Obavijesti

Sport

Komentari 41

Hajduk otputovao: Irci su jako opasni, ali mi smo ipak favoriti

Hajduk otputovao: Irci su jako opasni, ali mi smo ipak favoriti
3

Hajduk u četvrtak u 20.45 počinje svoj europski put ove sezone. Protiv Dundalka će igrati u 2. pretkolu Europske lige, a splitska momčad danas je otputovala u Irsku

VIDEO

Hajdukova ekspedicija zaputila se jutros iz splitske zračne luke na prvi ogled drugog pretkola Europske lige protiv irskog Dundalka. Igrači i stožer su  optimistični, no uz dozu opreza na koji ih obvezuje poraz od prije 10 godina protiv još jedne irske momčadi - Shelbournea.

- Premda smo veliki favoriti, treba biti oprezan. I zbog tog nesretnog Shelbournea, ali i zato što Dundalk nije izgubio već gotovo tri mjeseca. Prošli su Jeunesse u prvom pretkolu, nedavno su dobili i derbi sa Shamrockom i s puno samopouzdanja ulaze u utakmicu. No to ne mijenja ništa u našim planovima, u prvoj utakmici želimo osigurati miran uzvrat, jer je prolaz u treće pretkolo ipak najvažniji - kaže kapetan Hajduka Mario Maloča.

- Shelbourne je dovoljno upozorenje da se ne smijemo opustiti, ali i Dila Gori. Irci su nepredvidljiv protivnik, no smatram kako će u dvije utakmice naša kvaliteta doći do izražaja, te kako ćemo u Irskoj osigurati miran uzvrat za sedam dana, pred našom publikom u Splitu - kaže Maločin suigrač Goran Milović.

Irsko prvenstvo igra se obrnutim ritmom nego naše, stoga je Dundalk odigrao već 20-ak kola i spremni dočekuju Hajduk, koji je tek završio pripreme.

- Meni se čini da smo bolji nego lani, ako ništa drugo, uigraniji smo i iskusniji za tu godinu dana. Vjerujem kako se neće ponoviti prošlogodišnja pogreška protiv Dile. Svjesni smo što nas očekuje, plan je da tamo odigramo čvrsto, bez primljenog gola, kako bi nam bilo što lakše u uzvratu - kaže Avdija Vršajević.

Trener Igor Tudor neće na raspolaganju imati Tina Svena Sušića, koji je istegnuo mišić i ostao je u Splitu.

- Irci su čvrsti i agresivni, znamo što nas očekuje, no i oni imaju svojih loših strana koje ćemo nastojati iskoristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...