Obavijesti

Sport

Komentari 54

Grbić: Ne želim imati Brazilce i Argentince kao u Dinamu...

Grbić: Ne želim imati Brazilce i Argentince kao u Dinamu...
1

Dinamo ima novaca i kupuje sve od reda, gomila igrače bez potrebe i mi sigurno nećemo ići tim smjerom, rekao je novoizabrani predsjednik Hajduka Josip Grbić

VIDEO

Nedugo nakon što je izabran za predsjednika Hajduka, Josip Grbić sudjelovao je u jednom od najvećih transfera u klupskoj povijesti. Za sada je prodaja Ibričića drugi najveći posao, no tko zna, klauzula od 20% ostavlja otvorenom mogućnost da to bude i najveći posao. 

- Zadovoljan sam postignutim, ukupan transfer s odštetom, ugovorom, plaćama i bonusima za igrača iznosit će preko 9 milijuna eura, a tu je i tih, dodatnih 20%. Obzirom na igračku vrijednost Ibričića, ne sumnjamo kako će i to biti značajan novac - kaže Grbić i dodaje kao im je nakon potpisa osobno čestitao i gradonačelnik Kerum.  

- Treba pohvaliti i Ibričića koji je bio iznimno korektan, i njemu će sva vrata u Hajduku uvijek biti otvorena. 

Grbićeva želja je da se dio novca od svakog transfera investira u omladinski pogon. 

- Plan je da to ovoga puta bude nova umjetna trava na pomoćnom igralištu. 

Novac od transfera osigurat će stabilno poslovanje, više neće biti prodaje,  osim ako ne dođe 'nemoralna ponuda'. 

- U novinama se špekulira s ciframa koje nas u ovom trenutku ne zadovoljavaju. Struka će morti dati 'zeleno svijetlo' za svaku prodaju i kupnju. Inzistirat ću na pisanom tragu za svaku njihovu stručnu procjenu o transferima. 

Čini se kako Hajduk baš i neće kupovatri ove zime. 

- Zavisi što će trener i sportski direktor tražiti. Po meni, oslonac mora biti na našoj djeci, a kupovati se mogu samo prava pojačanja, poput Holcera, Oblaka, Sliškovića, Ibričića... Znam da je teško proizvesti sve, ali 70% igrača mora biti iz naše škole i zato smo pojačali rad scoutske službe, uskoro ćemo imenovati novog šefa omladinskog pogona...

Grbić se ne slaže da je Dinamo, koji čak i u Splitu ima scoute, u tom segmentu dosta odmakao.

- Dinamo ima novaca i kupuje sve od reda, gomila igrače bez potrebe i mi sigurno nećemo ići tim smjerom. Imamo i mi svoje scoute u Zagrebu. Uostalom, mi smo njima uzeli Maloču, koji je dogurao do reprezentacije, a tko je od tih silnih igrača koje su nam 'uzeli' zaigrao kod njih? Osobno, nikad se ne bih uspoređivao s Dinamom, niti bih volio u momčadi imati 5 Brazilaca, 3 Argentinca, Čileanca, Čeha, Slovaka... Hajduk se mora orijentirati na Dalmaciju. 

Rezultatska dominacija Dinama plod je, po Grbiću, velike privilegiranosti. 

- U zadnje tri sezone uspješniji smo od njih u međusobnim ogledima, ali problem je u tome što je Dinamo privilegiran u HNS-u, a to se odražava na sve, pa i na rezultate. Ljudima je dosta tih privilegija, a to se vidi i po posjetama utakmica, da nema Hajdukovih utakmica posjete u HNL bi bila bijedne. 

Grbić upire prstom u ljude koji rade u HNS-u, suce...

- Pogledajte strukturu ljudi koji rade u HNS-u, većina je uglavnom bliska Dinamu. Pogledajte tko sudi, pa na A listi samo je jedan jedini sudac iz Dalmacije, a imamo 4 prvoligaša!?

Unatoč svemu, predsjednik Hajduka očekuje da se Hajduk na proljeće bori s Dinamom za naslov. 

- Po prirodi sam optimist, no znam da će biti teško. Svega je 12 kola, Dinamo ima pet bodova prednosti, ali nećemo se predavati, borićemo se do kraja. 

Još uvijek razmišlja hoće li se javiti na raspisani natječaj za predsjednika Hajduka?

- Tu sam već 16 mjeseci, godi mi što mi je N.O. dao jednoglasno povjerenje i prepoznao da časno i pošteno obavljam svoj posao, no prije su klub vodila tri člana uprave i direktor, sada to sve radim sam. Puno je posla, zaradio sam infarkt i 3 stenta na Poljudu, no ljubav prema Hajduku je ipak jača. Moram dobro razmisliti, no bez obzira tko bude izabran, volio bi da dobije povjerenje na duži rok. Jedino tako možemo naprijed. 

Dolazak Barcelone još uvijek je neizvjestan.

- A tko to ne bi želio vidjeti Barcelonu na Poljudu? Ja sanjam tu utakmicu, no nama je ipak prioritet ući u Europu. U tijeku su pregovori oko promjene termina, jer tri-četiri dana prije i poslije Barcelone imali bi važne europske ispite. Vjerujem da će na koncu sve biti u redu, uostalm, mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da tako i bude. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"