Sport

Komentari 5

Gorgon: Izjave su nam vađene iz konteksta, remeti se naš mir

Gorgon: Izjave su nam vađene iz konteksta, remeti se naš mir

Kapetan Alexander Gorgon je putem klupskih društvenih mreža objasnio zašto se Rijekina svlačionica odlučila za 'silenzio stampa' koji će trajati dva tjedna tj. do pauze zbog reprezentativnih obveza

Kada u petak sjedne pred kamere i mikrofone, novi Rijekin trener Simon Rožman pored sebe neće imati nijednog od igrača nad kojima je kontrolu preuzeo prije samo tri dana.

Momčad se odlučila na - 'silenzio stampa'. Nema izjava iz svlačionice. Tj. bit će ih, ali: samo na klupskoj službenoj web stranici.

Odluku igrača na Rijekinim je društvenim mrežama objavio i pojasnio prvi čovjek momčadi, kapetan Alexander Gorgon:

- Mi smo trenutno u situaciji u kojoj trebamo mir i koncentraciju za predstojeće susrete. U posljednje vrijeme određeni novinski napisi koji su izvađeni iz konteksta naših izjava remetili su mir u svlačionici - objašnjava kapetan.

- Zbog navedenog odlučili smo da će do reprezentativne pauze igrači izjave vezane uz utakmice objavljivati na službenoj web stranici kluba. Zahvaljujemo Vam na razumijevanju - rekao je Gorgon.

Po prirodi posla igrači su stalno su podložni javnim procjenama, prosudbama i kritikama. Pred njima je uvijek velika odgovornost. Sada jednaku takvu odgovornost u obavljanju svog posla traže i od medija koji izvještavaju o stanju u klubu.

A u međuvremenu, medijima (što se 'žive riječi' tiče) ostaje prenošenje onoga što se objavi na klupskim stranicama ili kako je rekao bivši trener Igor Bišćan: "rekla-kazala", novinarstvo koje nanosi štetu i klubu i ugledu profesije.

Najčitaniji članci