Obavijesti

Sport

Komentari 72

Hajduk golovima Andrijaševića pobijedio Hrvatski dragovoljac

Hajduk golovima Andrijaševića pobijedio Hrvatski dragovoljac
5

Hajdukov junak u nedjelju navečer na Poljudu zvao se Franko Andrijašević koji je zabio dva gola. Veznjak 'bijelih' prvi gol zabio je u 20. minuti, a drugi u 65. minuti

VIDEO

Dragovoljac je momčad koja itekako može zaprijetiti, rekao je Igor Tudor uoči dolaska Sigećana na Poljud. Iako je Hajduk dominirao cijelu utakmicu, na kraju zasluženo i pobijedio 2-1, Dragovoljci su nekoliko puta itekako zaprijetili Kaliniću, a promašili su i penal.

Hajdukov junak u nedjelju navečer zvao se Franko Andrijašević koji je zabio dva gola. Veznjak 'bijelih' prvi gol zabio u 20. minuti nakon lijepog prolaza Kiša po desnoj strani. Bencun je preskočio loptu koja je došla do Andrijaševića. Kapetanu Hajduka golman gostiju prvi je pokušao obranio, ali kod drugog nije imao šanse i Hajduk je poveo 1-0.

Devet minuta kasnije sreća je pomazila Dragovoljac. Vršajević je pucao s 25 metara, golmanu gostiju lopta je prošla kroz ruke, ali udarac je zaustavila stativa.

Dragovoljac je imao u 31. minuti priliku kazniti mnogobrojne promašaje Splićana, ali je Jazvićev udarac iz penala obranio Kalinić.

Na drugi gol navijači su na Poljudu čekali do 65. minute kada je nakon udarca iz kuta odlično reagirao Andrijašević i petom pospremio loptu iza Čovića.

- Bila je jako teška utakmica, borili smo se i kad nije išlo i tu se vidi kvaliteta naše momčadi. Zadovoljan sam svojom igrom i dva postignuta gola, no treba čestitati cijeloj momčadi, a ne samo meni. Nedostajalo nam je 4-5 igrača, kad se posložimo bit ćemo pravi. Nadam se da će to biti već u Tbilisiju - rekao je Andrijašević.

U 75. minuti Hrvatski dragovoljac je smanjio preko Zlatara, ali u posljednjih 15-ak minuta više nije bilo promjena rezultata te je Hajduk ponovno na vrhu Prve HNL. Imaju 'bijeli' deset bodova, kao i Dinamo, ali bolju gol razliku.

Ozljede Milića i Jozinovića poremetile planove Tudoru

Trener Hajduka Igor Tudor je morao napraviti dvije prisilne izmjene u prvom poluvremenu, ali na kraju je zadovoljan rezultatom

- Bilo je odlično prvo poluvrijeme koje je moralo završiti uvjerljivijim vodstvom za nas. Umor je bio prisutan, ritam vrlo težak, ali i teren. Ja bih to nazvao pješčanom livadom, koja otežava igračima da lakše pobjeđujemo ovakve utakmice. Ja ću to i dalje naglašavati, jer mi dominiramo i teže nam je igrati po ovakvom terenu. Ja ću i dalje inzistirati na tome. Poremetile su nas i dvije ozljede, Miliću je iskočilo rame, a Jozinović je osjetio zadnju ložu, tako da se nismo mogli osvježiti na pravi način. Čestitke momcima, mi smo prvi na ljestvici i ponosni smo na to. Ne događa se često, ali lijepo je vidjeti - rekao je trener Hajduka Igor Tudor, te nakon toga secirao pojedince:

- Andrijašević ima kvalitetu i osjećaj za golove, međutim ja pravoga Andrijaševića još uvijek očekujem. Mijo Caktaš je igrao ja bih rekao na reprezentativnom nivou, njegova količina trke, inteligentna igra..., zaslužuje da ga istaknemo, kao i Kalinića, koji je dobar od početka sezone.  Kiš? Maglica i Kouassi su moja dva glavna napadača. On je tu iza njih. Danas je dobio priliku, mislim da on može i puno bolje. Kadar Hajduka je takav kakav je, osjeti se izostanak svakoga. 

Ganjto: U mojoj momčadi neće biti anarhije

Dragovoljac je posljednja momčad sa samo jednim bodom, a trener Krešimir Ganjto najavio je sankcije.

- Utakmica je bila interesantna za gledatelje. I mi i oni smo imali svoje šanse, no i razdoblja kad smo i dosta griješili. Mogao je do jedanaesterca rezultat biti i 3:0 za Hajduk, ali da smo ga realizirali moglo je biti i 1:1. U drugom dijelu smo odigrali puno kvalitetnije i ja mogu biti zadovoljan jer momci daju sve od sebe. Ostaje nam ta dobra igra, ali bodovi ništa. Mi s našim budžetom ne možemo puno više, ne investiramo u igrače, oslanjamo se na našu školu... Izvukao sam Jazvića zbog penala, ali izvukao bih ga i da je pogodio. I neće ostati na ovome, bit će dodatnih sankcija. Zna se tko izvodi prekide, jedanaesterce... a u mojoj momčadi neće biti anarhije - rekao je trener Hrvatskog dragovoljca Krešimir Ganjto.

Live:

>>> Gotova je utakmica na Poljudu. Hajduk je golovima Andrijaševića pobijedio Hrvatski dragovoljac 2-1.

>>> 75' - Hrvatski dragovoljac je smanjio na 2-1. Nakon ubacivanja s desne strane loptu je u mrežu Splićana pospremio Zlatar.

>>> 65' - Hajduk vodi 2-0. Nakon ubacivanja iz kuta Sušića, najbolje se u šesnaestercu snašao Andrijašević i petom je udvostručio vodstvo 'bijelih'

>>> 46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu.

>>> 45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduk potpuno zasluženo vodi 1-0, iako su gosti vrlo lako mogli na odmor i s povoljnijim rezultatom da su realizirali penal.

>>> 31' - Penal za Hrvatski dragovoljac. Milović je u jednom skoku u šesnaestercu igrao rukom, pa sucu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na penal. Loptu je namjestio Jazvić, ali Kalinić je pročitao stranu i obranio udarac.

>>> 29' - Hajduk je pogodio stativu. Vršajević je pucao s 25 metara, a lopta je prošla golmanu Dragovoljca kroz ruke, ali na sreću gostiju zaustavila ju je stativa.

>>> 20' - Hajduk je poveo protiv Dragovoljca. Kiš je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu. Bencun je preskočio loptu za Andrijaševića. Prvi udarac kapetana Hajduka obranio je golman gostiju, ali kod drugog nije imao nikakve šanse i 'bijeli' vode.

>>> 1' - Počela je utakmica Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti