Obavijesti

Sport

Komentari 39

"Hajduk je bio jako neozbiljan, a sa mnom se tako ne posluje"

"Hajduk je bio jako neozbiljan, a sa mnom se tako ne posluje"
1

S Hajdukom sam dogovorio jedno, a onda me drugi dan dočekalo drugo. Imao sam puno boljih ponuda, ali htio sam u Hajduk. U pitanju je princip, objasnio je Križanac

VIDEO

Za mene su riječ i stisnuta ruka svetinja i zato sam prihvatio ponudu Splita, a ne Hajduka, rekao je Ivica Križanac i pojasnio:

- S čelnicima Hajduka dogovorio sam u Solinu jedno, sutra me, po dolasku na Poljud, drugo dočekalo na papiru i zato nisam želio potpisati. 

Presudila je ¨sitnica¨, razlika između bruto i neto dogovorenog iznosa. 

S Hajdukom sam potpisao jedno, a drugi dan me dočekalo drugo, Križanac o ugovoru

- Da budem do kraja iskren, u Zenitu sam igrao za 2.5 milijuna eura, a u Hajduk sam pristao doći za 120 tisuća eura godišnje, znači 10.000 eura mjesečno i četiri tisuće eura po odigranoj utakmici. Imao sam ponudu Monaca od koje boli glava, mogao sam povesti i obitelj i učitelje za kćer..., no rekao sam da ću se vratiti kući i toga se držim. I onda me hvata na to jeli ugovor bruto ili neto. Razlika je mala, ali sa mnom se tako ne pregovara. Svaka čast Hajduku i ljudima koji rade u njemu, i nije u pitanju novac, nego princip. A kad je čovjek principijelan, onda je i jedan euro veliki – kaže Križanac, koji nije, kako se možda očekivalo, osuo ¨drvlje i kamenje¨ na čelnike Hajduka. Sve je ostalo u granicama fer i sportskog odnosa. 

- Hvala Vučeviću koji je inicirao cijelu priču, hvala Grbiću i Sapunaru, s kojima sam pregovarao o dolasku u Hajduk. Ne bih rekao da su me izigrali, jednostavno, tako se posao sa mnom ne radi. Nisu problem oni, nego način na koji je Hajduk posložen. U Hajduku svaki transfer mora amenovati trener, pa sportski direktor, pa predsjednik, Nadzorni odbor, Kerum... dok se svi oni sastanu, od posla nema ništa. Kad se nisu uspjeli dogovoriti samnom, koji sam želio doći, kako će se dogovoriti s igračem koji ne želi - pita se Križanac, koji je potpisao na godinu i pol, uz dogovor da nakon karijere nastavi raditi u Splitu. 

Hvala Vučeviću, Grbiću i Sapunaru, ali ovo je stvar principa, ne novca, dodaje Križanac

- Upisat ću akademiju, bit će vremena za sve. Želio sam zaigrati u Hajduku, no nije mi se želja ispunila. No zato ću zaigrati u Splitu, u dresu u kome je igrao moj otac, prije četrdeset godina. No nemojte misliti da sam došao bez ambicija. Ja sam tu da pomognem koliko mogu, da, ako ne ove sezone, sljedeće uđemo u borbu za Europu - kazao je Križanac, a predsjednik Splita Slaven Žužul dodao:  

- Do sada se govorilo o opstanku, no to je bio trenerski ¨spin¨, naše ambicije uvijek ostaju iste, najviše, želimo u Europu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta