Obavijesti

Sport

Komentari 349

Rijeka je i dalje crna mačka za Hajduk: Slavila s desetoricom

Rijeka je i dalje crna mačka za Hajduk: Slavila s desetoricom
9

Niti nakon četiri godine i 14 utakmica Hajduk nije uspio pobijediti Rijeku. Kekova momčad slavila je u Jadranskom derbiju na Rujevici 1-0 i približila se vodećem Dinamu na dva boda

VIDEO

Rijeka je još jednom potvrdila zašto je crna mačka za Hajduk. Ni nakon četiri godine i 14 utakmica splitski klub nije pronašao način kako pobijediti u 140. Jadranskom derbiju. Matjaž Kek nadmudrio je Damira Burića, čija momčad treću utakmicu u nizu protiv Rijeke nije zabila gol, i slavio 1-0 na rasprodanoj Rujevici u 24. kolu MAXtv Prve lige.

Ovakvim raspletom zbivanja u Rijeci Hajduk je gotovo sigurno otpao iz borbe za naslov prvaka jer mu Dinamo s utakmicom manje bježi devet bodova, a i drugo je poprilično nedostižno zbog sedam bodova zaostatka. Treće mjesto u prvenstvu, čini se, opet će biti realnost za "majstora s mora".

Gotovo je nevjerojatno što je sve Rijeka uspjela promašiti u prvom poluvremenu u kojem je igrala samo jedna momčad. Redale su se šanse pred Kalinićem... Ristovski i Bezjak pogodili su prečku, Kalinić je skinuo sjajan udarac Bezjaka, a Balaj je promašivao iz čistih situacija... Sve to u vrlo izglednim prilikama.

Nakon 45 minuta u kojima njegovi nisu napravili gotovo ništa, Burić je mogao biti zadovoljan s 0-0 na odmoru. No početkom nastavka ništa se bitnije nije promijenilo u odnosu snaga. Nakon manje od tri minute Rujevica je proključala. Matei je izveo korner, a Miral Samardžić, povratnik nakon suspenzije, od Jeffersona glavom posprema loptu u mrežu.

Tek je primljeni gol nagnao hajdukovce da konkretnije prijeđu u napad. Neprecizno su pucali Roguljić i Juranović, a onda su gosti u 66. minuti dobili vjetar u leđa jer je Mate Maleš zbog igranja rukom dobio drugi žuti, isključujući karton.

Preuzeli su crveno-plavi premoć u posjedu lopte i imali jednu izrazitu šansu, onu Jeffersona u 78. minuti nakon sjajnog porigravanja Roguljića, no Brazilac se nije snašao. Unatoč nekoliko opasnih ubačaja u šesnaesterac domaćih u finišu, prave šanse za izjednačenje više nije bilo i Rijeka je uzela tri velika boda kojima se vraća na dva boda zaostatka od Dinama. "Modri" u nedjelju na Maksimiru dočekuju Split.

Lokosi slavili na proslavi rođendana Osijeka

U prvoj subotnjoj utakmici Lokomotiva je pobijedila Osijek na Gradskom vrtu 3-1 golovima Erosa Grezde (dva) i Franka Andrijaševića. Nije pomogao ni crveni karton Ivana Fiolića u 68. minuti, kao ni motiv zbog proslave 69. rođendana kluba. Antonio Perošević izjednačio je iz penala prije nego što su lokosi riješili ogled u svoju korist.

MAXtv Prva liga, 24. kolo:

  • Osijek - Lokomotiva 1-3 (Perošević 81' (pen.) / Grezda 6', 90+2', Andrijašević 83')
  • Rijeka - Hajduk 1-0 (Samardžić 48')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Kronologija: Rijeka - Hajduk 1-0


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90+4' KRAJ! Rijeka je pobijedila Hajduk 1-0! "Bili" nastavljaju crni niz protiv Riječana bez pobjede i četvrtu godinu u nizu. Ovim porazom izgubili su realne šanse za prvo, a vjerojatno i za drugo mjesto.

90+1' Tri minute nadoknade.

88' Odise Roshi ulazi u samoj završnici za domaćine umjesto Balaja.

84' Sama završnica utakmice. Rijeka unatoč igraču manje zna ponekad opasno izaći naprijed i zaprijetiti Splićanima.

78' Šansa utakmice za Hajduk! Roguljić je prebacio zadnju liniju Riječana i uposlio Jeffersona koji je bio sam pred Vargićem, ali nije uspio zahvatiti loptu.

77' Dva žestoka starta Riječana u istoj akciji. Žute kartone dobili su Močinić i Brezovec.

74' Mijenja i Kek. Prskalo umjesto Malokua.

69' Brezovec umjesto Gavranovića, Kek popunjava sredinu terena.

66' Crveni karton za Matu Maleša! Dobio je veznjak Rijeke drugi žuti karton zbog namjernog igranja rukom i ostavio svoju momčad s desetoricom.

62' Tomasov će dobiti pola sata, izlazi Matei.

59' Hajduk ne može doći u opasnu zonu pa puca iz daljine. Iskušali su udarac Roguljić i Juranović, nisu pogodili okvir.

48' GOL! Rijeka vodi na Rujevici! Nakon kornera Mateija s lijeve strane, povratnik Miral Samardžić od Jeffersona pogađa mrežu za 1-0!

46' Burić mora nešto mijenjati. Umjesto Bašića ubacio je Vojkovića.

45' Kraj prvog poluvremena. Rijeka je uvjerljivo bolja nakon ovih 45 minuta. Uputili su domaći čak 11 udaraca prema golu, od čega pet u okvir, dok je Hajduk tek jednom zapucao prema golu Vargića. Sreća i nepreciznost pomogli su Splićanima da zadrže ovih 0-0 na predahu.

32' Ne prestaju šanse domaćih! Opet su Kekovi išli s kombinacijom prenošenja lopte iz kornera, pucao je Bezjak na drugoj stativi i pogodio spojnicu!

31' Fantastičan udarac Bezjaka! Glavom mu je spustio Gavranović, a Slovenac iz voleja s 20 metara pucao u gornji lijevi Kalinićev kuta, ali sjajno je to skinuo golman Hajduka!

28' Što sve promašuje Rijeka! Korner je izveo Matei, Bezjak glavom prenio u gužvu na petercu gdje je Balaj iz voleja prebacio cijeli gol!

27' Mastelić je požutio.

24' Ristovski je definitivno najopasniji igrač Rijeke. Proigrao je Makedonac Bezjaka koji je pucao ravno u Kalinića.

12' Prečka spašava Hajduk! Potegao je Ristovski malo unutar šesnaesterca, lopta je prošla ispod Kalinića pa se od njega odbila u prečku. Teško žive gosti na startu utakmice.

11' Žuti karton za Florentina Mateija.

8' Velika šansa za Rijeku! Ristovski je ubacio s desne strane na drugu stativu gdje je bio Balaj i glavom neometan promašio okvir.

1' Počela je utakmica!

17:03 Lokomotiva je s igračem manje pobijedila Osijek 3-1 u Gradskom vrtu. Zbog televizijskog prijenosa početak na Rujevici pomaknut je na 17:10.

16:20 Mladi Toma Bašić zaigrat će prve službene minute za Hajduk ove godine nakon oporavka od ozljede. Upala tetive spriječila je bivšeg hajdukovca Marina Tomasova da zaigra za Riječane. Zbog upale tetive ostao je na klupi.

Sastavi:

Rijeka (4-5-1): Vargić - Žuta, Mitrović, Samadržić, Ristovski - Maleš, Močinić, Matei, Bezjak, Gavranović - Balaj

Hajduk (4-5-1): Kalinić - Milić, Bilji, Nižić, Velázquez - Juranović, Jefferson, Maloku, Roguljić, Bašić - Mastelić

Početni sastavi Jadranskog derbijaHNK Rijeka - HNK Hajduk SplitRijeka: Vargić, Ristovski, Zuta, Balaj, Bezjak, Matei,...

Posted by HNL on 27. veljače 2016

Dugih 1439 dana, još od davnog 21. ožujka 2012. Hajduk nije pobijedio Rijeku. Ne uspije li i ovaj put, propustit će veliku priliku približiti se kvarnerskim bijelima u borbi za drugo mjesto. S druge strane, Kekova momčad nema pravo na novi kiks želi li zadržati kakvu-takvu šansu za dohvati Dinamo koji joj sad bježi pet bodova. "Bili" za Riječanima zaostaju četiri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 349
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše