Obavijesti

Sport

Komentari 62

Hajduk otkazao planirani put na pripreme u Portugal: Za sada ostajemo na Poljudu, a dalje...

Hajduk otkazao planirani put na pripreme u Portugal: Za sada ostajemo na Poljudu, a dalje...

"Situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze"

VIDEO

Upravo je stigla službena potvrda s Poljuda, Hajduk je na koncu ipak bio primoran otkazati odlazak na pripreme u Portugal zbog problema s koronom u svojim, ali i u redovima klubova s kojima je trebao odigrati pripremne utakmice.

Hajduk je na put prema Algarveu trebao krenuti u subotu popodne, no vijesti koje su stizale s testiranja igrača, kao i one s juga Portugala, dovele su u pitanje smisao putovanja. Već ranije je otpao planirani pripremni susret sa škotskim Celticom, koji nije ni doputovao u Portugal zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u srijedu je zbog istog razloga svoj dolazak otkazao i švicarski Servette, a jučer se iznenada spakirala i vratila u Amsterdam i ekspedicija Ajaxa, iako su već odradili dva treninga.

Tako je Hajduk neplanirano ostao bez mogućnosti odigravanja pripremnih utakmica,  a i pitanje je u kakvom bi sastavu uopće doputovali u Portugal, nakon što se i u njihovu svlačionicu probio korona virus i poharao desetak igrača u pauzi. Ne manje važno, u slučaju novih pozitivnih nalaza po dolasku u Portugal, postojala je realna opasnost da pozitivni igrači moraju ostati u izolaciji, što bi dovelo u pitanje njihov povratak kući s ostatkom momčadi, kao i mogućnosti igranja u prvom susretu nastavka sezone u Šibeniku.

Čelnici Hajduka odvagnuli su sve pluseve i minuse prije konačne odluke i napravili ono što je najbolje za momčad.

- Imamo situaciju unutar momčadi gdje je utvrđeno da je ukupno 10 igrača i članova stožera pozitivno na Covid 19. S druge strane, Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmice. Iz tih razloga, ali prvenstveno zbog zaštite samih igrača i članova stručnog stožera, klub je donio odluku da se neće otputovati na drugi dio priprema u Portugal, već će se nastaviti trenirati u Splitu – kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius i dodao:

- Liječnička služba od samog početka provodi pojačani nadzor, no, nažalost, situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze. Želim napomenuti kako smo na samom početku planiranja predvidjeli i itekako bili svjesni opcije otkazivanja priprema te su naši troškovi pokriveni osiguranjem .

Sportski direktor se dotakao i nastavka priprema te prijateljskih utakmica uoči nastavka sezone.

U idućim danima obavijestit ćemo javnost o planiranim aktivnostima te prijateljskim susretima, a do tada treniramo u Splitu, na svom terenu. Svim zaraženima želim što brži oporavak i povratak aktivnostima, a liječnička služba kluba će nastaviti provoditi pojačani nadzor kao i do sada kako bi se zaštitili i ostali igrači, stožer te ostali djelatnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog