Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hajduk je izabrao: Iskusni Poklepović na klupi 'bilih'

Hajduk je izabrao: Iskusni Poklepović na klupi 'bilih'
1

Nadzorni odbor Hajduka na današnjoj je sjednici izabrao novog trenera. Stanko Poklepović tako će zamijeniti Edoarda Reju na klupi splitskog kluba...

VIDEO

Stanko Poklepović 'Špaco' u slijedeća je tri mjeseca trener Hajduka, nakon gotovo trosatnog vijećanja potvrdio ga je Nadzorni odbor kluba na čelu sa predsjednikom Petroslavom Sapunarom.
- Nakon dosta iscrpnih razgovora, uzimajući u obzir da na hrvatskoj nogometnoj sceni nema puno trenera koji mogu voditi Hajduk, odabrali smo gospodina Poklepovića, koji svojim znanjem i iskustvo može nastaviti ono što je započeo Edoardo Reja. Pogotovo zato što je je već vodio dio naših mladića – rekao je Sapunar i dao riječ novom treneru.
- Zaljubljen sam u dvije stvari, svoju suprugu i djecu, te u nogomet i zato nisam ni trenutka razmišljao kad su me zvali da se vratim u Hajduk. Smatram da mogu kvalitetno nastaviti započeti posao, voditi Hajduka do osvajanja Kupa i poboljšavanja pozicije na ljestvici, te doprinijeti da igra bude atraktivnija – rekao je 72-godišnji šjor 'Špaco'.
Izbor Poklepovića bio je gotovo očekivan, no malu zabunu među okupljene predstavnika medija izazvao je dolazak Slavena Bilića na Poljud.
- O Biliću kao treneru danas nismo razgovarali, njegov dolazak nema veze sa sastankom Nadzornog odbora – rekao je predsjednik Hajduka Joško Svaguša koji se oštro obrušio i na tvrdnju Igora Štimca kako ga je zvao za trenera.
- Mi smo prijatelji, no naš razgovor nije bio služben i nikad ga nisam zvao na klupu Hajduka. Očito se radi o želji za samoreklamiranjem a ja neću dozvoliti da se klub pretvori u nečiju privatnu zabavu, da netko u njemu nalazi svoj privatni interes. Žao mi je što nas mediji svađaju sa Torcidom a ja im poručujem da ja radim i živim po Kodeksu i da sam sve što sam stekao, stekao po Kodeksu.
Stanku Poklepoviću na raspolaganju je 25 igrača koje je odabrao Edoardo Reja, te asistenti Joško Španjić, Tonći Gabrić, te novo/staro ime u stožeru, kondicijski trener Duje Poljak.
- Igor Tudor ne ostaje u stožeru, njemu će mjesto naći čelnici kluba. Meni je dovoljan jedan pomoćnik a Joško Španjić mi je bio i igrač i suradnik u omladinskom pogonu i uvijek smo imali odličnu komunikaciju – otkrio je Poklepović i dodao kako momčad koju mu čelnici daju u ruke ima kvalitetu.
- Kad su igrači u stresu i grču onda ne pružaju ono što objektivno mogu. Na meni je da ih opustim i omogućim da pokažu svoj maksimum. Sad bi bilo dosta. Znate da ja mogu govoriti četiri sata bez prestanka i to glasno, no supruga mi je savjetovala da ne govorim puno – nasmijao se Poklepović i na koncu pozvao predstavnike medija na korektno izvještavanje. 
Hajduk i Zagreb bili su protiv odluke o odgađanju nastavka prvenstva za sedam dana zbog vremenskih neprilika u sjevernom dijelu Hrvatske. No neposredno po ustoličenju Stanko Poklepović je tu odluku pozdravio.
- To je pametna odluka, nemoguće je igrati po snijegom i ledom okovanim terenima. Tih sedam dana daće mi mogućnost da bolje upoznam momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku