Obavijesti

Sport

Komentari 377

Kiša golova u kišnom Splitu: 'Bili' četvorkom razbili Koper

Kiša golova u kišnom Splitu: 'Bili' četvorkom razbili Koper
23

Nogometaši Hajduka su na punom Poljudu u uzvratnom susretu 2. pretkola EL-a svladali slovenski Koper 4-1 te tako ukupnim rezultatom 6-4 prošli u 3. pretkolo...

VIDEO

Iako su u prvoj utakmici izgubili 2-3, nogometaši Hajduka vjerovali su kako pred svojim navijačima na Poljudu mogu nadoknaditi zaostatak za Koperom i plasirati se dalje. Tako je i bilo, 'bili' su u uzvratnom susretu 2. pretkola Europske lige slavili 4-1 te tako izborili 3. pretkolo gdje ih čeka norveški Strömsgodset

Kiša 'donijela' i Kiša

Neka dva sata uoči utakmice Splitom je proharalo nevrijeme i donijelo veliku kišu, a već u drugoj minuti utakmice 'donijelo' je i Kiša. Iznenadio je trener Hajduka Damir Burić koji je Tomislava Kiša stavio u sami vrh napada od prve minute, a ovaj mu se i zahvalio golom na samom početku susreta. 

Nikola Vlašić je odlično povukao po lijevoj strani i dao u sredinu gdje s 20 metara puca Roguljić. Brani Simčić, a na odbijenu loptu natrčava Kiš i s nekih osam metara zakucava za vodstvo 'bilih' i erupciju oduševljenja na Poljudu. 

Golčina Jeffersona

Skupilo se na Poljudu i nešto manje od 30.000 gledatelja koji su sjajnom atmosferom nosili svoju momčad. Ipak pritisnuli su gosti nakon početnog gola domaćina i prijetili preko Guberca i Galešića, no sve do 40. minute kada je Jefferson uzeo loptu na nekih 30-ak metara, napravio korak-dva i snažno opalio u suprotni kut. Bio je to odličan udarac i sjajan gol Brazilca za novu erupciju oduševljenja. 

Nes(p)retni gol na kraju poluvremena

Kada se činilo da će Hajduk na odmor s dva gola prednosti u drugoj minuti sučeve nadoknade Rahmanović je vratio jednu 'svijeću' pred gol Kalinića, a tamo je najviši bio Palčić koji glavom zabija za 1-2. 

Sjajne kombinacije Caktaša i Kiša

Ipak, u nastavku smo gledali odlični i dobro organizirani Hajduk koji je u 62. minuti nakon sjajne akcije poveo 3-1. Caktaš je prvo odlično 'izbacio' Kiša po lijevoj strani, a onda stigao u sredinu gdje mu je vratio Kiš. Zaobišao je tada golmana Caktaš i mirno s lijeve strane, s nekih tri metra, zabio u praznu mrežu. 

Maglica zabio za manje od minute u igri

Samo minutu kasnije ponovno je Kiš s desne strane dao za Caktaša koji utrčava u šesnaesterac i puca iz prve s nekih 12 metara, ali ovaj put preko gola. Samo osam minuta kasnije Burić je izvadio Kiša iz igre uz veliki aplauz Poljuda, a Maglica je tek što je ušao stigao zabiti za 4-1. Balić je ubacio u sredinu iz slobodnog udarca s lijeve strane, lopta je prošla pokraj Nižića, a Maglica je tek što je ušao, stigao u sredinu i s nekih osam metara iz okreta pogodio u mrežu. 

Stativa Caktaša s 25 metara

U 75. minuti raspoloženi Caktaš je pokušao i izravno iz slobodnog udarca. S nekih 25 metara iskosa s desne strane Caktaš je opalio, a lopta je okrznula nekog u živom zidu i odbila se od stative. Jefferson je zatim pokušao iz okreta, ali neprecizan je ovaj put Brazilac. 

Sušić dočekan zvižducima, promašio veliku priliku u 90.

Mogao je Hajduk u 90. minuti do 'petarde', no Sušić je promašio čistu priliku. Vlašić je fantastično ušao s lijeve strane u sredinu i 'izbacio' Sušića samog pred gostujućeg golmana, no ovaj mu je ipak obranio udarac. Mogao je tada Sušić 'kupiti' barem dio oprosta navijača koji su mu zviždali kada je ulazio u igru, no nije uspio zabiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 377
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'