Obavijesti

Sport

Komentari 27

Grbić: Spreman sam naslijediti Kalinića, neću tako brzo otići

Grbić: Spreman sam naslijediti Kalinića, neću tako brzo otići
1

Stipe Pletikosa mi je posebno drag, sviđa mi se njegov stil, jako dugo brani u reprezentaciji i u inozemstvu, rekao je Ivo Grbić koji bi trebao naslijediti Lovru Kalinića

VIDEO

Pred kraj sezone Hajduk je nastavio s praksom predstavljanja mladih igrača koji bi u budućnosti mogli predstavljati veliku vrijednost kluba. Danas su pred novinare izašli nadareni golman Ivo Grbić i stoper Lorenco Šimić, koji je debitirao prije 2 mjeseca, a već je skupio 10 nastupa i stigao zabiti gol.

Ivo Grbić debitirao je prije godinu dana protiv Rijeke, standardna je pričuva Lovri Kaliniću, nakon čijeg bi odlaska u inozemstvo trebao zauzeti mjesto među vratnicama Hajduka, te nastaviti niz sjajnih golmana poput Pletikose, Runje, Subašića, Kalinića..., koji su branili i za reprezentaciju.

- Sva ta imena su dokaz koliko je dobra Hajdukova škola, a ja ću se potruditi da nastavim taj niz. Hvala trenerima na prilici koju sam dobio, pokušao sam dati svoj maksimum i po meni sam dobro odradio posao. Od navedenih golmana Pletikosa mi je posebno drag, sviđa mi se njegov stil, jako dugo brani u reprezentaciji i u inozemstvu i dobro odrađuje svoj posao - kazao je Grbić, koji je svjestan kako ulaskom u prvu momčad Hajduka ne smije prestati raditi na sebi.

- Fali mi malo mase, moram popraviti igru nogom, istrčavanje... Za mene je važno da igram i napredujem, kroz Hajduk B ili A, te u radu s trenerima Vladimirom Balićem i Tonćijem Gabrićem.

Iskustvo igranja u B momčadi Hajduka za Grbića je neprocjenjivo.

- Odigrao sam preko 50 utakmica za Hajduk B, kao mladom golmanu to mi je jako važno iskustvo. Dosta seniora je prošlo kroz B momčad, koju mnogi gledaju samo kroz rezultat, ali mnogi su od nas profitirali jer su u A momčad došli s iskustvom.

Nije tajna da je Lovre Kalinić na izlaznim vratima Hajduka.

- Ako Lovre ode, spreman sam zauzeti njegovo mjesto - siguran je Grbić, koji posebno pamti dva lanjska susreta.

- Lani sam protiv Slaven Belupa i Splita obranio dva penala. Pamtim i osvojene kupove s kadetima i juniorima, nadam se i kojem trofeju sa seniorima. Bit će prilike jer neću tako brzo iz Hajduka.

Juniorski kup koji je spomenuo Grbić, osvojio je i Lorenco Šimić, štoviše, on je kao kapetan predvodio juniore Hajduka u finalu protiv Splita. Zajedničko im je i da su kao mladi došli u Hajduk.

- Ivo, Vojković i ja smo došli skupa u Hajduk kao šestogodišnjaci, jedini smo preostali uz te generacije. Svakom djetetu je san zaigrati na Poljudu, pa tako i meni. Hvala treneru Buriću što mi je dao priliku, i nadam se da sam je iskoristio.

Šimić je u međuvremenu igrao za Hajduk B, bio na posudbi u ukrajinskoj Goverli...

- Shvatio sam to razdoblje kao dio odrastanja, bilo je puno uspona i padova. Trener Tudor me poslao na posudbu, otišao sam u Ukrajinu, ali sam se nakon svih odigranih pripremnih utakmica ozlijedio, tako da sam samo četiri puta nastupio za Goverlu. Bilo je to za mene vrlo važno iskustvo, igrao sam protiv velikih klubova i igrača, poput Srne, Vide, Jarmolenka, Douglasa Coste... Nije mala stvar za mladog igrača igrati protiv Dinama Kijeva i Šahtara. To je iskustvo koje će mi puno pomoći u ostatku karijere.

Od igrača Hajduka koji su mu dragi i koje je rado gledao, istaknuo je Igora Tudora, kažu da izgledom podsjeća na Piquea, a idol mu je Sergio Ramos.

- Igor Tudor mi je drag, kažu da smo slični karakteri, Pique je vrhunski igrač vrhunskoga kluba, ali meni je ipak draži Ramos - zaključio je Šimić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...