Obavijesti

Sport

Komentari 31

Hajduk novog igrača predstavio kao vojnika: Bio je dinamovac

Hajduk novog igrača predstavio kao vojnika: Bio je dinamovac
1

Borevković je s 5 godina prešao u Dinamo, gdje se zadržao četiri godine, a nedavno je pojačao redove Hajduka koji ga je u videu predstavio kao vojnika kluba koji se javlja na dužnost

Bivši hrvatski reprezentativac mlađih kategorija, Brođanin Toni Borevković (25) u ponedjeljak je iz portugalskog prvoligaša Vitorije Guimaraes promptno prešao u redove Hajduka. Radi se o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa za milijun eura. 

Pokretanje videa ...

Hajduk ga je predstavio objavivši video u kojem se Borevković kao vojnik kluba javlja na dužnost, a u novom klubu nosit će broj 5. 

Za Borevkovića je porasla zainteresiranost iz razloga što je dinamovac, a zagrebački klub također je bio jedan od interesenata za mladog stopera. 

- Prije dva-tri tjedna kada sam završavao sezonu u Vitoriji, krenula je priča da su u financijskim problemima te da bi me pustili ako bih uspio naći nešto. Čuo sam se s menadžerom Marjanom Šišićem. On mi je počeo spominjati Hajduk. Čuo sam se sa sportskim direktorom Nikoličiusom i trenerom Dambrauskasom. Oni su mi prezentirali plan i ciljeve, brzo smo se dogovorili - rekao je. 

S 15 godina prešao je u Dinamo, gdje se zadržao četiri godine, do odlaska u Rudeš 2016. U tri sezone za klub sa zapada glavnog grada skupio je 60-ak nastupa i 2018. se otisnuo u Portugal, u Rio Ave, za koji je u tri godine nastupio 101 put.

- Bio sam u Dinamu četiri-pet godina. Nisam bio prvi izbor. Imao sam nesreću da sam bio u generaciji gdje su bili Benković i Kalaica. U to vrijeme su imali prednost u odnosu na mene. Vidio sam da za mene nema mjesta, išao sam drugim putem i na kraju sam uspio. Rudeš, Portugal, evo me sad nazad - kazao je. 

Brođanin je prije godinu dana rekao je da je dinamovac, a svoju izjavu danas komentira ovako: 

- Nemam s tim problema. U mojoj obitelji se uvijek navijalo za Dinamo. Kada sam odlazio u Dinamo, navijao sam za njih, ali tamo nisam dobio priliku. Ako me netko pita koji sam klub simpatizirao u Hrvatskoj, odgovor je Dinamo - zaključio je.