Obavijesti

Sport

Komentari 41

Goran: Luka je dinosaur koji ne izumire! A naši su toliko opasni da i Livaković može dati gol!

Goran: Luka je dinosaur koji ne izumire! A naši su toliko opasni da i Livaković može dati gol!
4

Tko će dulje trajati na vrhunskoj razini: Modrić ili Đoković? Uh, nije isto pojedinačni sport kao tenis i ekipni sport. OK, Novaka nitko ne tuče, ali ne znam... Novak će dulje trajati, ali Luka stalno odlazi u penziju, a sve je bolji, mlađi, brzi...

VIDEO

To je velik uspjeh, iako se Liga nacija ne može staviti uz rame sa svjetskim ili europskim prvenstvom. No impresivno je pobijediti Nizozemsku na njihovom terenu 4-2. Ma ne trebamo se čuditi više uspjesima nogometaša jer smo bili i drugi i treći na svijetu, a Nizozemska odavno nije napravila ništa veliko. Ovaj rezultat potvrđuje koliko smo dobri, moćni i da nas čeka i odlična budućnost.

Rekao je to o novom uspjehu "vatrenih" Goran Ivanišević.

Pokretanje videa...

'Vatreni', kraljevi produžetaka: Hrvatska je u finalu Lige nacija! 00:47

Teniski as vratio se iz Pariza kao trenerski osvajač Roland Garrosa i uživao je u uspjehu nogometaša. Predvođenih Lukom Modrićem.

- Luka je genije, dinosaur koji ne umire, sve je bolji što je stariji, fascinantno. I Real ga cijeni, kao i cijeli svijet. Ma što god kažem o njemu, malo bih rekao.

POGLEDAJTE VIDEO: LUKA MODRIĆ NAKON UTAKMICE

Gdje ste gledali utakmicu?

- Prvo poluvrijeme nisam gledao, vozio sam. Taman sam došao kad je trebalo, da vidim dominaciju naših. Trebalo je biti i više od četiri gola.

Oduševio ga je i taj pobjednički mentalitet nogometaša.

UEFA Nations League - Semi Final - Netherlands v Croatia

- Primili smo gol 15 sekundi prije kraja i to me podsjetilo na Tursku u Beču, ali naši su pokazali da su jaki u glavi, da imamo široku klupu, odlične igrače... Ma svih 11 igrača može dati gol, pa i Livaković ako hoće, ako ode u napad! Ne znaš odakle prijeti veća opasnost. Još da osvoje i zaokruže ovu sjajnu sezonu...

Nedostaje li mu da navijački iskusi ludnicu kakvu je priredilo gotovo 20.000 Hrvata u Rotterdamu?

- Ne mogu ići kao navijač na finale jer igram ekshibiciju, ali iskusio sam te navijačke čari kad sam u Katar vodio sina na utakmicu za broncu. Ostat će mu uspomena za cijeli život. Ma i meni će! Atmosfera je bila sjajna.

Dobro, tko će dulje trajati na vrhunskoj razini: Modrić ili Đoković?

- Uh, nije isto pojedinačni sport kao tenis i ekipni sport. OK, Novaka nitko ne tuče, ali ne znam... Novak će dulje trajati, ali Luka stalno odlazi u penziju, a sve je bolji, mlađi, brzi... Uh, teško pitanje. Neka obojica potraju još pet-šest godina, nek' ih posluži zdravlje.

Koliko trenerskih Grand Slamova imate?

- Šest s Novakom, ne brojim Wimbledon ni Roland Garros na kojima nisam bio, i jedan s Čilićem. Eto, ispada da sam bolji trener nego igrač. Novak je otišao na odmor, ja ću igrati neke ekshibicije pa za deset dana u London na pripreme za Wimbledon. Planiram ove godine prvi put otići na sve Grand Slamove. OK, bio sam i lani na svima, ali Novak nije igrao, na jednom su ga uhapsili, na drugi su mu zabranili dolazak... Tako da sam bio tamo, ali nisam vodio mečeve.

Koji je bio najstresniji trenutak u Parizu?

UEFA Nations League - Semi Final - Netherlands v Croatia

- Znao sam da ima takav softver u glavi. Grand Slam je drugi sport u usporedbi s ostalim turnirima i Novak se promijenio od dana kad smo došli u Pariz. A ako ne možeš podnijeti stres, onda nemoj biti trener! Ostani doma i gledaj mečeve uz kokice. Sve je stres.

Jeste li proslavili titulu?

- Nismo nešto slavili jer imao je tolike obveze, od dopinške kontrole, preko fotografiranja, intervjua... Pet sati smo nakon finala ostali tamo. Malo smo proslavili, ali zapravo je nakon dva i pol tjedna izišao sam umor van.

Hoće li Đoković još koji put doći u Umag?

- Treba pitati njega. Zasad ima drugačije planove, možda kao gost...

Odakle mu motivi?

POGLEDAJTE VIDEO: KOJI GOL VAM JE NAJDRAŽI?

- Motiva uvijek ima. Lani ga je jedan meč dijelio od kalendarskog Grand Slama, ako ima 23 titule, zašto ne bi osvojio i 24., tijelo mu je perfektno, nema ozljede, igra odlično i nema puno igrača koji ga mogu dobiti kad je na ovoj razini.

Na kraju je Goran najavio turnir u Umagu.

- Jedva čekam nove mečeve, nova uzbuđenja u Umagu, koji uvijek daje dobru priču, posebnu. A ja se veselim gledanju tenisa bez pritiska, osam dana uživanja, to je neprocjenjivo.

Dino Prižmić osvojio je juniorski Roland Garros.

- Gledao sam ove godine dosta mečeva juniora jer mi sin igra pa sam išao vidjeti tu njegovu generaciju. Prižmić je bio 2-3 klase bolji od svih i bilo bi čudno da nije osvojio. Ali to mu je bio i dodatni pritisak, da se vidi kako će to podnijeti. Vec je 290. na svijetu, dobro se razvija, ali još ga čeka težak put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda
DOČEKAO GOL

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda

Prvi je put hrvatski reprezentativac krenuo od prve minute otkad nosi dres Hajduka, a okrunio je to prekrasnim golom. No, bilo je to samo za bod jer je Istru krasno na početku u vodstvo doveo Lawal
Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?
DOBRODOŠAO U HNL

Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?

Napokon je dočekao i to. Ivan Perišić odapeo je ljevicom s 12-13 metara iz voleja i pogodio suprotnu malu mrežicu za oduševljenje Aldo Drosine. Uopće nije slavio gol!