Obavijesti

Sport

Komentari 1

Gremio sa samo 2-1 došao na 2600 metara nadmorske visine

Gremio sa samo 2-1 došao na 2600 metara nadmorske visine
1

Od prvog sraza između Gremija i Santa Fea, Gremio nije odigrao nijedan dvoboj, dok je Santa Fe nanizao pet utakmica. Gremio stiže u goste s prednošću 2-1...

VIDEO

Prvu utakmicu osmine finala prije dva tjedna dobio je Gremio. No nakon 2:1 poraza u Brazilu Santa Fe se ima čemu nadati, taj rezultat ostavlja ga u igri za prolaz.

Kolumbijski predstavnik odigrao je čak pet utakmica u domaćim natjecanjima nakon zadnjeg dvoboja s Gremiom. Jednom je slavio, jednom izgubio, a čak je triput remizirao. Protiv Gremija njegova je glavna prednost igranje na 2600 metara nadmorske visine, gdje rijetko gubi utakmice.

- Ovo će biti jako teška utakmica. Moramo biti jako fokusirani i željni uspjeha. Samo tako ćemo doći do pobjede - naglašava trener Santa Fea Wilson Gutierrez.

U Bogoti je atmosfera vrlo blizu euforije, navijači ovaj dvoboj vide kao veliku šansu za prolaz. Što se tiče izostanaka, najveći hendikep za domaćina bit će neigranje desnog beka Roe.

Šest brazilskih klubova započelo je natjecanje po skupinama, svih šest se plasiralo dalje, a već su tri ispala u osmini finala pa se Grêmio nada još jednom "provlačenju" dalje nakon prolaza na jedanaesterce u pretkolu i poteškoća u Čileu u zadnjem u golu grupne faze.

Grêmio nije odigrao utakmicu od 2. svibnja i prvog ogleda s današnjim protivnikom koji je u međuvremenu odigrao čak pet utakmica pa su se i domaći mediji raspisali o umoru i kako bi zbog čak 5 utakmica u 15 dana Brazilci trebali nadtrčati domaćine unatoč nadmorskoj visini. Kako bi se što bolje prilagodili uvjetima i nadmorskoj visini od 2600 metara, Grêmio je u Kolumbiji već više od tjedan dana, a osim boljeg fizičkog stanja od domaćina koji ima raznih problema, dodatno ih je motivirala izjava domaćeg napadača koji je lokalnim medijima rekao da će pojesti Grêmio.

- Ne razumijem se u kanibalizam, ali onaj tko provocira klub veličine Grêmija mora biti spreman suočiti se s posljedicama - uzvratio je na provokaciju Rui Costa, sportski direktor gostiju.

Nakon zbog kartona propuštene prve utakmice, u sastav Grêmija vraća se ponajbolji igrač veteran Zé Roberto. Luxemburgo ni ovu utakmicu neće biti na klupi gostiju dok je jedini igrački izostanak u prošloj utakmici isključeni stoper Cris kojeg će zamijeniti Bressan, a zaigrat će u paru s oporavljenim Werleyjem koji je novinarima javio dobru vijest:

- Napravio sam testove i ozljeda je prošlost. Ovo je važna utakmica koju svaki igrač želi igrati. S Bressanom u paru je lako igrati jer mnogo pomaže u svakom pogledu. Siguran sam da nećemo imati problema razviti usklađenost u igri jer toliko smo zajedno trenirali i vjerujem u odličnu utakmicu.

Zanimljivo, ukoliko Grêmio prođe Kolumbijce, u četvrtfinalu ga očekuje peruanski Real Garcilaso što bi Brazilcima, nakon Quita (2800m) u pretkolu i sada Bogote (2600m), bilo treće ovogodišnje "knockout" igranje na visokim nadmorskim visinama.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Copa Libertadores, osmina finala, uzvrat:

Santa Fe - Gremio (3.30 sati)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani