Obavijesti

Sport

Komentari 74

Hajduk dobio Inter, Zagreb i sudac razbjesnili su Pamića

Hajduk dobio Inter, Zagreb i sudac razbjesnili su Pamića
9

U petak su odigrane tri utakmice posljednjeg kola ove godine u kojim su slavili domaćini. Hajduk je dobio Inter 1-0, Zagreb Istru 2-1, a Lokomotiva Cibaliju 1-0

VIDEO

Sada smo na lijepom mjestu, sa solidnom bodovnom zalihom i tu želimo i ostati. Lijepo bi zvučalo da prije pauze budemo drugi, 'božićna je želja' trenera Hajduka Miše Krstičevića uoči posljednjeg 19. kola HNL-a u ovoj godini.

Njegovi igrači ispunili su mu želju, bar nakratko, svladavši na hladnom Poljudu zaprešićki Inter 1-0. Za drugo mjesto trebat će mu remi Rijeke protiv Slaven Belupa. 

Pobjedu Hajduka nad Interom najbolje oslikava izjava Avdije Vršajevića nakon utakmice.

- Pobjedi se ne gleda u zube. Malo nas je stigao umor, malo težak teren, sve nam se nekako skupilo... Bodovi se pišu, a igra zaboravlja.

U relativno siromašnoj utakmici presudio je gol Antonija Milića u 33. minuti. Poslao je loptu, koja se na putu do gola odbila od Milardovića te je promijenila smjer i prevarila golmana Santinija.

- Čestitam suigračima na igri i pobjedi. Malo smo pali u nastavku ali najvažnije je da smo osvojili tri boda i da smo zadržali priključak na vrhu ljestvice - kazao je Milić, koji se, čini se, specijalizirao za Inter. Postigao im je naime gol i u prvom dijelu sezone.

Dio opravdanja, ako opravdanja za ovakvu igru može biti, jedan od najboljih u redovima bijelih Goran Jozinović pronašao je u teškom terenu i seriji utakmica.

- Zadnje tri, četiri utakmice prate nas ovako teški tereni i to nas je malo iscrpilo. No i mi smo stekli određeno iskustvo, znali smo zadržati rezultat, nismo srljali kao nekad ranije i osvojili smo tri boda. Svi očekuju napadačku igru i golove od Hajduka, ali ne možemo uvijek biti toliko dominantni.

'Bijeli' su unatoč neuvjerljivoj nadmoći zasluženo došli do vodstva, a prvu ozbiljniju priliku 'žuti' su napravili u 59. minuti kad je Oršić lobom već matirao Blaževića, no ispred crte je izbio Maloča. Inter je do kraja utakmice pokušavao doći do boda, no njegovi napadi nisu urodili plodom. Tako je Hajduk nakon tri uzastopna remija konačno ostvario pobjedu, koja mu je bila dovoljna da prezimi ispred Lokomotive s bodom prednosti.

Mišo Krstičević teško je podnio minimalnu pobjedu svoje momčadi. Osim suhog nabrajanja podataka iz statističkih kategorija - koliko dugo nisu poraženi i koliko su malo golova primili, Krstičević je rekao i kako je teško igrati protiv momčadi koje imaju ''taj slavonski štih, koje vole igru'' - ma što god to značilo. A onda je nastavio:

- U Hajduku se svi, od predsjednika do oružara moraju ponašati časno, hrabro i odgovorno. Na pitanje tko se to nije ponašao po tim regulama, uzvratio je:

- Malo golova primamo, ali malo i dajemo. Očito je da imamo problem realizacije i tu moramo nešto popraviti.

Trener gostiju Perković bio je više tužan zbog načina na koji su izgubili bodove, nego zbog samog gubitka bodova.

- U prvom poluvremenu Hajduk je bio bolji, no u drugom smo mi odigrali bolje i šteta je što smo izgubili. Zaslužili smo barem jedan bod. Cijelu polusezonu nemamo sreće, uvjeren sam da ćemo na proljeće igrati puno bolje i da nećemo ispasti - kazao je Perković, a na pitanje što je igračima rekao u poluvremenu kratko dobacio:

- Ružno bi bilo sada ponoviti što sam im kazao. Hajduk danas nije bio pravi i da smo u prvom poluvremenu odigrali kao u drugom, sigurno ne bi izgubili utakmicu.

Lokomotiva je sjajnu polusezonu završila devetom pobjedom svladavši Cibaliju golom Antolića u 82. minuti, a kod Vinkovčana je pocrvenio Puljić u 89. minuti.

Ćirin Zagreb svladao Istru iz dva penala, Pamić poludio na suce

Burno je bilo u Kranjčevićevoj u kojoj je Ćiro Blažević došao do druge prvenstvene pobjede na klupi Zagreba. Po hladnom vremenu 'pjesnici' su svladali Istru 1961 2-1, a oba gola domaćina stigla su iz penala. Gosti su bili ti koji su poveli preko Roce u 12. minuti, no Zagreb je izjednačio u 38. minuti. Sušić je zaustavio Vojtuša, a sudac Burilo dosudio penal, kojeg je sigurno realizirao Vojtuš za 1-1.

Kad se činilo da će momčadi podijeliti bodove Zgrablić je srušio Mitrovića u prodoru, a Burilo je ponovo pokazao na bijelu točku s koje je siguran bio Abdurahimi u 87. minuti za 2-1. Drugi penal posve je razbjesnio trenera Istre Igora Pamića, koji je ironično zapljeskao prema klupi Zagreba i osuo 'drvlje i kamenje' po sucu nakon utakmice. Na konferenciju je poslao svog pomoćnika Miroslava Kurijaneca.

- Ne osjeća se dobro. Zbog suđenja? A što vi mislite zbog čega - rekao je Kurijanec, no Pamić se ipak kasnije obratio novinarima:

- Ovo više stvarno nema smisla, postavlja se pitanje igramo mi iz Istre u pravoj ligi? Je li ovo i naša liga ili nije? Ne pitajte me na što aludiram…Kada igramo loše, onda to i priznam, no danas smo bili puno bolji, igrali odlično, a cijelu su utakmicu sudili protiv nas. Pa igrače Zagreba je nakon utakmice bilo sram, ja te dečke ne krivim, igrali su pošteno kao što igraju i moji dečki, no ovo više nema nikakvog smisla - rekao je Pamić, prenosi Regional Express.

- Platini bi morao češće dolaziti u Hrvatsku, možda bi se tada stvari napokon stavile na pravo mjesto.

U posljednja tri kola s Ćirom na klupi Zagreb je osvojio sedam bodova.

- Planirao sam da ćemo osvojiti četiri. Preračunao sam se. Mislio sam da nećemo pobijediti Dinamo - rekao je Ćiro, čiji Zagreb više nije “fenjeraš” u 1. HNL.

- Drago mi je zbog igrača. Ovo im je lijep poklon za blagdane - zaključio je Blažević.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki