Sport

Komentari 23

Hajduk dogovorio s Pacultom, ali on je potpisao za drugi klub

Hajduk dogovorio s Pacultom, ali on je potpisao za drugi klub

Trenerom Hajduka od ljeta je trebao postati Austrijanac Peter Pacult, no čini se da se ogriješio od dogovor. Potpisao je za drugi klub baš onda kad je Vučević otišao

Hajduk je skrivenom držao opciju angažmana austrijskog trenera Petera Paculta, s kojim je ispregovarano da na ljeto stigne na Poljud. No iznenadnim razvojem događaja i odstupanjem Gorana Vučevića otvorila se opcija da se to dogodi što prije.

Loša je vijest da je Pacult isti dan kad je Vučević kuvertirao da odlazi preuzeo austrijskog drugoligaša Floridsdorfera te je pitanje koliko je ta opcija sada ostvariva. Ipak, ugovor mu traje samo do kraja sezone.

Austrijanac, koji je u karijeri vodio Dynamo iz Dresdena, Red Bull Leipzig, bečki Rapid, Kärnten i München 1860 još je uvijek otvorena opcija. Ne bude li to on, Splićani će se okrenuti nekom novom rješenju.

Kao igrač je osvojio dva austrijska prvenstva (1989., 1990.) te kup (1989.) sa Swarovskim iz Innsbrucka. Kup je osvajao i u Rapidu 1985., a zanimljivo je da je bio najbolji strijelac austrijske Bundeslige u sezoni 1988./1989. u dresu Swarovskog s 26 golova.

Najčitaniji članci