Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na utakmici Istra - Hajduk u majici 'sloboda navijačima' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 61

Gradonačelnik Pule je u majici Hajduka gledao utakmicu Istre

Gradonačelnik Pule je u majici Hajduka gledao utakmicu Istre

Svi znaju da sam hajdukovac, nema se tu šta krit ni sramit, kazao je jednom prilikom Filip Zoričić koji, kaže, voli i Istru, za koju mu igra i sin

VIDEO

Sjajno je bio ispunjen bio pulski stadion Aldo Drosina, stiglo je na prvu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu Istre 1961 i Hajduka u Puli nešto više od 4200 gledatelja, a Splićani su slavili 2-0 golovima Darija Melnjaka i Marka Livaje.

U svečanoj je loži bio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić (40) koji je privukao pozornost bijelom majicom s natpisom "sloboda navijačima" koju izdaje Hajduk i prodaje u klupskoj trgovini, kao i webshopu po cijeni od 72 kune.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

zoričić 00:12

Zoričić je veliki hajdukovac, rođen je u Splitu.

- Pa svi znaju da sam hajdukovac, nema se tu šta krit, ni sramit. Ja sam gradonačelnik Pule i svih njenih građana, što se kaže, a u balunu sam hajdukovac, pravi, ka Splićanin, iz Geta. Gledam Istru, volim i Istru, naravno, svakako sam tu kad su veće utakmice. Ali kao gledatelj obični, u publici - kazao je jednom prilikom za Slobodnu Dalmaciju.

Sin Matej igra za kadete Istre, 2008. je godište i veliki navijač Istre. Ali, kaže, zna i da je tata navijač Hajduka.

K-VAR na Hajdukovoj premijeri: Nestalo je struje sucima u sobi!
K-VAR na Hajdukovoj premijeri: Nestalo je struje sucima u sobi!

- Smeta li ikome što sam otvoreni hajdukovac? Šta će smetat, ima u Puli hajdukovaca. Vodim računa o gradu Puli, to mi je posao. A još kao student ovdje u Puli osnovao sam zavičajno Društvo Dalmatinaca - pohvalio se Zoričić.

Inače, prema uputama organizatora za utakmicu Istre i Hajduka, ni na jednu tribinu osim južne, za gostujuće navijače, nije se smjelo ući s Hajdukovim obilježjima. To u praksi ipak nije vrijedilo, što je primijetio i komentator utakmice Anđelko Kecman s MAXSporta. A među onima koji su se ogriješili o pravilo bio je, eto, i sam gradonačelnik Pule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 61

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci javljaju da će Perišić u Galatasaray, Šutalo želja njemačkog prvaka
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci javljaju da će Perišić u Galatasaray, Šutalo želja njemačkog prvaka

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga