Sport

Komentari 67

Raskid ugovora: Dante Stipica više nije Hajdukov golman...

Raskid ugovora:  Dante Stipica više nije Hajdukov golman...

Hajdukova škola osiguravala je godinama klubu i reprezentaciji vrhunske golmane. No nakon Gabrića, Pletikose, Subašića, Kalinića... niz bi se mogao prekinuti. Stipica je raskinuo ugovor, Grbić odlazi, Leticu prodaju...

Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio vijest kako je postigao sporazumni raskid ugovora s Danteom Stipicom koji će karijeru nastaviti u inozemstvu.

Iako ih je ugovor vezao sve do kraja lipnja, Stipica je zamolio svoj sad već bivši klub da mu izađe u susret i odobri raniji razlaz, kako bi što prije potpisao ugovor s novim klubom, čije se ime za sada drži u tajnosti. No ono što se pouzdano zna je da Stipica ima tri konkretne ponude te da će nakon razmatranja sve tri u krugu obitelji odlučiti gdje će nastaviti karijeru. 

Stipica je danas navršio 27. rođendan i primarni cilj mu je da karijeru nastavi u klubu koji ima visoke rezultatske ciljeve te u kome će sigurno braniti. Za Hajduk je upisao ukupno 71 službeni nastup, a u sezoni koja je iza nas upisao je 25 nastupa te pri tom skupio 2.250 minuta na golu. 

Stipica se jutros sastao sa sportskim direktorom Hajduka Sašom Bjelanovićem, koji ga je još jednom pokušao nagovoriti da ostane, no ono što mu je Hajduk nudio nije zadovoljilo iskusnog golmana, ni financijski, a ni izgledima da će sigurno braniti. Stipica se potom sastao i s predsjednikom Ivanom Kosom, koji mu je potpisao papire za razlaz i otputovao u inozemstvo. 

Pa tko će braniti?!

Hajduk se tako našao u vrlo neugodnoj poziciji, Stipica je dakle već otišao, na izlaznim vratima je i Ivo Grbić kome ugovor istječe za mjesec dana, a važe između ponude iz inozemstva te ponude Lokomotive, koja mu nudi poziciju prvog golmana i otvoreni put ka Dinamu.

Prvi golman Karlo Letica ušao je u zadnju godinu stipendijskog ugovora i važe između nekoliko inozemnih ponuda i potpisa profesionalnog ugovora s Hajdukom. 

Hajduk je u prošlu sezonu ušao s vrlo komfornom situacijom, s tri vrlo kvalitetna golmana, a sada bi mogao ostati bez ijednoga, što je samo po sebi nevjerojatno i predstavlja veliki problem za iduću sezonu.  

 

Najčitaniji članci