Sport

Komentari 35

Grezdu su za udaranje Čolaka kaznili sa 769 kuna i 20 lipa

Grezdu su za udaranje Čolaka kaznili sa 769 kuna i 20 lipa

Nogometaš Osijeka, osim suspenzije na četiri utakmice i oduzimanja 20 posto plaće na godinu dana, prijavljen je za remećenje javnog reda i mira na riječkome Općinskom sudu. Proglašen je krivim

Eros Grezda (25) u zadnjih je pet mjeseci odigrao samo pola sata na pripremama protiv Kopra i nije u formi za utakmice Osijeka, ali ovih je dana imao posla na sudu.

Albanskom nogometašu stigla je, naime, kazna riječkoga Općinskog suda zbog udaranja bivšeg nogometaša Rijeke Antonija Čolaka (27) nakon polufinalne utakmice Kupa na Rujevici 31. svibnja prošle godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Grezda udara Čolaka

Službeno, za kršenje članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kažnjen je s točno 769 kuna i 20 lipa, piše Glas Slavonije. Morat će platiti i sudske troškove.

Očito isprovociran za vrijeme utakmice i nezadovoljan ispadanjem u dramatičnoj utakmici, nakon koje se jako puno pričalo o greškama suca Igora Pajača, Grezda je prišao Čolaku i udario ga desnom rukom u glavu. Daljnji sukob spriječili su ljudi iz Osijeka, razdvojivši igrače.

Grezda je tvrdio da ga je Čolak vrijeđao na osobnoj i nacionalnoj osobi i ispričao se, ali nije mogao izbjeći kaznu kluba koji mu je uzeo petinu plaće na godinu dana, što je najteža moguća sankcija u klupskom pravilniku. HNS ga je kaznio na četiri utakmice.

U prijavi protiv igrača Osijeka stajalo je da je ljutit i revoltiran ishodom utakmice, odnosno porazom svoje momčadi, čim je ugledao suparničkog igrača Čolaka nakon izlaska iz svlačionice i kako prolazi kroz garažu prema svom autu, pozvao ga na stranu. Čolak se zaustavio, a Grezda mu je prišao i udario ga šakom u lice. Izbjegavajući daljnji sukob, Čolak se odmaknuo, a Grezda je otišao prema autobusu Osijeka.

Najčitaniji članci