuli hrabro, nismo se preplašili i bili smo nagrađeni - nastavlja Jurić.

Dinamo danas gostuje kod drugog Manchestera, za današnje prilike jednako moćan stroj.

- Vjerujem da Bjeličin Dinamo može ponoviti sličnu predstavu kao mi 1999. Ja bih postavio stvari ovako: ‘Što će nam bod, ne treba tako razmišljati, pa njih treba pokušati pobijediti’. Vjerujte, ne bi bilo iznenađenje da ovaj Dinamo ostane neporažen.

Tako smatra Goca Jurić. Sjajnu utakmicu te večeri odigrao je i Tomo Rukavina. Trebalo je čuvati sve te Fergusonove zvijezde.

- Došli smo na Old Trafford, a travnjak je bio kao tepih. Nešto savršeno. Kod nas nije bilo takvih travnjaka. Zapravo, rijetko gdje u Europi je bilo takvih terena. Tih 0-0 bilo je veće iznenađenje nego što bi bilo da Dinamo uzme bod. Fergusonova momčad je bila najbolja - kaže Rukavina.

Dinamov trener Nenad Bjelica danima ponavlja da treba biti hrabar, da njegova momčad na Etihadu nije bez šansi. Uostalom, te 1999. Dinamo je i krenuo s takvim stavom. I napravio čudo.

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu

- Svi su očekivali da ćemo pasti, da će nas United pobijediti bez problema. Iskreno, ni sami nismo znali što i koliko možemo. Ovaj Dinamo ima jasnije obrise od našeg, imaju sjajne rezultate u Europi, tako da je ono bila veća senzacija. Vjerujem i nadam se da Dinamo može ponoviti ono što smo mi napravili prije 20 godina - završio je Rukavina.

Iskreno, i mi se nadamo. Uostalom, Hrvati su najbolji kad ih podcijene. Ili kad nam nitko ne daje prevelike šanse. Pitajte Gorana Ivaniševića, Janicu i Ivicu Kostelića... Ili, još bolje - Saru Kolak...

 

POGLEDAJTE '24 PITANJA' IZETA HAJROVIĆA:

Pokretanje videa ...