Sport

Komentari 20

Habazin u suzama, pretukli su joj trenera! 'Mora na operaciju'

Habazin u suzama, pretukli su joj trenera! 'Mora na operaciju'

Trener hrvatske boksačice Ivane Habazin pretučen je na vaganju uoči borbe protiv Claresse Shields u američkom gradu Flint. Napadač je odmah uhićen, a njezin trener hospitaliziran...

Hrvatska boksačica Ivana Habazin (29)  koncentrirano i mirno čekala je vaganje uoči borbe protiv Claresse Shields, a onda je završila u suzama. Njezin trener James Ali Bashir išao je s njom kao pratnja, a nedugo nakon što su došli u dvoranu, jedna osoba ga je pretukla! 

Odmah je stigla i hitna koja je hospitalizirala njezinog trenera i odvezla ga u bolnicu, a Habazin je bila u šoku. Plakala je i pričala na telefon, pričaju svjedoci, a meč je Habazin potom otkazala.

Napadač je ubrzo priveden, a kako pišu američki mediji, napadač je brat Ivanine protivnice koja je uoči borbe imala velike borbe sa skidanjem kilograma, a Ivanin trener odlučio je otići s njom na vaganje kako bi sve proteklo u redu i kako ne bi bilo varanja. Na kraju je izbio kaos, a najdeblji kraj izvukao je njezin trener...

'Mora na hitnu operaciju'

- Prevoze ga helikopterom u drugu bolnicu, mora na hitnu operaciju, slomili su mu ne znam što sve ne - rekla je Habazin za RTL.

- Bashir je išao gledati koliko kilograma ima Shields, mislim da je to njezina sestra, histerično se derala na Bashira da se makne i mahala rukama oko njegova lica. On je onda ipak otišao, a nju su odvukli i derali su se jedno na drugo. Odvukli su ju na drugi kat i bilo je mirno nekih 5 - 10 minuta - rekao je za RTL Ivanin PR Luka Kukina.

U jednom trenutku jedan čovjek, za kojeg misle da je Claressin brat koji je tek izašao iz zatvora, je ubrzanim korakom krenuo prema Bashiru...

- Mislio sam da će se početi derati ili nešto, nisam niti pomislio da će ga udariti s leđa, Bashir ga nije ni vidio i pao je, a ovaj je valjda još zakoračio prema njemu i ja sam ga uhvatio i odgurnuo. On je stao u boks stav prema meni - kaže Luka pa dodaje:

- I ja sam isto stao u boks stav i napravio korak prema njemu. No, tada mi je prošlo kroz glavu da ne znam s kim imam posla, ima li pištolj ili nož i napravio sam korak unatrag i pustio ga. Vidio sam da Bashir dolje leži, Ivana ga drži i plače i onda su zvali 911 i čekali smo 10-ak minuta, činilo se kao vječnost - zaključio je...

Boksačica iz Zlatara trebala se u noći subote na nedjelju boriti za naslov po verziji WBO i WBC u supervelter kategoriji protiv Amerikanke koja je godinama apsolutna vladarica ove kategorije. Osvajala je dvije titule svjetske prvakinje, dva puta zlato na Olimpijskim igrama te dvije svjetske profesionalne titule u dvije različite težinske kategorije. Već se upisala u povijest ovog sporta, a Ivana je dobila priliku da pokaže što zna. Na nju će ipak još pričekati.

Habazin: Tko bi ušao u ring nakon ovakvih sranja?

- Pozdrav svima, još sam u bolnici, pola je sata iza ponoći... Završila je Bashirova operacija. Ovdje je, bit će dobro, bit ću i ja dobro. Želim vam samo reći hvala zbog poruka podrške. Borba je službeno otkazana - rekla je Ivana u obraćanju na Facebooku.

- Puno se priča o tome da se bojim i takva sranja. Mislim da ne trebam ništa reći jer je cijela ova situacija stvarno usrana i bez poštovanja. Meni je najvažnije da mi je trener u redu i ne znam tko bi mogao i pomisliti da ću ući u borbu za dvije svjetske titule nakon sveg tog sranja koje se dogodilo meni, treneru i timu.

- Pripremali smo se četiri mjeseca, toliko sam bila daleko od kuće, kao i on. Dala sam sve u ovo, gubim puno toga s ovom stvari koja se dogodila, ali vratit ćemo se, bit ćemo jači. Tko bi mogao i pomisliti da bih ušla u ring bez trenera?

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci