Obavijesti

Sport

Komentari 76

'Hajduk je sebe ponizio. Ferro je kao neko ultrapojačanje? Pa to je vrijeđanje mene kao trenera'

'Hajduk je sebe ponizio. Ferro je kao neko ultrapojačanje? Pa to je vrijeđanje mene kao trenera'

Maksimir ti je zadnja šansa da uhvatiš priključak za prvo mjesto, trebaš iskrvariti. Ja to kod Hajdukovih igrača nisam vidio. Nisam vidio da su htjeli ući u duel. Ne može se tako igrati takva utakmica, rekao je Toplak

VIDEO

Navijači Hajduka pohrlili su u velikom broju na Maksimir kako bi podržali svoje ljubimce. Splićane bi samo pobjeda ostavila u igri za naslov prvaka, no dok su se navijači smrzavali na stadionu i bodrili svoju momčad, igrači kao da se nisu ni pojavili.

Dinamo je u ovome trenutku pokazao da je svemirski brod za 'bile'. Već nakon deset minuta bilo je 2-0 golovima Ademija i Baturine, Ivanušec je krajem prvog dijela zabio za 3-0 pa dodao i drugi u nastavku. Da nisu 'modri' stali na kočnicu, već ionako poniženi Hajduk mogao je još više nastradati.

Pokretanje videa...

video vijesti 01:17

Ivan Leko bio je bez nekoliko prvotimaca, debitirao je 16-godišnjak Luka Vušković, Marko Livaja igrao je pod virozom, no ni izostanci ne mogu biti opravdanje za beskrvnu i bezidejnu igru bez imalo agresije i trke. Je li krivac trener koji forsira sustav koji očito ne odgovara igračima ili sportski direktor koji je opet zakazao u prijelaznom roku? Dok su se navijači nadali pojačanjima koji će donijeti još veću kvalitetu u igri, on je angažirao prinove iz belgijske i francuske druge lige kako bi popunio kadar te vratio portugalskog stopera Ferra za kojeg nije bilo mjesta u nizozemskom Vitesseu. 

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Derbi, ako se to po viđenome uopće moglo nazvati, igrala je samo jedna momčad, a stručni komentator Maxsporta Samir Toplak u emisiji je opleo po Hajduku nakon utakmice. 

- Šokiran sam s kojom lakoćom je Dinamo ne pobijedio, nego ponizio Hajduk. I to zbog toga što su igrači Hajduka sami sebe ponizili. Izgledali su sporo, teretno, neagresivno, bez volje i želje, a Dinamo je mljeo i mljeo. Nikakve reakcije Hajdukovih igrača nije bilo. Ako nam je ovo derbi između prvog i drugog, onda nam je liga u velikim problemima - rekao je Toplak pa se osvrnuo na brojne izostanke u Hajduku.

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su na gostovanju u Velikoj Gorici rezultatom 2:0

- Nemojte me zezati. Ovo je Hajduk, kakav je to alibi? Slaven Belupu četvorica kad fale, to je kao kad ih Hajduku nedostaje osam. Dovodili su igrače, imaju roster, Hajduk je veliki klub. Može se srozati kvaliteta zbog izostanka određenih igrača, ali što je ovo danas bilo? Gdje je volja, želja, agresija? Povukli su se u svoju kućicu i pustili Dinamo da igra. Već dugo nisam vidio takvu utakmicu, šokiran sam i izostanak pojedinaca ne može biti alibi.

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Ferro je odigrao drugu utakmicu otkako se vratio na Poljud. Nije impresionirao protiv Gorice, a kamoli protiv Dinama. 

- Ferro je shvatio svoju ulogu libera kao što se igralo prije 40 godina, da se mogao još povući, otišao bi Torcidi tamo na jug. Nije Ferro kriv nego me fascinira tko je procijenio da je on veliko pojačanje. Pričam s trenerima i svi kažemo da nije to baš pojačanje kako se to u javnosti prezentira. Ferro je tu već bio i pokazalo se da to nije svemirski igrač, a sad je kao ultrapojačanje. Pa to je vrijeđanje mene kao trenera i svih nas koji smo u nogometu. Vidjeli smo danas da bi se on najradije povukao u kućicu - kazao je Toplak pa poentirao:

- Maksimir ti je zadnja šansa da uhvatiš priključak za prvo mjesto, trebaš iskrvariti. Ja to kod Hajdukovih igrača nisam vidio. Nisam vidio da su htjeli ući u duel. Ne može se tako igrati takva utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC PRVI PUT IZVAN HRVATSKE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija