Obavijesti

Sport

Komentari 407

Na krilima Lovrića Gorica došla do svog prvog polufinala Kupa!

Na krilima Lovrića Gorica došla do svog prvog polufinala Kupa!

U potpunosti zasluženo je Gorica izborila polufinale Kupa! Na domaćem su terenu s 3-0 (1-0) pobijedili Hajduk, a dva je puta zabio Lovrić dok je 'točku na i' stavio Nimely

Nogometaši Gorice po prvi put u klupskoj povijesti plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa pobijedivši na svom terenu splitski Hajduk s 3-0 (1-0) u četvrtfinalu. Dvostruki strijelac za Goricu bio je najbolji klupski strijelac Kristijan Lovrić u 9. i 82. minuti, a za konačnih 3-0 u 89. minuti pogodio je Liberijac Sylvanus Nimely koji je bio asistent kod drugog gola.

Umjesto suigrača, Lovriću je kopačke trebao čistiti Todorović
Umjesto suigrača, Lovriću je kopačke trebao čistiti Todorović

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku. U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut.

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kad je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćeg gola, ali je golman Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Pokretanje videa...

Nogometaši Gorice slave pobjedu 01:20

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio ali je Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca. U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Todorovića s 15 metara. Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi. Akciju je započeo Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut gola pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

Za konačnih 3-0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog pogotka Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut gola, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kalinića. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa 18.00 , Stadion Radnik, Velika Gorica
Gorica
10' Lovrić, 82' Lovrić, 89' Nimely
3 : 0
Hajduk
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Gorica je u polufinalu Kupa!

89' GOL GORICA 3-0

Prošetao se gostujućom obranom i onda pucao i ne tako dobro, ali loše je reagirao i Kalinić na golu Hajduka za točku na i ove utakmice! Gorica je u polufinalu Kupa!

82' GOL GORICA 2-0

Opet Kristijan Lovrić! Kako je pogodio nogometaš Gorice na povratnu loptu Nimelyja! Bilo je to odmah iz prve, stisnuo je Kiki loptu po podu i prošlo je to pokraj bloka i pokraj Kalinića, a napravili su domaći veliki korak prema utakmici protiv Dinama!

78'

Livaja je dobio pljesak s klupe za pokušaj lijevom nogom, ali otišlo je to daleko od Banićeve mreže. 

74'

Goričani brane prednost dok Hajduk nikako ne uspijeva doći u pzbiljniju priliku u nastavku. Simić je sad napravio faul u napadu na Mataru te su domaći pokušali zaprijetiti ubačajem, ali Kalinić je to uhvatio.

Komentari 407