Obavijesti

Sport

Komentari 61

Brancova pojačanja: Ni Kvesić ni Memolla nisu za Hajduk...

Brancova pojačanja: Ni Kvesić ni Memolla nisu za Hajduk...
1

Pred Carrilla su  postavljena dva cilja, izboriti treću poziciju, te u suradnji sa sportskim direktorom Brancom isprofilirati i pripremiti momčad za narednu sezonu. Mi smo analizirali pojačanja koja je doveo Branco

VIDEO

Za klub njegovog renomea, Hajduk je kraj 2016. dočekao na više nego skromnom četvrtom mjestu. Uoči zimske stanke promijenili su i trenera, i najavili zaokret.

Pred Carrilla su  postavljena dva cilja, izboriti treću poziciju, te u suradnji sa sportskim direktorom Brancom isprofilirati i pripremiti momčad za narednu sezonu, i novi pokušaj proboja u Europsku ligu, za koji će na ljeto dobiti dodatni budžet. 

Za početak, treba naglasiti da kupovina neće biti, tek pokoja popuna kadra, ali neće biti ni prodaja, jer je od transfera Lovre Kalinića Hajduk zaradio polovinu planiranoga za 2017. godinu, tako da su trenutno u prvom planu rješavanja pitanja unutar aktualnog kadra, prije svega među prinovama koje su stigle na ljeto. 

Mario Branco kupio je deset igrača, a po općem sudu dvojica 'domaćih' Ante Erceg i Zvonimir Kožulj opravdali su očekivanja, i oni bi trebali ostati nositelji momčadi i u narednoj sezoni. Slična su razmišljanja i kad je u pitanju Marko Futacs, koji se nametnuo kao prva napadačka opcija, te opravdao status najplaćenijeg igrača, jer se doista radi o vrlo kvalitetnom napadaču. Hajduk je navodno već imao ponude da ga proda, no odlučili su ga ostaviti na Poljudu i oko njega graditi napad. U narednoj sezoni Futacsov ugovor će porasti za dodatnih 10%, no ukoliko robusni centarfor nastavi zabijati, to neće biti prepreka. Sa spomenutom trojicom završavaju i dvojbe, a svi ostali su pod velikim znakom pitanja.  

I dok je primjerice Ahmed Said nešto i odigrao, prvenstveno u prvom dijelu sezone kada je postigao neke vrlo važne golove, Grk Savvas je ostao veliki dužnik, i veliko je pitanje hoće li mu Carrillo povjeriti ulogu u momčadi kojom planira ući u Europu. To će ovisiti u prvom redu o statusu Jeffersona, ali i razvoju mladog Tome Bašića. 

Još veći upitnik je nad Barryem i Ćosićem, kojima na ljeto istječu posudbe, i ako ih Hajduk namjerava zadržati, mora platiti 500.000, odnosno 200.000 eura odštete. Dosadašnjim igrama nisu pokazali da su vrijedni tolikog novca, pogotovo Ćosić, koji pored iskusnog Nižića i dvojice mlađih Šimića i Ismajlija ima najslabiju poziciju. 

Upitnika pak nema nad imenima Hysena Memolle i Josipa Kvesića, ni jedan ni drugi nisu potvrdili da zaslužuju mjesto na lijevom boku Hajduka, koje je u prošloj polusezoni bilo najslabije. Branco i Carrillo morat će potražiti bolje rješenje, ili se osloniti na trojac Pejić, Vrljičak, Bradarić iz B momčadi. Prolaznu ocjenu nije zaslužio ni Ignacio Maganto, koji se nije uspio nametnuti čak niti za pravu priliku. 

PALAC GORE 

  • Ante Erceg - 19 nastupa, 7 golova, 7 asistencija.
  • Zvonimir Kožulj -  27 nastupa, 3 gola, 3 asistencije. 
  • Marko Futacs  - 15 nastupa, 10 golova, 3 asistencije. (10% veća plaća na ljeto)

MOGU PROĆI

  • Ahmed Said - 25 nastupa, 6 golova, 6 asistencija.
  • Savvas Gentsoglou  - 14 nastupa, 0 golova, 2 asistencije.
  • Hamza Barry - 12 nastupa, 3 gola, 1 asistencija. (500.000 eura odštete na ljeto)
  • Marko Ćosić - 16 nastupa, 3 gola, 0 asistencija.    (200.000 eura odštete na ljeto)

PALAC DOLJE

  • Hysen Memolla - 17 nastupa, 0 golova, 1 asistencija.
  • Josip Kvesić - 5 nastupa, 0 golova, 1 asistencija.
  • Ignacio Maganto - 9 nastupa, 0 golova, 1 asistencija.

Pripreme u Turskoj

Okupljanje Hajduka počinje 9. siječnja, a nakon dvotjednih uvodnih treninga momčad seli u Tursku, gdje će odigrati tri prijateljske utakmice, protiv bečke Austrije, slovačkog Trenčina i rumunjske Steaue. Čistke neće biti prije povratka iz Turske, jer se Carrillo želi detaljno upoznati s mogućnostima svakog igrača, za što do sada nije imao priliku. No Hajduku je do kraja sezone ostalo svega 16 utakmica, u kojima je cilj izboriti treće mjesto i neće biti puno prostora za sve koji žele igrati. 

Do polaska na pripreme čekaju ih i tri vrlo važne odluke. Prva je koga postaviti na gol, a u konkurenciji su iskusni Dante Stipica, te dva mlada reprezentativca Ivo Grbić i Karlo Letica. Logika nalaže da to bude mlađi golman, koji bi duže bio u fokusu, ali i koji bi osigurao veću odštetu prilikom odlaska u inozemstvo. 

Što s Ohandzom?

Druga odluka je što napraviti s Franckom Ohandzom.

Iako i Ohandza i Hajduk žele produžiti ugovor, pregovori su zaustavljeni u pat poziciji i nema izgleda da će se uskoro pomaknuti s mrtve točke. Igračeva strana inzistira na većem ugovoru, Hajduk bi mu ga ponudio, ali bi ga uvjetovao bonusima... Izvjesno je kako će, ako se dogovor ne postigne, Ohandza proljeće provesti na tribinama. 

Treća odluka je ona o statusu Frana Tudora i Frane Vojkovića, dvojca najnezadovoljnijih statusom u prvom dijelu sezone. Za razliku od Burića, Pušnik u njima nije vidio perspektivu, a što će odlučiti Carrillo... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta