Obavijesti

Sport

Komentari 133

Hajduk i HSV remizirali, Biuk je potvrdio vrhunski potencijal

Hajduk i HSV remizirali, Biuk je potvrdio vrhunski potencijal

U remiju s njemačkim drugoligašem HSV-om Dambrauskas je mogao vidjeti sjajne izvedbe Krovinovića, Livaje, Sahitija, Biuka, Čoline i mladog Ćubelića, ali i loše reakcije trojice stopera, Dimitrova, Borevkovića i Eleza.

VIDEO

U drugom susretu austrijskog dijela priprema Hajduk je remizirao s njemačkim drugoligašem HSV-om. Konačnih 2-2 je i najpravedniji ishod utakmice jer su i jedna i druga momčad imale svoje prilike, Hajduk je vodio do pred sam kraj susreta, a HSV je uz dva gola još dva puta uzdrmao okvir gola.

Za Hajduk su golove zabili Marko Livaja i Ivan Ćubelić dok je njemačka momčad oba gola zabila nakon prekida, prvi je zabio Robert Glatzel a drugi Ransford – Yeboah Koningsdorffer. Definitivno su prekidi i olako izgubljene lopte nešto što bi trebalo zabrinuti trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa, koji je i danas podijelio minutažu među igračima. Kako zbog opterećenja, tako i zbog čak 33 stupnja koliko je izmjereno na početku utakmice igrane na Rudolf Gutmann stadionu u Fürstenfeldu.

Pokretanje videa...

Toni Borevković u Hajduku 01:40

U prvom je poluvremenu branio Kalinić, ispred njega u liniji su zaigrala trojica, Borevković, Simić i Melnjak, vezni red držao je Fossati, ispred njega su zaigrali Mikanović, Krovinović, Vuković i Sahiti, dok su prema naprijed prijetili Mlakar i Livaja. Hajduk se presingu Nijemaca suprotstavio tako što su igrali od noge do noge i pokušavali iznijeti loptu u suparničku polovinu terena. I često im je to i uspijevalo,  no najopasnije su prilike ipak kreirali svojim prokušanim receptom, dugim loptama prema dvojici napadača te Emiru Sahitiju koji je danas zaigrao na lijevom krilu.

I upravo je s lijevoga krila i stvorena prilika koju je Livaja pretvorio u gol u 28. minuti. Tek što su se momčadi vratile na teren nakon pauze za osvježenje, Sahiti je navukao dvojicu suparničkih igrača na rubu kaznenog prostora, gurnuo loptu u dubinu natrčalom Krovinoviću, a ovaj je u petercu Daniela Fernandesa pronašao Livaju, kome nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. No radost stotinjak Hajdukovih navijača potrajala je na žalost svega pet minuta. Centaršut Mira Muheima iz ne baš osobito opasne situacije, preletio je cijelu obranu Hajduka, među svima i Mlakara, pored kojeg je Glatzel primio loptu i poslao je u mrežu iza Kalinića.

U drugom poluvremenu priliku na golu dobio je Sentić, u zadnjoj liniji Lovrencsics, Dimitrov, Elez i Čolina, u veznom redu Biuk, Grgić, Atanasov, Ćubelić i Šarić te u napadu Kalinić. Posebne pohvale za ono što su prikazali u drugom poluvremenu zaslužili su Čolina i Biuk te mladi Ćubelić koji je zabio u 68. minuti za vodstvo Hajduka 2-1. No golu je prethodila minijatura danas najboljega u redovima Hajduka Stipe Biuka, koji se lijepo oslobodio obrane HSV-a te majstorski pronašao Čubelića između dva stopera, a njemu nije bilo teško poentirati. Biuk je i danas potvrdio raskoš svog talenta i za očekivati je njegovu eksploziju ove sezone.

Hajdukovac potpisao za LASK: 'Jako je talentiran, na popisu su ga imali neki vrhunski klubovi'
Hajdukovac potpisao za LASK: 'Jako je talentiran, na popisu su ga imali neki vrhunski klubovi'

Do kraja susreta priliku su dobili već pomalo zaboravljeni Eduok i Diamantakos, a što je susret odmicao kraju Nijemci su sve više prijetili i stezali obruč oko gola Hajduka. Nakon što je gredu pogodio Reis HSV je stigao do izjednačenja. Kratki korner izveo je upravo Reis, centrirao za Vuškovića koji je glavom spustio loptu u Hajdukov peterac, odakle je Koningsdorffer lako poentirao.  

Hajduka do kraja austrijskog dijela priprema očekuju još dva susreta, u petak protiv Genta te u subotu protiv Kisvárde, nakon čega će se momčad vratiti u Split. Osim pohvala trojcu iz drugog poluvremena, vrijedi spomenuti i odlične izvedbe još četvoricu iz prvoga dijela, Kalinioća, Krovinovića, Sahitija i Livaje, ali i notirati kako su stoperi Borevković, Dimitrov i Elez napravili nekoliko propusta koji se ne bi smjeli događati stoperima Hajduka, pa nije ni čudo da je sportski direktor Nikoličius i dalje u potrazi za pojačanjima na tim pozicijama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...