Obavijesti

Sport

Komentari 37

Gotove turske pripreme: 'Bili' za kraj slavili protiv Gruzijaca

Gotove turske pripreme: 'Bili' za kraj slavili protiv Gruzijaca
1

Nogometaši Hajduka završili su pripreme u Turskoj pobjedom nad gruzijskim Dinamom iz Tbilisija 2-1. Kouassi je zabio dvaput, a zaigrao je i Abdukholikov

VIDEO

Pobjedom od 2-1 protiv Dinama iz Tbilisija nogometaši Hajduka zaključili su pripreme u Turskoj. Tudor je u zadnju provjeru poslao praktično najjaču momčad, jedino je priliku u napadu dobio Abdukholikov, koji je na probi, dok je na lijevom beku, umjesto Jozinovića, koji će zbog kartona izostati, priliku dobio Milić.

Hajduk je veći dio susreta igrao u postavi Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Milić - Bradarić, Sušić, Andrijašević - Maglica, Abdukholikov, Kouassi.

Splićani su dominirali, imali puno više loptu u nogama, a poveli su u 34. minuti kada je Maglica probio lijevi bok, produžio do Abdukholikova, koji je dobio nadimak Tima, koji je asistirao strijelcu Kouassiju.

U drugom dijelu Gruzijci su se malo više otvorili, pokušali doći do poravnanja, no osim velike borbenosti, nisu uspijevali ugroziti Kalinića. U 84. minuti Hajduk je osigurao pobjedu, šutirao je Vršajević, golman Dinama je odbio do Kouassija, koji je s vrha peterca zabio za Hajduk.

U zadnjoj minuti Gruzijci su smanjili, iz gužve nakon kornera, no to nije poremetilo dobar dojam, koji su 'bijeli' ostavili u zadnjem ogledu.

- Cijelu ovu utakmicu, odnosno obje posljednje (Sturm 0-2 i Dinamo Tbilisi 1-2, nap.a.) odigrali smo kako treba. Izgledali smo ozbiljno, nismo suparnicima dozvolili puno, primjerice danas (Dinamo, nap.) samo jedan udarac suparnika prema vratima. Gol smo primili nakon kornera - kazao je trener Tudor.

- Sudeći prema onome što smo vidjeli kad je igrala naša najstandardnija momčad, imamo razloga biti optimisti pred nastavak sezone kojeg s nestrpljenjem očekujemo. Dakle, ne zbog rezultata koji su u pripremnim utakmicama u drugom planu, već igre koju smo prikazali. Isto tako, treba kazati kako smo imali izvrsne uvjete, lijepe travnjake, pa je puno lakše bilo i igrati kombinatorno.

Gruzijski Dinamo je uvjerljivo najbolja momčad svoje lige, ove sezone su igrali kvalifikacije Lige prvaka, vodeći su na ljestvici, bili su i uvjerljivo najzahtjevniji Hajdukov suparnik tijekom priprema.

- Dinamo je ozbiljna i čvrsta momčad, vidjelo se to, no bili smo bolji i to nas veseli. Totalno smo dominirali, no sada su prijateljske utakmice iza nas, u subotu (RNK Split u Parku mladeži, nap.a.) nas očekuje nešto sasvim drugo - poručio je Hajdukov trener.

Bila je to generalka pred nastavak prvenstva i gradski derbi sa Splitom, a Hajduk se u Split vraća u subotu navečer. Subota je rezervirana za cjelodnevni povratak u Split, nedjelja je slobodna, od ponedjeljka se nastavljaju treninzi na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku