Obavijesti

Sport

Komentari 598

Nikad viđeno: Lewandowski je zabio 4 komada Real Madridu!

Nikad viđeno: Lewandowski je zabio 4 komada Real Madridu!
19

Robert Lewandowski prvi je igrač u povijesti koji je zabio Realu četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka. Borussia Dortmund je na krilima čudesnog Poljaka slavila 4-1

VIDEO

Četiri gola Realu u 66 minuta u polufinalu Lige prvaka. To je statistika Roberta Lewandowskog. Statistika za povijest. Niti jedan igrač u povijesti polufinalnih utakmica Lige prvaka nije Realu uspio zabiti više od dva gola na jednoj utakmici. 

Lewandowski ih je hladno "utrpao" četiri. Borussia je kod kuće u čudesnoj predstavi slavila 4-1 i stigla nadomak finala Lige prvaka. 

Nizozemski sudac Björn Kuipers odsvirao je kraj utakmice, a Jose Mourinho odjurio je u svlačionicu bijesan kao ris. Nitko Mourinhu nije zabio četiri gola u polufinalu Lige prvaka. Borussia je zasluženo pobijedila i stigla nadomak njemačkog finala. Ali kakvu je utakmicu odigrao Robert Lewandowski...

Krenimo redom. Počelo je vatreno. Lewandowski je zabio već u 8. minuti. Bio je to najbrži gol koji je Real primio u Ligi prvaka od 2008. i 5. minute kad je Del Piero zabio za 1-0. Borussia je dominirala. Real je bio izgubljen, vezni red nije postojao... Luka Modrić igrao je od prve minute iako je bilo najavljeno da će utakmicu početi s klupe.

Teško ćemo nešto napraviti u uzvratu, branič Reala Sergio Ramos

Real je došao do daha pred kraj prvog poluvremena. Nakon sumnjive situacije u 16 metara, kad je Pepe srušio Reusa, gosti su izjednačili. Dok su se igrači Borussije žalili, Real je izjednačio. Luka je petom prebacio loptu, Hummels je pogriješio i poklonio je Higuainu, a Ronaldo zabija 12. gol ove sezone u Ligi prvaka. U povijesti Lige prvaka samo je Messi zabio više u jednoj sezoni (14).

Na poluvrijeme se otišlo s 1-1. No u drugom dijelu počinje "Lewandowski show". Nakon samo pet minuta igre na semaforu je već bilo 2-1. No to je bio tek početak. Mario Götze i Marco Reus radili su čuda na sredini terena. A Lewandowski je samo "trpao". Diego Lopez imao je još dvije čudesne obrane tako da je Real još i dobro prošao.

Nakon Barcelone, koja je izgubila prvu utakmicu od Bayerna 4-0, Borussia je nadigrala Real i stigla nadomak finala. I to na kakav način. Bit će Realu jako teško u uzvratu. Ne tako teško kao Barceloni koja mora nadoknaditi 4-0, ali protiv ovakve Borussije...

- Mnogi su ljudi nakon ždrijeba polufinala pomislili kako ćemo lako proći Borussiju. No vidjeli ste što je njemačka momčad. Nismo imali dobar stav i zato smo izgubili. Bit će jako teško napraviti nešto u uzvratu - rekao je Sergio Ramos, jedan od rijetkih igrača koji nije potrčao u svlačionicu nakon utakmice.

Mourinho: Bolja momčad je dobila, daleko bolja momčad...

Jose Mourinho pribrao se nakon utakmice. Otrčao je u svlačionicu nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Na konferenciji za novinare je rekao:

- Bolja momčad je pobijedila. Daleko bolja momčad. Individualno i kolektivno su nas nadigrali. Bili su bolji i zaslužili su pobjedu. Teško smo zadržavali loptu. Mislim da se možemo vratiti. Moramo vjerovati u to.

Zanimljivosti:

  • Borussia je tek druga momčad koja je zabila četiri ili više golova protiv Reala u eri Mourinha (Barcelona 2010. dobila 5-0)
  • Niti jedan igrač nije zabio više od dva gola Realu u jednoj utakmici Lige prvaka u povijesti. Lewandowski - 4 gola
  • Real je u 25 gostovanja u Njemačkoj uspio pobijediti samo jedanput
  • Borussia je nadomak drugog finala Lige prvaka, prvog nakon 1997.
  • U posljednjih 17 utakmica u Ligi prvaka Ronaldo je zabio 18 golova
  • Real je izgubio na posljednjih šest gostovanja u Njemačkoj

Polufinale Lige prvaka (prva utakmica):

Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 598
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem